Pravi recept za najboljši kompost

Za nakup in informacije o izdelku, ki pospešuje kompostiranje in obogati kompost KLIKNITE TUKAJ.

Za dodatne informacije nas lahko tudi kontaktirate ali pokličete na številko 031 848 038.

Eno pakiranje aktivatorja komposta z efektivnimi mikroorganizmi je primerno za pripravo
1 m³ klasičnega komposta.

Primer uporabe komposta z efektivnimi mikroorganizmi pri paradižniku

V desni vrsti nasada paradižnika je samo po dveh tednih opaziti očitno razliko v rasti in rodnem nastavku. Tudi levo vrsto smo po fotografiranju dognojili s kompostom, ki smo ga pripravili s pomočjo efektivnih mikroorganizmov.

KOMPOST-Z-DODANIMI-MIKROORGANIZMI

Zaostanek v rasti se v praksi do konca vegetacije zmanjša. Desna vrsta paradižnika je v poizkusu razvila eno etažo več plodov kot leva.

Zaključili smo, da je tak način uporabe komposta primeren za osnovno gnojenje pri sajenju, kot pri dognojevanju.

Klasičen kompost pripravimo v samo treh mesecih

aktivator-komposta- efektivnimi- mikroorganizmi

Odličen domač kompost je pripravljen v samo treh mesecih, če na vsako novo organsko plast komposta (10 do 15 cm) posujemo aktivator komposta z efektivnimi mikroorganizmi. To naredimo tako, kot bi sejali travo. Če ima kompostni kup spodaj odprtino, lahko spodnji del gotovega komposta sproti uporabljamo. Pri dodajanju efektivnih mikroorganizmov ni potrebno mešati kompostnega kupa.

Odličen kompost v samo dveh mesecih

Če domač kompostni kup potresemo z efektivnimi mikroorganizmi in ga pokrijemo s slamo je kompost pripravljen v dveh mesecih. Priporočam, da kup organskih odpadkov zmešamo z efektivnimi mikroorganizmi. Priporočljivo je, da kompostni kup pred pokrivanjem zalijemo z veliko zalivalko vode.

Za nakup in informacije o izdelku, ki pospešuje kompostiranje in obogati kompost KLIKNITE TUKAJ.

Za dodatne informacije nas lahko tudi kontaktirate ali pokličete na številko 031 848 038.

Eno pakiranje aktivatorja komposta z efektivnimi mikroorganizmi je primerno za pripravo
1 m³ klasičnega komposta.

Kompost najhitreje pripravimo v manj kot enem mesecu

Priprava komposta v zaprtem sistemu brez zraka je mogoča v manj kot enem mesecu. Kompost zbiramo v zrakotesnem kompostniku, zaprtem sodu ali drugi manjši posodi (»hobok«), ki jo lahko zapremo.

Pri posodi je treba urediti drenažo, da odvečna voda odteka. To najlažje naredimo tako, da en »hobok« postavimo v drugega, ki mu na dnu naredimo luknje. Enako lahko naredimo tudi s sodom.

Tako pripravljena zmes se fermentira 3 tedne, nato se posoda odpre. Trdno fazo lahko vkopljemo v vrt 10 do 15 cm stran od rastlin in jih tako pognojimo. Če gnojila ne uporabimo ga enostavno dodamo na obstoječ kompost.

Tekočo fazo, ki predstavlja gnojilo pustimo v posodi in uporabimo za zalivanje (1/5 redčimo z vodo). Polijemo jo lahko tudi po klasičnem kompostne kupu.

EM-bokashi-kompostiranje

Zeleni svet priporoča:

Za optimalen domač pridelek PRIPOROČAMO NAKUP vsaj 2 izdelkov, ki ju prejmete po pošti in plačate po povzetju.  KLIKNI TUKAJ ZA OGLED.

Za dodatne informacije nas lahko tudi kontaktirate ali pokličete na številko 031 848 038.

 © Zeleni svet

Deli objavo z drugimi ♥


 

Uspešno ste se prijavili na brezplačne nasvete!

Poslali smo vam potrditveni email in brezplačno darilo. Vkolikor emaila niste prejeli, poglejte med vsiljeno pošto oz. znotraj gmaila preverite zavihek Promocije.

Obiščite nas tudi na socialnih omrežjih, kjer lahko         prav tako spremljate naše poučne vsebine

 

Naročite se na nove objave, brezplačno!

 


Napačen email naslov.


 


6 komentarjev na “Pravi recept za najboljši kompost

 1. INES

  S KATERM GNOJILOM NAJ ZALIVAM ROŽE DA BODO LEPO CVETELE IN RADA BI VEDELA KAKO SE NEGUJE ROŽO DIPLANDENIJA KAKŠEN PROSTOR RABI VODO IN LEGA

  Odgovori
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni, uporabljajte le kakovostna gnojila, najbolje vodotopna v prahu. Dipladenija potrebuje sončen prostor z zmernim zalivanjem. zemla se lahko med dvemi zalivanji nekoliko osuši.

   Odgovori
 2. Maja

  Pozdravljeni, kako je v tem primeru z bananinimi olupki, olupki citrusov, plevelom? Se lahko dodajajo na tak kompost ali raje ne?

  Odgovori
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni nič od tega kar navajate ne sme na kompost, izjemoma nadzemni deli enoletnih plevelov , v kolikor ne semenijo. Če plevelov ne ločite med seboj jih raje vržite v kontejner za zelene odpadke.

   Odgovori
 3. Božo Verbič

  Vse lepo in prav! Ko pa sem že želel oddati naročilo za 3 izdelke, pa sem opazil, da je poštnina skoraj toliko kot en izdelek! In takoj me je minilo, da bi naročil. Zato mi zaupajte v katerih trgovinah se da kupiti ta izdelek.
  Na trgu obstaja več izdelkov, ki imajo podobno nalogo pri predelavi komposta kot ta izdelek. Toda odločil sem se za Vašo ponudbo, a ne s tako ceno dostave!

  Odgovori

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *