Birma, obhajilo, obletnica, vrtna zabava in ideje za izbiro cvetja

Vse dekoracije so avtorsko delo dr. Sabine Šegula, Floweracademy.si

Kaj je pomembno pri organizaciji dogodka?

Ko se organizira slavje, zabava je najbolj pomembno, kje se bo dogodek odvijal. Pomembno vlogo pri dogodkih ima vsekakor hrana, pijača in obleka. Ne pozabite tudi na cvetlično dekoracijo in izbor cvetja. Spomini ostajajo in prav je, da so zapisani v najlepši podobi.

Ideja za naprsni šopek in cvetlično zapestnico

Birme, obhalija, obletnice nas zaznamujejo za celo življenje. Majhni naprsni šopki naj bodo narejeni »šik«, drobni cvetovi v kombinaciji z drobnim zelenjem. Dodamo priponko, lahko tudi majhen svilen trakec. Dekleta imajo lahko cvetlične zapestnice, ki so ravno tako udobne in jih po potrebi lahko snamejo.

naprsni šopek

Ideja za naprsni šopek.

zapestnica iz cvetja

Cvetlična zapestnica je udobna in prikupna.

Primer izvirne in unikatne dekoracije sveče

Sveče, ki jih ob obredih držimo v rokah, je možno unikatno dekorirati. Iz okrasne žice stkemo ovratnik, ki objame svečo. Nato se poigramo z drobnim cvetjem in okrasnimi elementi.

Izvirna in unikatna dekoracija sveče.

Rojstnodnevne zabave, zaključek šolanja, diploma, obletnica?

V poletnem času si lahko omislite vrtno zabavo, ki je lahko igriva in taka naj bo tudi dekoracija. V okrasne lončke preprosto vstavimo nekaj pisanih rastlin, jih v osrednjem delu mize razporedimo in dodamo zanimiv prt.

namizna dekoracija

Barvita namizna poletna dekoracija.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Romantični piknik na prostem

Romantiki pa ne pozabite na celostno podobo piknika. Ko pripravite piknik košarico, dodajte še nekaj cvetličnih dodatkov in čarobnost bo zagotovljena.

Romantika je vedno v trendu.

enostavna dekoracija vrt

Enostavna dekoracija s travniškim cvetjem.

romantična dekoracija

Romantična dekoracija in cvetje v kozarcih.

Pomembnost cvetličnih dekoracij skozi zgodovino

Kakšno vlogo ima cvetje v našem življenju? Je sploh pomembno, da imamo na različnih prireditvah dekoracijo iz cvetja? Je bolj kot cvetje, pomembna miza, polna dobrot, in le lepa obleka? Odgovore na ta vprašanja lahko poiščemo že v starih civilizacijah.

Cvetje nekoč in danes

Med upodobitvami faraonov in ostalimi hieroglifi so jasne upodobitve cvetja. Že takrat so imeli namizne dekoracije in šopke »cvetlične palice« iz lotosov, maka, palm. Kako pomemben element slavja je dekoracija nam priča upodobitev Cezarja, saj je simbol zmage lovorov naglavni venec.

Cvetlična piramida popestri vsak dogodek.

Skozi zgodovino lahko na različnih umetniških upodobitvah zasledimo pomen cvetja. V srednjem veku so si kralji celo prisvojili vrtnice, saj so se lahko gojile le na grajskih in samostanskih vrtovih. Danes je cvetje dostopno vsem in prav je, da pomembne življenjske dogodke popestrimo s cvetjem, ki jim doda posebno noto.

sabina šegula

Dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Vse dekoracije so avtorsko delo dr. Sabine Šegula.

Načrtujete dogodek? Potrebujete nasvet? Želite unikatni cvetlični nakit, ki bo polepšal vašo cvetlično pravljico? Birme, obhajila, obletnice, poroke in nepozabne vrtne zabave, popestrite s cvetjem, ki dogodku doda posebno noto.
Pošljite naročilo na: akademija.cvetja691@gmail.com ali na mobilni telefon: 00386 31 753 877.

dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *