Okrasne trave v jesenskih zasaditvah

Rastline v ugodni paketni ponudbi lahko uporabite za dopolnitev jesenskih zasaditev v posodah, gredah ali grobovih. Sadike prejmete po pošti in plačate po povzetju.

Prikupna okrasna šaša sta nizka in trpežna

V paketni ponudbi okrasnih trav vam predstavljamo dva nizka trpežna šaša. Ošimski šaš sorte ‘Evergold’ običajno doseže višino do 30 cm. Še posebno lepi so ozki, navzdol usločeni listi, ki  so po sredini vzdolžno obarvani s kremasto rumenimi progami. Rastlina je lepa tudi v zimskem času, saj je zimzelena.

Ošimski šaš sorte 'Evergold'

Ošimski šaš sorte ‘Evergold’

Malo višji (40 cm) in zelo trpežen je tudi morrowijev šaš, ki ima tanko kremno obrobo na robu lista.  Uspeva povsod, tudi v senci.

Oba šaša lahko uporabimo tudi za jesenske nasade grobov ali cvetličnih posod.

Rdečelistna imperata je majhna in najbolj rdeče obarvana

Najbolj rdeča med vsemi travami je rdečelistna imperata sorte ‘Rubra’, ki zraste 40 cm visoko. Barva je bolj izrazita v drugi polovici sezone. Zelo uporabna je za barvno popestritev v koritih, posodah, kjer jo lahko kombiniramo z različnimi rastlinami za jesenske ali poletne zasaditve.

Rdečelistna imperata sorte 'Rubra'

Rdečelistna imperata sorte ‘Rubra’

Sadimo jo tudi v vrtne grede v kombinaciji z ostalimi trajnicami, grmovnicami in enoletnicami. Uspeva na soncu ali polsenci.

Med večjimi travami si privoščite kitajski trstikovec in šašulico

Šašulica 'Karl Foerster'

Šašulica ‘Karl Foerster’

Zadnji dve travi, ki jih lahko kupite v spletni trgovini Zeleni svet sta kitajski trstikovec in šašulica. Kitajski trstikovec ‘Kleine Silberspinne’ ima zelo ozke, pokončno zelene liste, ki dosežejo višino 150 cm.  S cvetovi vas bo razveseljeval v jesenskem času. Najlepši je v septembru in oktobru.

Šašulica ‘Karl Foerster’ je nekoliko nižja in v višino doseže približno 120 cm. Socvetja so oker barve in se lepo dopolnjujejo z astrami, anemonami, ter ostalimi trajnicami in grmovnicami, ki jih sadimo v skupne gredne zasaditve.

© Zeleni svet

Deli objavo z drugimi ♥


Prijava na novice


2 komentarjev na “Okrasne trave v jesenskih zasaditvah

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *