Poročni šopek in izbira cvetja za poroko

Fotografije: dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Primeren šopek za romantično nevesto

Romantične preproste neveste blestijo v romantičnem kroju oblek, polnih čipk, hkrati pa naj bi bil šopek narejen iz manjših cvetov. Lahko prevladuje rožnata kombinacija. Poročni šopek mora dopolnjevati celotno podobo neveste. Pri tem ima poleg obleke pomembno vlogo njen temperament, polt, ličenje, barva las in tudi obleka ženina.

poročni šopek nevesta

Romantična kombinacija drobnega cvetja in prosojni trakovi, ki ustvarijo gibanje ter poudarijo nežnost.

Temnim nevestam, ki so temperamentne, prestojijo elegantne obleke, cvetje, ki ima močnejši značaj in bolj intenzivne barve.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Šopek za zadržano, umirjeno in tiho osebo

Če bi neveste, ki so po naravi zadržane in so po značaju tihe, umirjene, imele šopek iz rdečih vrtnic, bi postal šopek središče vsega dogajanja. Za močno barvo impozantnega šopka bi se enostavno izgubile. Tako bi postal središče pozornosti šopek in ne nevesta. Taka nevesta mora imeti šopek v vijoličasto – modro – belih kombinacijah, lahko uporabimo tudi kombinacijo modrih in nežno rumenih odtenkov.

poročni šopek

Modrina naravnega cvetja je naravnost nebeška in dopolnjuje značaj tihe, zadržane neveste.

korsaž

Korsaž ženina, ki se dopolnjuje s šopkom umirjene neveste.

Poročni šopek za modno, ekstravagantno žensko

Nevesta, ki je modno usmerjena, ekstravagantna in samozavestna, želi poseben poročni šopek. Uporabimo lahko kontrastne kombinacije tako zelenja kot cvetja. Spodnja dekoracija je diplomsko delo (dr. Sabine Šegula) specializacije iz področja poročne dekoracije na mednarodni šoli Wally Klett, Nemčija.

orhideje vanda

Intenzivna barva orhidej Vanda je kot pika na i pri celotni sliki ekstravagantne in samozavestne neveste.

Preprosta nevesta in ideja za poročni šopek

poletni šopek

Preprost šopek iz cvetja, nabranega v poletnem vrtu.

Preproste neveste, ki ne želijo velikega slavja, ampak le preprsto poroko, bodo videti bolj ljubko, če poročni šopek naredimo iz preprostega cvetja.

sedumi

Tudi preprosti sedumi so zanimivi. Lahko bi hudomušno rekli, vrt to go.

poročni šopek iz sezonskega cvetja

Preprost šopek iz sezonskega cvetja.

 

Ne pozabite na možnost preprostega poročnega šopka iz sezonskega cvetja, ki ga naredimo v posebnem držalu z vodno zalogo.

Travniško cvetje brez vode hitro oveni, le mojstri, ki poznajo prave tehnike, znajo narediti obstojni sezonski šopek, ki svojo svežino obdrži celo nekaj dni.

Poročni šopek iz narave

Poročni šopek iz narave.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Kako velik naj bo poročni šopek?

Če želi nevesta ostati elegantna, šopek ne sme biti preveč bogat oz. preširok, da ne zakrije nevestinih rok in njene postave. Glavni lik je namreč nevesta, zato jo mora šopek le dopolnjevati. Širina šopka ne sme preseči širine nevestinega pasu.

Izbira poročnega šopka glede na obleko

Oblika šopka je odvisna tudi od izbire nevestine obleke. Pomembno je, ali je obleka kratka ali sega do tal. Ali ima nevesta jakno ali plašč. Pri oblekah, ki segajo do tal, lahko naredimo prevešajoče poročne šopke. Če je obleka širša, je lahko širši tudi šopek.

Če je obleka moderna z raznimi okrasnimi šivi, potem je treba narediti majhen poročni šopek z ekstravagantnim cvetjem, ki ne zakrije lepe obleke, ampak jo poudari.

Prevešajoč poročni šopek

Prevešajoč poročni šopek v obliki klasične solze.

Gladki obleki iz satena se poda šopek iz večjih cvetov in listov, saj se s tako strukturo šopka poudarjata jasnost in čistost. Pri uporabi drobnega cvetja je priporočljivo, da je zelenje z velikimi listi v ozadju, ker ima le tako tak šopek jasen zaključek.

Če ima obleka veliko volančkov, čipk, ali je celo vzorčasta, v šopku prevladujejo večji cvetovi, ki kontrastno delujejo na obleko, so drobni cvetovi temu šopku le dodatek.

Pravilna nošnja šopka na poroki

Zelo pomembna je udobna nošnja šopka. Nosi se tako, da ga ima nevesta tik pred seboj, podlahti sta rahlo na bokih, palec je približno v višini pasu, hkrati pa je glavna os šopka nekoliko nagnjena naprej, torej stran od telesa. V takem položaju mora biti razporeditev teže šopka v ravnovesju.

Lahko rečemo, da šopek »počiva« v nevestinih rokah. To vsekakor ni mogoče, če je širina držala šopka oz. pecljev, širša od premera 3 cm.

Kakšne težave povzroča prevelik šopek?

Šopki, ki so glamurozni, veliki, imajo veliko stebel in so težki, nikakor niso udobni, zakrivajo nevesto in prevzemajo funkcijo pozornosti na fotografijah. Nevesta pa namesto, da bi imela manjši udoben šopek stalno v roki, le išče možnosti, da tak šopek odloži in si oddahne od njegove teže.

Šopek, ki ni primeren za nevesto

Dogaja se, da nekateri poskušajo po spletnih straneh poiskati želeno dekoracijo. Vendar največkrat le ta ni ustrezna. Mnogokrat je na fotografijah šopek, narejen iz cvetja, ki ne zdrži brez vode. Je bil pač narejen le za fotografiranje. Včasih so fotografije spremenjene, cvetje je drugačnih barv, kot je v resnici.

Na fotografiji je lahko občudovati šopek iz šmarnic, vendar pozor. Nevesta s takim šopkom bo lahko imela glavobol, saj so šmarnice zelo dišeče in strupene. Ostali bodo le boleči spomini.

Cvetje je sestavni element vsake poroke

Poročne fotografije s cvetjem, ki je poleg le zaradi navade, ne odražajo prave lepote neveste. Cvetje sprošča napetosti, spomini se nam vrnejo v naravo, kjer uživamo. Ko je človek sproščen, nasmejan, se pozitivna energija sprosti po celotnem osebju in slavje bo nepozabno.

svečana dekoracija

Svečana dekoracija, ki je prefinjeno narejena dopolnjuje celotno sliko dogodka (Grad Strmol).

šopek morje dekorativni trakovi

Morje, valovi, plapolanje dekorativnih trakov, enostavno nepozabno.

cvetlična pahljača

Cvetlična pahljača iz orhidej za vroče temperamentne dni.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Ostale ideje za dekoracijo s cvetjem

Zanimiva, bolj svečana dekoracija je piramida iz kozarcev, v katero nato vstavimo nekaj dehtečih vrtnic.

Steklena cvetlična piramida.

Za večerne urice je čudovit dodatek sveča, ki poleg cvetja, ki ustvarja pozitivno energijo, doda še nekaj mističnega vzdušja.

sveča cvetje

Cvetje in sveče.

Zaključna misel glede cvetja in porok

Naj povzamem, poročna dekoracija, posebno šopki, so filigransko delo, natančno, narejeno tako, da ob pogledu nanj nevesta kar zažari. To je njen cvetlični nakit in ona je središče vsega dogajanja. Poročni šopek in ostalo poročno dekoracijo zaradi slavljencev in ne zaradi povabljenih.

Pomembno je, da se ustvarjajo novi lepi spomini, ki jih ovekovečimo na fotografijah. Vidimo, da cvetje igra pomembno vlogo in te vloge mu ne smemo vzeti. Uživajte v vseh svojih cvetličnih trenutkih, saj veste, s cvetjem je vse lepše.

sabina šegula

Dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Vse dekoracije so avtorsko delo dr. Sabine Šegula.

Načrtujete dogodek? Potrebujete nasvet? Želite unikatni cvetlični nakit, ki bo polepšal vašo cvetlično pravljico?
Pošljite naročilo na: akademija.cvetja691@gmail.com ali na mobilni telefon: 00386 31 753 877.

dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *