Setveni koledar 2024 in natančna navodila za delo na vrtu po mesecih

Zakaj uporabljamo slovenski Lunin setveni koledar?

Setveni koledar po luni so včasih upoštevali skoraj vsi, ki so delali na zemlji. Iz tega izhaja veliko ljudskih šeg in navad, celo praznovanje pusta in velike noči se ravna po luni. V začetku je lunin koledar upošteval le njene mene, setveni koledar za danes pa je po astrološki plati dopolnjen z njenimi položaji v različnih astralnih znamenjih.

setveni koledar

Upoštevajte setveni koledar in navodila za delo na vrtu po mesecih ter si zagotovite bogat pridelek. Foto: AdobeStock

V slovenskem luninem setvenem koledarju upoštevamo oboje. Poleg tega pa še Sončeve in Lunine popolne in delne mrke. Na vrtu bo veliko manj težav, če vrtnarimo v skladu z lego lune, saj to pomeni, da vrtnarimo v sožitju z naravo. Cena za setveni koledar je najbolj ugodna, če vsebuje še navodila za delo po mesecih, ki jih je pripravila Miša Pušenjak.

Lunine bukve 2024 knjiga

Lunine bukve 2024 vsebujejo setveni koledar po Luni, podrobna vrtna opravila po mesecih in letni horoskop.

*** LUNINE BUKVE 2024 SO RAZPRODANE! ***

Ne zamudite odličnega darila za božično-novoletne praznike, rojstni dan in podarite svojim najdražjim setveni koledar, nasvete za delo na vrtu po mesecih in letni horoskop.

Za ostale knjige in priročnike, ki vam olajšajo vrtnarjenje kliknite TUKAJ.

Miša Pušenjak je pripravila natančna navodila za delo na vrtu po mesecih

V Luninih bukvah 2024 boste poleg setvenega koledarja zagotovo navdušeni nad podrobnimi opravili po mesecih in to kar na 20-ih straneh. Vsebino je pripravila priznana strokovnjakinja Miša Pušenjak. Za vsak mesec je skoraj dve stani nasvetov, da ne zamudite ključnih vrtnih opravil. Tako boste natančno vedeli kaj je treba delati na zelenjavnem vrtu, visoki gredi in rastlinjaku v vseh 12 mesecih leta 2024.

lunine bukve miša pušenjak

Miša Pušenjak je pripravila kar 20 strani strokovnih nasvetov za delo na vrtu po mesecih.

Setve, sajenje sadik in setev semena bo opravljena pravočasno, kar je ključno za dober pridelek. Delo na vrtu bo tako povsem enostavno, saj boste združili koristne nasvete po mesecih, ki jih je pripravila Miša. To znanje pa boste vključili v setveni koledar za mesec januar, februar, marec in ostale mesece.

Zakaj so Lunine bukve 2024 najboljša izbira za setveni koledar?

Delo z rastlinami na domu in vrtu bo lažje z vrtnimi nasveti, ki jih je pripravila priznana strokovnjakinja. Noben spletni setveni koledar ne vsebuje tako celovitih nasvetov za delo po mesecih. Takih nasvetov ne najdete tudi nikjer drugje v setvenem koledarju. Njenih nasvetov ni tudi v biodinamičnem setvenem koledarju. V Luninih bukvah 2024 vas čaka tudi letni horoskop za leto 2024 in v njem boste izvedeli kaj vam leto prinese v znamenju zodiaka, v katerem ste rojeni.

Setveni koledar 2024

Setveni koledar 2024 je oplemeniten s strokovnimi nasveti za delo na vrtu.

Pri delu na vrtu upoštevajte setveni koledar in nasvete Miše Pušenjak

Visoko gredo v marcu uporabite tudi za vzgojo sadik.

 

Solata in ostale listnate rastline se sadijo ali sejejo na dan za list. V mesecu marcu imamo po setvenem koledarju kar štiri taka obdobja.

Setveni koledar upoštevamo tudi za krompir. Običajno ga sadimo od konca marca ali v aprilu, ko je zemlja dovolj topla.

Miša Pušenjak priporoča, da upoštevamo termine za delo s podzemnimi pridelki in vse skupaj prilagodimo vremenskim razmeram.

Vas zanima kdaj in kako je najbolje sejati, korenček, peteršilj in ostale vrtnine?

Sledite nasvetom za delo na vrtu po mesecih, ki jih pripravila priznana strokovnjakinja. Predlagamo, da združite nasvete za delo na vrtu po mesecih in setveni koledar za april, maj, junij, julij, … Tako bo delo na vrtu lažje, saj boste upoštevali strokovne nasvete in vrtnarili po luni.

Ajda se na vrt pogosto seje po krompirju, da preprečimo razraščanje plevela. Pri tem je dobro, da upoštevamo še setveni koledar.

Lunine bukve 2024 knjiga

Lunine bukve 2024 vsebujejo setveni koledar po Luni, podrobna vrtna opravila po mesecih in letni horoskop.

*** LUNINE BUKVE 2024 SO RAZPRODANE! ***

Za ostale knjige in priročnike, ki vam olajšajo vrtnarjenje kliknite TUKAJ.

Setveni koledar za april in opravila na vrtu, rastlinjaku ter visoki gredi

Miša Pušenjak v nasvetu za mesec april svetuje, da je samo še v začetku meseca čas za setev graha in boba. Prav tako je dobro, da čim prej posadite sadike cvetače in brokolija. Za solato bolj priporoča sajenje sadik in zapolnitev vmesnega prostora z redkvico, ki hitro raste in prekrije tla. Na ta način je na vrtu manj okopavanja in plevela, saj redkvica s svojo hitro rastjo prehiti plevel.

Miša Pušenjak svetuje, da lahko junija vrnine na visoke grede sadite gosteje.

Dobri sosedje so v tem primeru zapisani v navodilih za delo po mesecih, setveni koledar pa določa kdaj lahko sejemo, sadimo in presajamo rastline po luni.

Lunine bukve 2024.

Lunin setveni koledar in uporaba na vrtu, visoki gredi in rastlinjaku

Pravila, ki so zapisana v luninem setvenem koledarju upoštevamo, če so razmere za delo na vrtu ugodne. Konec meseca marca ne sadimo krompirja na dan luninega mrka. Na dan mrka si na vrtu raje privoščimo počitek. Setveni koledar in njegova uporaba sta opisani v legendi, ki je povsem jasna in enostavna.

Legenda za lunin setveni koledar

Legenda za lunin setveni koledar 2024.

Pri nas smo spoznali, da se vpliv lune izraža v številnih znamenjih, ki so jasno prepoznavna, ko človek veliko časa preživi na svojem vrtu. Setveni koledar in navodila za delo na vrtu upoštevajte tudi za mesec avgust, september, oktober, november december in ostale dni v letu.

Konec oktobra se zemlja počasi pripravlja na nujno potrebni počitek.

Kdaj in kako bomo začeli sejati, saditi v letu 2024?

Upoštevajte nasvete Miše Pušenjak za opravila po mesecih in setveni koledar po luni, ki je sestavni del Luninih bukev 2024. Pri delu na vrtu ne hitite, saj vam bližnjice ne pomagajo. S setvami in sajenjem najhitreje pričnemo v domačem rastlinjaku. V mesecu januarju že lahko sadite za mlad česen, ki ga porabite na spomladanskih piknikih. Hitro delamo tudi na visoki gredi, saj se konec zime hitreje segreje, kot zemlja na vrtu.

Na vrtu običajno pričnemo z aktivnostmi konec meseca februarja ali v začetku marca, če vreme to dopušča. Vse je odvisno od lege, regije, nadmorske višine in vremenskih razmer. Na zemlji vedno delamo takrat, ko zemlja dopušča, saj so tla naše osnovno orodje. Če sta vreme in zemlja združljiva po setvenem koledarju, smo na pravi poti do odličnega domačega pridelka.

Zeleni svet priporoča:

*** LUNINE BUKVE 2024 SO RAZPRODANE! ***

Lunine bukve 2024 in setveni koledar je pripravila založba Kmečki Glas. Tako bo vrtnarjenje po luni povsem enostavno, saj je setveni koledar zelo pregleden.

Če upoštevate še praktične nasvete za delo na vrtu, rastlinjaku in visoki gredi, ste na pravi poti, da bo pridelek odličen. Pri tem se lahko zanesete na znanje, ki ga je za vas zapisala priznana strokovnjakinja Miša Pušenjak, za vse ljubitelje horoskopa pa je v Luninih bukvah 2024 še letni horoskop.

Lunine bukve 2024 knjiga

Lunine bukve 2024 vsebujejo setveni koledar po Luni, podrobna vrtna opravila po mesecih in letni horoskop.

 

KLIKNITE TUKAJ za naročilo Lunine bukve 2024, ki vsebujejo setveni koledar po luni, podrobna navodila za delo po mesecih in letni horoskop. Samo 9,90 EUR.

Ne zamudite odličnega darila za božično-novoletne praznike, rojstni dan in podarite svojim najdražjim setveni koledar, nasvete za delo na vrtu po mesecih in letni horoskop.

Za ostale knjige in priročnike, ki vam olajšajo vrtnarjenje kliknite TUKAJ.

©Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *