Lopato je premagal ročni vrtalnik

Z uporabo ročnega vrtalnika Fiskars QuikDrill™ bo delo v vrtu postalo še bolj enostavno. Težko delo z lopato bo pozabljeno, saj ga bo zamenjal učinkovit in priročen vrtalnik.

Kliknite spodaj za ogled video posnetka.

Kdo je v kopanju premagal lopato?

Sadilne jame za grmovnice, čebulnice, žive meje, vrtnice, trajnice, sadna drevesa lahko z lahkoto izkopljete brez lopate. To vam omogoča revolucionarni vrtnarski ročni vrtalnik z enostavnim rokovanjem. Brez težav lahko izkopljete tudi luknje za drogove na katere pritrdite ograjo.

Manjši sveder je primeren tudi za zračenje in gnojenje (sadovnjak). Sveder z optimalno ukrivljenimi jeklenimi rezili brez težav prodira v zemljo, seka korenine, prodira skozi druge ovire in seže do globine 60 cm.

fiskars-garden-drill-quikdrill-action1Ročni vrtalnik Fiskars QuikDrill ™  priporočamo za vsakogar, ki ne mara težkega kopanja z lopato. Pozabite lahko tudi na težave pri odstranjevanju travne ruše in težko prodiranje v globje plasti, saj  delo namesto lopate opravita dve, optimalno ukrivljeni jekleni rezili nameščeni okoli ostre svedraste osi.

Glavne prednost Fiskars QuikDrill ™  vrtalnika v primerjavi z lopato

 • Lažji in hitrejši izkop (za delo porabimo manj moči in časa)
 • Zemlje ne premetavamo (zemlja se na vrh luknje pomika na dveh rezilih)
 • Izkop precizne okrogle luknje različnih širin (10 cm, 15 cm in 20 cm)
 • Enostavna določitev globine izkopa (kazalnik globine izkopa na vsakih 10 cm)
 • Hitro prodiranje v globje plasti (izkop luknje do 60 cm globine)

Fiskars-QuikDrill-action-4Prednost Fiskars QuikDrill ™  vrtalnika v primerjavi z lopato je predvsem kadar potrebujemo precizno okroglo luknjo. Kot pomoč, pri natančnih izkopalnih delih, služi še kazalnik  globine izkopa, saj je na gredi vsakih 10 cm oznaka in vas vodi do optimalne globine vrtanja 60 cm. Istočasno prihaja izstopajoča zemlja na dveh rezilih na vrh luknje in zemljo po končanem vrtanju z lahkoto odstanimo.

Z lahko jekleno gredjo, mehkim (soft touch) ročajem in tremi različnimi zamenljivimi širinami rezil, premera 10, 15 in 20 cm, omogoča Fiskars QuikDrill™ nov in priročen način kopanja.

Namen uporabe ročnega vrtalnika

 • Izkop sadilne jame (čebulnice, vrtnice, žive meje, trajnice, grmovnice, sadno drevje)
 • Vrtanje lukenj za drogove (postavitev ograje, opore)
 • Zračenje komposta (kvalitetno razpadanje komposta)
 • Prezračevanje vrtnih tal in gnojenje

Fiskars-QuikDrill-action-5

Pozabite na premetavanje komposta

Domač kompost je osnovni element za vsak vrt, zato ga čim več pridelajte sami in pametno uporabite v vrtu. Kompostni kup običajno sega do višine 1,5 m in ga je treba občasno prezračiti. To opravilo je za vsakega vrtičkarja težko opravilo.

Pomembno je, da je v kompostu dovolj zraka, saj bo le tako organska snov razpadala. Če kompostnega kupa ne zračimo se nam zgodi, da bo pričel gniti, kar pa vsekakor ni dobro.

Za zračenje in kvalitetno razpadanje komposta priporočamo uporabo majhnega ročnega vrtalnika Fiskars QuikDrill™, ki vam omogoča enostavno in lahko vrtanje lukenj v kompost. To opravilo naredite vsaj dvakrat ali trikrat na leto.

Primerjava ročnega vrtalnika z ostalimi vrtalniki za vrtanje lukenj

Fiskars QuikDrill™ predstavlja nov pristop k izkopavanju zemlje z opustitvijo tradicionalno  velikega spiralnega vijaka, ki ga najdemo pri ostalih vrtnih svedrih. Zamenjali sta ga dve, optimalno ukrivljeni jekleni rezili nameščeni okoli ostre svedraste osi.

Ta oblika premaga probleme, ki se pojavijo na začetku vrtanja, npr. skozi gosto travo, kakor tudi pogoste motnje pri vrtanju skozi zemeljske plasti, ki se pojavljajo pri vrtanju lukenj s klasičnimi zelmeljskimi svedri.

134730-Fiskars-QuikDrill-L

Zeleni svet priporoča

Podrobnejši opis malega, srednjega in velikega ročnega vrtalnika si lahko ogledate s klikom na spodnje povezave.
KLIKNI TUKAJ  za Fiskars QuikDrill majhen ročni vrtalni sveder.
Fiskars QuikDrill srednji ročni vrtalni sveder KLIKNI TUKAJ za ogled.
KLIKNI TUKAJ  za Fiskars QuikDrill velik ročni vrtalni sveder.

Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


4 komentarjev na “Lopato je premagal ročni vrtalnik

 1. Brigita Klabjan

  Pozdravljeni
  Nikjer nisem zasledila cene in kako lahko narocim veliki rocni vrtalni sveder.
  Prosim za odgovor
  Hvala lepa

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *