*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Balkonska zasaditev za sončno lego

Kliknite na video za nasvet o balkonski zasaditvi za sončno lego:

 

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in nakup Urbanscape Zelenih kock, ki poskrbijo za optimalno oskrbo z vodo v posodah in koritih.

Korito s petunijo, gauro, pijavčnico in milijon zvončkov

Za višino poskrbi gaura, bujno cvetoča petunija in milijon zvončkov. Strukturna rastlina pijavčnica tvori kontrast z barvo listov.

Povešava strukturna rastlina je zeleno rumena pijavčnica.

V prvem koritu dolžine 60 cm, bo z velikimi roza – vijoličnimi cvetovi do jeseni cvetela petunija – surfinija Merlot. Povešava strukturna rastlina rumenolistna pijavčnica bo poskrbela za kontrast s petunijo – surfinijo Merlot in gauro v roza – vijoličnih cvetovih.

Milijon zvončki z dvojnimi belimi cvetovi bodo zasaditev nekoliko prekinili in poskrbeli za bujno cvetenje do jeseni.

Gaura bo cvetela vse do oktobra

gavra

Gaura bo cvetela vse do jeseni.

Gaura bo v koritu poskrbela za višino. Cvetela bo v roza – vijoličnih cvetovih in poskrbela za harmonično vzdušje skupaj s petunijo – surfinijo Merlot. Gauri je treba sproti izrezovati odcvetela socvetja, da ji podaljšamo cvetenje v jesen.

Korito s petunijo, patagonsko verbeno, sladkim krompirjem in milijon zvončkov

Za višino poskrbi patagonska verbena, bujno cvetoči glavni rastlini sta petunija – surfinija Merlot in milijon zvončkov. Strukturo v harmoniji barv doda sladki krompir s purpurno barvo srčastih listov.

V drugem koritu dolžine 60 cm se dopolnjujejo petunija Merlot kot vodilna cvetoče rastlina. Skupaj z roza vijoličnimi milijon zvončki in strukturno rastlino sladki krompir v purpurni barvi in srčastimi listi tvori harmonično kombinacijo barv. Za višino poskrbi patagonska verbena, ki bo cvetela z vijoličastimi socvetji.

Petunija Merlot poskrbi za učinkovito harmonijo barv

petunija

Petunija – surfinija Merlot v vijoličasto – roza barvi in cvetovi z bordo obarvanimi žilami.

Petunia – surfinija sorte Merlot, bo poskrbela za učinkovito harmonijo barv. Njeni veliki vijoličasto – roza cvetovi z bordo obarvanimi žilami, se dobro ujemajo z dvojnimi cvetovi roza vijoličnega milijon zvončkov in patagonske verbene z vijoličastimi socvetji.

Ne pozabite petuniji po potrebi dodajati železove kelate tekom poletne rasti. Pomanjkanje železa se vidi v listni bledici.

Za višino poskrbi patagonska verbena

patagonska verbena

Patagonska verbena poskrbi za višino.

Nekoliko višja trajnica po imenu patagonska verbena bo s svojimi vijoličastimi socvetji privabila veliko čebel. Skupaj z gavro, posajeno v sosednjem koritu bo v zasaditev vdahnila travniški videz. Patagonska verbena bo cvetela vse do jeseni, ko bo razvila semena.

Milijon zvončkov z dvojnimi cvetovi

Milijon zvončkov z dvojnimi cvetovi v vijoličasto roza barvi.

Milijon zvončkov z dvojnimi cvetovi v beli barvi.

Bujno cvetoči milijon zvončkov se bo razrasel in spletel s petunijo – surfinijo sorte Merlot. Milijon zvončkov se odlično poda v zasaditev skupaj s patagosko verbeno in sladkim krompirjem. Pri milijon zvončkih bodite pozorni na listne uši že od samega začetka.

Sladki krompir, kot strukturno rastlino sem posadil z lončkom

sladki krompir

Sladki krompir kot strukturna rastlina v purpurni barvi srčastih listov.

Izbral sem sladki krompir v purpurno – vijolični barvi, ki se bo povesil čez korito in hkrati zapolnil prazno mesto.

Iz izkušenj vemo, da se sladki krompir v koritih zelo razraste, zato ga posadimo kar v lončku (odstranimo le dno lončka). Na ta način umirimo rast bujno rastoče strukture. Veliki srčasti listi sladkega krompirja bodo poskrbeli za kontrast v listih purpurne barve.

sladki krompir

Sladki krompir posadimo skupaj z lončkom, da omejimo prebujno rast korenin in gomoljev v koritu.

Kako sem poskrbel za lepše rastline z manj zalivanja?

Za lepše rastline z manj zalivanja smo poskrbeli tako, da smo substratu za sajenje dodali Urbanscape Zelene kocke. Urbanscape Zelene kocke vežejo veliko količino vode in zmanjšajo potrebo po zalivanju tudi do 50 %. Zaradi ugodnega delovanja Urbanscape zelenih kock se bolje razrašča koreninski sistem, ker ugodno vpliva na rast in razvoj rastline. Tudi zemlja v koritih ostane rahla in bolj zračna.

zelene kocke v zemlji

Urbanscape zelene kocke poskrbijo za manj pogosto zalivanje in lepšo rast rastlin.

Na takšen način zagotovimo boljšo rast in večjo zeleno maso rastlin. Zaradi ugodnih rastnih pogojev se poveča število socvetij. Cvetenje bogato in rastline lepše na pogled. Zemlji smo poleg zelenih kock dodali še dolgodelujoče osmocote gnojilo.

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in nakup Urbanscape Zelenih kock, ki poskrbijo za optimalno oskrbo z vodo v posodah in koritih.

[/col]

Kako pravilno uporabiti zelene kocke Urbanscape?

Mešanica zemlje, Urbanscape Zelene kocke in osmocote gnojilo.

Eno 20 l pakiranje Zelenih kock Urbanscape zadostuje za zasaditev treh korit dimenzije 100 x 15 x 20 cm. Za eno korito običajno porabimo 30 litrov zemlje in 6 litrov zelenih kock.

Bolj žejnim rastlinam jih lahko dodamo tudi več

Vlakna zelenih kock vpijejo sedemkratno količino vode glede na svojo težo. V sušnih dneh vodo postopoma sproščajo, zato je poraba vode in v njej raztopljenih hranil manjša. Posledično je manjša tudi potreba po zalivanju.

Zelene kocke so okolju prijazne in naravnega izvora

Naravna sestava Urbanscape Zelenih kock zagotavlja odlične pogoje za rast in cvetenje. Kocke so narejene iz vulkanskih kamnin, ki so v celoti naravnega izvora.

zelene kocke v roki

Urbanscape Zelene kocke v roki.

Zeleni svet priporoča:

Za eno korito dimenzije 100 x 15 x 20 običajno porabimo 30 litrov zemlje in 6 litrov zelenih kock Urbanscape. Če sadimo rastline, ki so bolj žejne jih lahko dodamo tudi več. Za sajenje uporabite kakovostne substrate in gnojila. Sadike kupujte v preverjenih vrtnarijah. Skrbno vzgojene sadike, ki so strokovno vzdrževane so ključnega pomena za bujno rast in bogato cvetenje.

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in nakup Urbanscape Zelenih kock, ki poskrbijo za optimalno oskrbo z vodo v posodah in koritih.

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *