Adventni venec iz lesnih oblancev in celoten postopek izdelave

Pritrjevanje materialov v podlago iz slame

Najpomembnejše je, da vse žičke, s katerimi bomo pritrjevali materiale, odrežemo v ostri konus. Žičke dolžine 6 cm na sredini upognemo v obliki črke U. Z njo pritrdimo zeleni trak, s katerim povijemo podlago in s tem zakrijemo slamo.

adventni venec pripomočki

Osnovni pripomočki za izdelavo adventnega venca.

Najprej na podlago umestimo krep papir

Če takega traku nimamo, kupimo navadni krep papir, ki ga prečno odrežemo na trakove širine 6 cm. Podlago povijemo s trakom zato, da se na spodnji strani venca ne vidi slama. Venec samodejno pridobi okrasno vrednost.

krep papir adventni venec

Pritrjevanje krep papirja.

Označevanje mesta za sveče

sveče

S podstavkom označimo mesta za sveče.

 

Vzamemo podstavke za sveče in označimo mesta, kjer jih bomo naknadno pritrdili. Na teh mestih bomo prilepili material, tako, da kasneje ne bomo imeli težav z umeščanjem podstavkov na podlago.

Lesni oblanci in manjšo storži tako ne bodo povzročali težav pri umestitvi podsavkov za sveče, ki jih bomo dodali ob zaključku izdelave adventnaga venca iz trajnih, naravnih materialov.

Lepljenje lesni oblancev in storžev

Začnemo z lepljenjem koškov lesnih oblancev. Oblance enakomerno razporedimo po podlagi. V vmesne prostore prilepimo storže. Kot vidite na fotografiji, celotno podlago zakrijemo z naravnimi materiali. Pazimo na enakomerno debelino oboda. Ko je obod prekrit, dodamo podstavke za sveče in nadaljujemo z okraševanjem.

lesni oblanci

Lesni oblanci so trajni naravni okrasek.

lepljenje storžev

Lepljenje manjših storžev.

Obod adventnega venca

Obod adventnega venca je pokrit z lesnimi oblanci in manjšimi storži.

Inovativni kovinski okraski

V obod adventnega venca umestimo še zaključne okraske in podstavke za sveče. Včasih imajo okraski za obešanje snemljiv kovinski nastavek. Lahko ga snamemo in iz njega oblikujemo še okrasno zvezdico. Okraske enakomerno razporedimo po obodu.

zvezdica

Okrasna zvezdica iz kovinskega nastavka za obešanje okraskov.

Adventni venec zaključimo s podlago za sveče

Želeli smo, da ima venec naraven videz, zato smo izbrali okrasne podstavke za sveče v rustikalnem slogu in se izognili dodajanju pentelj. Adventni venec iz trajnih naravnih okrasnih materialov je enostaven za izdelavo.

adventni venček

Adventni venec in podstavki za sveče v rustikalnem slogu.


Več idej lahko naročite tudi v mojem priročniku Božično novoletna dekoracija, ki ga prejmete po elektronski pošti. Pišite na: akademija.cvetja691@gmail.com

Dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Zeleni svet priporoča:

Izdelavo razlčnih božično-novoletnih okraskov po korakih si oglejte v priročniku, ki ga je posebej za vas pripravila dr. Sabina Šegula.

Priročnik za praznično dekoracijo naročite na e-pošti: akademija.cvetja691@gmail.com

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *