Predstavitev ekipe Zeleni svet in naše rešitve za vrtičkarje

Informacije o vrtnarjenju so pogosto razpršene in kompleksne. Mnogi vrtičkarji menijo, da pravila in zaporedja del v vrtu poznajo samo izkušeni vrtnarji. Vrtičkarji imajo težave tudi pri nakupu izdelkov, ki jih uporabljajo v vrtu. Hrano, ki jo kupujemo v trgovinah v večini primerov ni pridelana na ekološki način. Verjamemo, da se vsak lahko nauči vrtnariti na ekološki način.

Kliknite na video za kratko predstavitev

Vizija in rešitve, ki ji nudi Zeleni svet

Na nacionalni ravni zagotavljamo enostaven dostop do vrtnarskih vsebin. Naše brezplačne novice pomagajo tako začetnikom, kot izkušenim vrtičkarjem. Številni članki in video vsebine podpirajo prehod na samooskrbo z zdravo, domačo hrano.

Ekipa Zeleni svet od leve proti desni: Primož Brezovec, Davor Špehar in Igor Donkov.

 

Verjamemo, da se vsak lahko nauči vrtnariti na ekološki način. Dvigujemo nivo samooskrbe na področju celotne države in spodbujamo zdrav način življenja.

Promoviramo informiran nakup izdelkov in rastlin, ki jih lahko uporabljamo in posadimo v domač vrt. Največji poudarek dajemo zelenjavnemu in sadnemu vrtu, seveda smo pravi naslov tudi za vprašanja iz okrasnega vrta in vse splošne informacije.

V izmenjavi vrtnarskega znanja že vrsto let sodelujemo z vodilnimi strokovnjaki na področju vrtnarstva in sadjarstva. Redno smo prisotni tudi na TV, radiu in v različnih tiskanih medijih.

Domač pridelek naj bo dostopen vsem, ki želijo vrtnariti. Z vrtnarjenjem v domačem vrtu, terasi, atriju, balkonu prispevamo k zdravju Zemlje, naših otrok, družinskih članov ter prijateljev s katerimi delimo višek pridelka.

Ekipa Zeleni svet

Agronom z diplomo, med prijatelji vrtnar. V delovnem času sem vodja spletnega portala Zeleni svet. Širši slovenski prostor me že vrsto let spremlja na radiu, televiziji, spletu, lokalnih in vodilnih slovenskih vrtnarskih revijah. Srečate me lahko tudi na vrtnarskih delavnicah, predavanjih, kjer svetujem vsem ljubiteljem vrtnarjenja.

Praktične vrtnarske izkušnje z ljubitelji vrtnarjenja delim že od leta 2001 naprej. Močna volja, čvrsta hrbtenica in ostra sekira so moje osnovno orodje. Kot samostojni podjetnik ustvarjam vsebine na portalu Zeleni svet, kjer kreativne ideje prenašam v prakso. Največ prostega časa posvetim družini, zelenjavnemu vrtu, opazovanju narave, pohodništvu, kolesarjenju in druženju s prijatelji.


Vrtnar po duši in srcu, enciklopedija praktičnega vrtnarskega znanja, z večletnimi izkušnjami v trgovini in storitveni dejavnosti, zelo dobro poznam vrtnarski svet.
V dobrih 15 letih sem veliko raziskoval in preizkušal. Primarne sadjarske nasvete sem osvojil pod mentorstvom Matjaža Maležiča v sadni drevesnici Studenec, prve vrtnarske izkušnje pa nabiral z Davorjem v študentskih letih.

Na spletnem portalu Zeleni svet sodelujem projektno. Sem avtor številnih člankov in TV prispevkov. Svoje vrtnarsko znanje zelo rad prenašam na vse z zelenimi prsti. Fotoaparat, kolo in kamera so moja obvezna oprema. Prosti čas namenjam pohodom v naravo in kolesarjenju.


Oblikovalec in razvijalec spletnih rešitev z raznolikimi interesi. Pri Zelenem svetu skrbim za brezhibno delovanje spletnih strani, prijetno oblikovno podobo, pripravo videov, pomoč pri razvoju novih produktov in sodobnih spletnih pristopov.

V preteklosti sem razvil nekaj spletnih rešitev, kjer sem nabiral dragocene izkušnje. Pod okriljem Davorja in Primoža sem osvojil že veliko vrtnarskih skrivnosti. V prostem času se rad izobražujem, družim s prijatelji, plešem swing, ukvarjam z glasbo, kolesarim ali vozim motor in raziskujem nove kraje.

 

Na začetku naše poslovne poti smo štartali z idejo, da so nasveti na spletu dostopni vsem in to brezplačno. Ustvarjamo novice za vrtičkarje, ki pomagajo tako začetnikom kot izkušenim vrtičkarjem.

Prebirajte koristne nasvete na naši osnovni strani in se izobražujete s pomočjo poučnih video vsebin. Vabimo vas, da obiščete in všečkate Facebook stran Zeleni svet, ki je dokaz, da plujemo v pravo smer.

– Prijeten vrtnarski pozdrav, ekipa Zeleni svet

 

Všečkajte in delite s prijatelji ;)