Cvetoče posebnosti 2017

Kliknite za ogled videa:


KLIKNITE TUKAJ za CELOTNO ponudbo cvetočih posebnosti 2017.

Zdravilne posebnosti

Slovenci se radi posvečamo zdravilnim rastlinam in pri nas poznamo dolgo ter bogato tradicijo nabiranja zelišč in zdravilnih rastlin v naravi. Žal pa je izgubljanje nekaterih tipov naravnih rastišč in preveč obsežno nabiranje določenih vrst rastlin vodilo v to, da so nekatere postale ogrožene in smo jih zato tudi zaščitili.

gentiana_lutea_2


V to skupino prištevamo rumeni svišč, košutnik ali encijan
, kakor ga imenujejo nekateri. Rastlino je zelo težko dobiti v prodaji, zato smo še toliko bolj veseli, da vam lahko sedaj ponudimo gojene v lončkih.

Tako boste imeli kar na domačem vrtu zaščitene rastline in hkrati ohranjali tiste v naravi, saj vam jih ne bo potrebno nabirati v divjini.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo paketa Zdravilni encijan.

Cvetoč skalnjak

Tudi skalnjaki so nam zelo ljubi. Že nekaj časa vam pripravljamo zelo priljubljene pakete za cvetoče skalnjake. Letos smo jih še nekoliko preoblikovali in dodali nekaj novih rastlin. Tokrat izpostavljamo tri čudovite nageljčke. Vsi so dišeči, zdravi, z lepimi modrikasto sivimi listi in gosto blazinasto rastjo.

cvetoc-skalnjak

Prvi ima polnjene snežno bele cvetove z imenom Dianthus plumarius ‘Albus Plenus’, drugi z zanimivimi polnjenimi cvetovi, okrogle oblike, bel in z bordovijolično sredico s sortnim imenom ‘Cranmere Pool’, ter tretji, nekoliko nižji po rasti, z enostavnimi rožnatimi cvetovi in z rdečim krogom z imenom ‘Dixie Rose Picotee’.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo cvetoč skalnjak 1.
KLIKNITE TUKAJ za naročilo cvetoč skalnjak 2.

Pritlikava snežna kepa

Imate radi nizke grmovnice, ki so primerne za vsak kotiček, tudi najmanjši vrt in celo za večje lonce pred hišo ali na balkonu? In kaj porečete na tak grm, ki za povrhu še zelo lepo cveti?

Brogovita oz. kompaktna sorta snežne kepe, kot ji rečejo nekateri, ima izredno prikupna gosta bela socvetja, ki res izgledajo kot snežne kepe. Vrsta je zdrava in bo zagotovo navdušila!

Pritlikava snežna kepa

Pritlikava snežna kepa

KLIKNITE TUKAJ za naročilo pritlikave brogovite `Eskimo`.

Viseča robida

rubus

Ljubitelji jagodičja bodo prišli na svoj račun, saj se je bogatemu naboru različnih sort robid prislužila najnovejša iznajdba, ki preseneča z obliko rasti. Kratki poganjki se usločijo, zato ji rečemo kar viseča robida.

Zaradi majhnosti grma ni primerna le za cvetlične lonce, pač pa zaradi povešave rasti celo za večje viseče košare. Sorta je izredno zanimiva tudi za vaše otroke in vnuke!

KLIKNITE TUKAJ za naročilo viseče robide.

Nove raketice in zvončnice

kniphofia-tawny-king

Prav poseben nabor najdete v paketu raketic oz. bakljastih lilij. Te zelnate trajnice smo včasih poznali v dvobarvni različici, s socvetji, ki so pol oranžna in pol rumena. Sedaj pa vam ponujamo tri odlične sorte, nekoliko drugačnih barv in ki za povrhu še pocvitajo.

Tako bujnih pokončnih socvetij ne boste gledali le poleti, pač pa še jeseni. Posebno zgodbo igrajo tudi zvončnice.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo nenavadnih raketic.

Letos si vrt lahko okrasite s posebnostmi, ki izgledajo kot modrovijolične hobotnice, s šalicami podobnimi cvetovi, ki se iz belkaste prelijejo v intenzivno vijolično in sorto, ki ima temne popke, cvetovi pa se razprejo v pastelno, skoraj ledeno vijolično.

campanula-iridescent-bells-kopija

KLIKNITE TUKAJ za naročilo posebnih zvončnic.

Ostale cvetoče krasotice

Ponovno vam je na voljo zelo priljubljena sorta koralna potonika. Ta ni le zanimiva zaradi prelivajočih se koralnih odtenkov, pač pa tudi zato, ker je zelo stabilna in ne polega.

Svoj senčni vrt ali teraso lahko polepšate z zanimivimi pisanimi hostami, ki, ko se enkrat ukoreninijo, sploh ne potrebujejo veliko vode. Proti suši odporne so tudi barvite maslenice z velikimi cvetovi.

paeonia-coral-charm

Ne spreglejte pa tudi lepega nabora za barvito pomlad, ki bo hkrati še paša za čebele. Slednje ravno spomladi potrebujejo obilo cvetov, da čim bolj zdravo začnejo sezono.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo koralne potonike.

Zeleni svet priporoča:

Za barvito gredo, korita, posode in obešanke izberite svoje najljubše trajnice in grmovnice. Posebnosti vas bodo navdušile in obogatile vašo zbirko rastlin.

KLIKNITE TUKAJ in si oglejte celotno ponudbo cvetočih posebnosti za letošnjo pomlad.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo viseče robide.

Za nakup sadik nas lahko tudi pokličete na kontaktno številko 031 848 038.

© Matic Sever

Deli objavo z drugimi ♥


 

Uspešno ste se prijavili na brezplačne nasvete!

Poslali smo vam potrditveni email in brezplačno darilo. Vkolikor emaila niste prejeli, poglejte med vsiljeno pošto oz. znotraj gmaila preverite zavihek Promocije.

Obiščite nas tudi na socialnih omrežjih, kjer lahko         prav tako spremljate naše poučne vsebine

 

Naročite se na nove objave, brezplačno!

 


Napačen email naslov.


 


5 komentarjev na “Cvetoče posebnosti 2017

  1. Leonida Šlag

    Pozdravljeni,redno spremljam vaše novosti,zanima me .če je ta nova potonika bolj obstojna,mislim na cvet. Lep pozdrav.

    Odgovori
  2. Jarsi Zupet

    Se naroca samo po spletu ali imate tudi trgovino,kjer bi si lahko fizicno ogledala.Zanima me potonka in maslenice.Lepo vas pozdravljam.

    Odgovori

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *