Piškotki in politika zasebnosti

Datum uveljavitve: 14. 11. 2023, posodobljeno: 14. 11. 2023.

Ta politika zasebnosti pojasnjuje politike podjetja Zeleni svet, Davor Špehar s.p. glede zbiranja in uporabe informacij, ki jih zberemo, ko dostopate do https://zelenisvet.com/ (»Storitev«). Ta politika zasebnosti opisuje vaše pravice do zasebnosti in kako ste zaščiteni po zakonih o zasebnosti.

Z uporabo naše storitve soglašate z zbiranjem in uporabo vaših informacij v skladu s to politiko zasebnosti. Če ne soglašate z zbiranjem in uporabo vaših informacij, kot je opisano v tej politiki zasebnosti, prosimo, ne dostopajte in ne uporabljajte naše storitve. Ta politika zasebnosti je bila ustvarjena s pomočjo generatorja politike zasebnosti CookieScript.

Zeleni svet, Davor Špehar s.p. je pooblaščen za spremembo te politike zasebnosti kadarkoli. To se lahko zgodi brez predhodnega obvestila. Zeleni svet, Davor Špehar s.p. bo objavil revidirano politiko zasebnosti na spletni strani https://zelenisvet.com.

Na spletni strani uporabljamo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani in izvajanje aktivnosti portala Zeleni svet. Piškotki, ki jih uporabljamo so za uporabnika neškodljivi. Ne beležimo (in ne obdelujemo) osebnih podatkov o obiskovalcih, gesel ali ostalih za varnost spornih podatkov.

Zbiranje in uporaba vaših osebnih informacij

Podatki o uporabi vključujejo naslednje:

 • Zahteve za spletne strani
 • Referenčne spletne strani
 • Brskalnik, uporabljen za dostop do strani
 • Čas in datum dostopa

Kako zbiramo informacije

https://zelenisvet.com zbira in prejema informacije od vas na naslednje načine:

 • Ko izpolnite obrazec za registracijo ali kako drugače posredujete svoje osebne informacije.
 • Ko interagirate z našo storitvijo.

Vaše informacije bodo shranjene do 365 dni po tem, ko ne bodo več potrebne za zagotavljanje storitev. Vaše informacije se lahko hranijo dlje časa za poročanje ali vodenje evidenc v skladu z veljavnimi zakoni. Informacije, ki vas osebno ne identificirajo, se lahko hranijo nedoločen čas.

Kako uporabljamo vaše informacije

https://zelenisvet.com lahko vaše informacije uporablja za naslednje namene:

 • Zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, kot tudi nadzor nad uporabo naše storitve.
 • Za druge namene. Zeleni svet, Davor Špehar s.p. bo vaše informacije uporabil za analizo podatkov za identifikacijo trendov uporabe ali ugotavljanje učinkovitosti naših marketinških kampanj, kadar je to smotrno. Vaše informacije bomo uporabili za vrednotenje in izboljšanje naše storitve, izdelkov, storitev in marketinških prizadevanj.
 • Za kontaktiranje. Zeleni svet, Davor Špehar s.p. vas bo kontaktiral po e-pošti, telefonu, SMS-u ali drugi obliki, v primeru, da ste nam posredovali vaš kontakt prek kontaktnega obrazca ali kako drugače.
 • Marketinške in promocijske pobude. Zeleni svet, Davor Špehar s.p. bo uporabil nespecifične informacije, zbrane od vas, za izboljšanje naših marketinških prizadevanj.

Kako delimo vaše informacije

Zeleni svet, Davor Špehar s.p. bo delil vaše informacije, ko je to primerno, v naslednjih situacijah:

 • Z vašim soglasjem. Zeleni svet, Davor Špehar s.p. bo delil vaše informacije za katerikoli namen z vašim izrecnim soglasjem.

Deljenje s tretjimi stranmi

Vaše informacije se lahko razkrijejo iz dodatnih razlogov, vključno z:

 • Skupaj z veljavnimi zakoni, predpisi ali sodnimi odredbami.
 • Odgovarjanje na trditve, da vaša uporaba naše storitve krši pravice tretjih oseb.
 • Izvajanje dogovorov, ki jih sklenete z nami, vključno s to politiko zasebnosti.

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna mesta, ki jih obiščete, postavijo na vaš računalnik. Spletna mesta uporabljajo piškotke, da uporabnikom pomagajo učinkovito krmariti in izvajati določene funkcije. Piškotki, ki so potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta, se lahko nastavijo brez vašega dovoljenja. Vsi drugi piškotki morajo biti odobreni, preden se lahko nastavijo v brskalniku.

 • Nujno potrebni piškotki. Nujno potrebni piškotki omogočajo osnovno funkcionalnost spletnega mesta, kot so prijava uporabnika in upravljanje računa. Spletno mesto ne more pravilno delovati brez nujno potrebnih piškotkov.
 • Performance piškotki. Performance piškotki se uporabljajo za spremljanje, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto, npr. piškotki za analitiko. Ti piškotki ne morejo neposredno identificirati določenega obiskovalca.
 • Targeting piškotki. Targeting piškotki se uporabljajo za identifikacijo obiskovalcev med različnimi spletnimi mesti, npr. partnerji vsebin, oglaševalske mreže. Ta piškotki se lahko uporabljajo, da podjetja ustvarijo profil interesov obiskovalcev ali prikažejo ustrezne oglase na drugih spletnih mestih.
 • Funkcionalni piškotki. Funkcionalni piškotki se uporabljajo za zapomnitev informacij obiskovalcev na spletnem mestu, npr. jezik, časovni pas, izboljšana vsebina.
 • Nekategorizirani piškotki. Nekategorizirani piškotki so piškotki, ki ne spadajo v nobeno drugo kategorijo ali so v procesu kategorizacije.

Varnost

Varnost vaših informacij je za nas pomembna. https://zelenisvet.com uporablja različne varnostne ukrepe, da prepreči zlorabo, izgubo ali spremembo informacij, ki ste nam jih zaupali. Ker pa ne moremo zagotoviti varnosti informacij, ki nam jih posredujete, morate dostopati do naše storitve na svoje tveganje.

Zeleni svet, Davor Špehar s.p. ni odgovoren za delovanje spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe ali za vašo interakcijo z njimi. Ko zapustite to spletno mesto, priporočamo, da pregledate prakse zasebnosti drugih spletnih mest, s katerimi se povezujete, in ocenite ustreznost teh praks.

Kontakt

Za vsa vprašanja nas lahko kontaktirate na naslednje načine:

Zeleni svet, Davor Špehar s.p.
Zvezda 18, 1210 Ljubljana-Šentvid
E-pošta: info@zelenisvet.com
Kontaktni obrazec: https://zelenisvet.com/kontakt