*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Mavrična hortenzija, lepotica z velikimi cvetovi

Mavrična hortenzija je odporna in nezahtevna lepotica

Mavrična hortenzija sorta `Wim’s Red` je zelo iskana novost. Lataste hortenzije veljajo za zelo odporne in tudi nizke temperature le redko naredijo kaj škode. Hvaležne so tudi v smislu rezi, saj jih lahko poljubno režemo, pa bodo kljub močnejši rezi vseeno bogato cvetele, saj zacvetijo na enoletnem lesu.

Mavrična hortenzija sorta `Wim’s Red`. ©New Plants BW

Prenašajo različne tipe tal, najbolj jim pa prijajo globoka in hranljiva vrtna tla. Uspevajo na sončnih mestih pa tudi v svetli senci, kjer vsaj del dneva nanje posije sonce.

Cvetovi mavrične hortenzije se izjemno lepo obarvajo na sončni legi

latasta hortenzija

Sadika lataste hortenzije. ©New Plants BW

Ta sorta v zelo ugodnih pogojih zraste tudi do 2 m, običajno pa do 1,5 m. ‘Wim’s Red’ cveti dolgo obdobje, saj so cvetovi zelo obstojni.

Sprva so koničasta in do kar 30 cm dolga socvetja snežno bela, kasneje pa se prično barvati v rožnatordeče odtenke. Bolj ko je obsijana s soncem, močnejše rdeče barve bo.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo sadik mavrične hortenzije `Wim’s Red`, ki izrazito zamenja barvo. Najprej je bogato socvetje belo, kasneje pa se obarva rožnato in na koncu vinsko rdeče. Glede  zalog ste obveščeni na zgornji povezavi in jih posodabljamo z novimi dobavami.

KLIKNITE TUKAJ in si oglejte tudi nizko latasto hortenzijo sorte BOBO.

Mavrična hortenzija je lepa v steblih, skupaj s cvetovi bo lep okras v vazi

latasta hortenzija

Latasta hortenzija v loncu. ©New Plants BW

 

Tudi mlada stebla oz. veje so obarvane temno rdeče, kar ustvarja kontrast s sprva svetlimi cvetovi. Odlična je tudi za rezano cvetje.

Če želimo večji razraplen grm, jo pustimo rasti nekaj let, če pa želimo nižjo rastlino, ki zraste približno 1 – 1,2 m, pa jo vsako leto pozimi porežemo na 15 cm, spomladi dognojimo in mladi bujni poganjki bodo razvili še večja socvetja, kot če je ne bi rezali.

Zeleni svet priporoča:

Pomlad je čas za sajenje in ureditev vrta, kot tudi posod na terasah in balkonih. Predstavljamo vam izbor preverjenih novosti in posebnosti na področju cvetočih okrasnih rastlin.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo sadik mavrične hortenzije `Wim’s Red`, ki izrazito zamenja barvo. Najprej je bogato socvetje belo, kasneje pa se obarva rožnato in na koncu vinsko rdeče. Glede  zalog ste obveščeni na zgornji povezavi in jih posodabljamo z novimi dobavami.

KLIKNITE TUKAJ in si oglejte tudi nizko latasto hortenzijo sorte BOBO.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *