Obiskali smo mednarodno razstavo cvetja in okrasnih rastlin Euroflora

Cvetlične fontane so prepoznavn znak Euroflore 2022

Obiskali smo osrednji cvetlični dogodek Euroflora, ki se razteza med parki in muzeji Nervi v Genovi. V letu 2022 so prepoznavni znak edinstvenega dogodka cvetlične fontane z izrazitimi barvami cvetja. Spet druge so zanimive v zasaditvah in zanimivi strukturi.

V letu 2022 si jih lahko ogledate do 8. maja. Eleganca, prestiž in lepota navdušuje številne ljubitelje cvetja in bo zagotovo navdušila tudi vas.

Barvita cvetlična fontana s kislo ljubnimi rastlinami.

Cvetoče fontane ne posegajo v osnovo parka, saj so vse dodatne geometrijske oblike v parku postavljene začasno in ne posegajo v njegove zgodovinske podobe. Obiskovalce vsekakor očara tudi edinstven pogled na morje in številno mediteransko rastlinje.

Zasaditve v fontanah ne posegajo v zgodovinsko podobo parka Nervi.

Ljubitelji vrtnarjenja so navdušeni nad prikupnimi vrtnimi idejami

Številni obiskovalci so navdušeni nad hortikulturnimi rešitvami, ki jih občudujejo v parku. Zasaditve in barve v parku so bolj drzne in jih manj pogosto srečamo v Sloveniji. Euroflora je doma v tipičnem okolju Mediterana, kar je za obiskovalce iz Slovenije še posebno privlačno.

Euroflora je doma v tipičnem okolju Mediterana.

Na mednarodnem dogodku se predstavljajo italijanske dežele in njihovi pridelovalci rastlin. V nekaterih deželah pridelujejo cvetje in okrasne rastline že več kot stoletje. Z rastlinami, ki jih zasledimo v parku Nervi oskrbujejo evropski in svetovni trg. Razkošne barve cvetja in intenzivne barve so zagotovo dober razlog za obisk dogodka.

Mednarodno strokovno in poslovno srečanje številnih držav

V največjem sredozemskem parku, ki ima pogled na morje smo se srečali z italijanskimi pridelovalci okrasnih rastlin in rezanega cvetja. Edinstveno okolje, narava in morje zelo ugodno vplivajo na poslovna srečanja, ki jih gosti Euroflora.

Cvetje in okrasne rastline združujejo Evropo in svet.

V naši skupini smo si izmenjali izkušnje Francozi, Nizozemci, Slovenci, Bulgari, Srbi in Združeni arabski emirati.

Na srečanjih z italijanskimi pridelovalci smo navezali nove poslovne stike. Skupina je v medsebojnem druženju še posebno dobro sodelovala in hkrati navezala nove poslovne kontakte.

euroflora 2022

Naša mednarodna skupina, ki je obiskala razstavo cvetja in okrasnih rastlin Euroflora.

Floristika na Euroflori je povezana z muzeji in kulturo

Obiskovalci so zagotovo navdušeni nad muzeji, ki gostijo prekrasne cvetlične kompozicije. Na čudovit način je umetnost prenesena v kreacije, ki prikažejo umetniška dela na cvetličarski način.

Minljiva cvetlična kreacija je v povezavi z brezčasno umetnostjo.

Zelo izvirne cvetlične kreacije si lahko ogledate v manjši cerkvi. Nad cvetjem in umetnostjo so navdušeni tudi obiskovalci v galeriji, ki se nahaja v parku.

floristika

Floristika v muzejih nadgrajuje likovno umetnost. Foto: Sabina Šegula

Hortikulturna razstava združuje pridelovalce in ljubitelje rastlin

Na svetovno obiskanem dogodku so navzoči hortikulturisti, krajinski arhitekti ter italijanski pridelovalci in različnih regij. Euroflora je že vrsto let uvrščena na koledar svetovnih dogodkov, ki so posvečeni hortikulturi. Dogodek je v Italiji zelo dobro obiskan s strani ljubiteljev vrtnarjenja in stroke.

V naši strokovni skupini so bili prisotni floristi, krajinski arhitekti in predstavniki različnih uvoznikov rezanega cvetja, okrasnih ter uporabnih rastlin.

Ideje in zanimivosti za urbani vrt v mestu in na vasi

Tudi v urbanem okolju lahko gojimo maline in ostalo jagodičje.

 

V Evropi in svetu je vse več urbanih vrtnarjev, ki vrtnarijo za užitek. Tako lahko tudi v mestu pokažemo spoštovanje do okolja in narave, saj povečujemo biotsko raznovrstnost v okolju, ki ni naravno za rastline.

Z okrasnimi in uporabnimi zasaditvami tako skrbimo, da je naša zelena dežela še lepša, saj smo Slovenci predstavniki naroda, ki ima globoke vrtnarske korenine.

urbani počitek

Enostavna rešitev za počitek v urbanem ali klasičnem vrtu.

Zanimiva izložba kaktusov, sukulentov in ostalih rastlin

Izložba kaktusov je v park Nervi prišla iz Kneževine Monako. Največji izziv je bil transport večjih kaktusov, ki so na razstavi zelo občudovani. Poleg kaktusov je v parku mogoče občudovati sukulente, mesojede rastline in številne ostale cvetlične zasaditve.

Euroflora gosti kaktuse iz Kneževine Monako, ki so na začasnem obisku.

Cvetje nas na mednarodni razstavi spremlja ves čas.

Park Nervi gosti številne kulturne dogodke in vrtnice

V poletnem času je zgodovinski park del kulturnih dogodkov, ki se odvijajo v Genovi. V parku si lahko ogledate različne koncerte in celo baletne predstave. V zadnjem delu parka se lahko navdušite tudi nad cvetočimi vrtnicami in rozarijem.

Zeleni klavir simbolično predstavlja kulturne dogodke v parku Nervi.

Poleg ostalih vrtnic lahko občudujejo tudi vrtnico “Rosa di Genova”, ki bo postala simbol ligurskega mesta v vrtovih in parkih po celem svetu. Ta vrtnica tako še dodatno obogati prestižno zbirko rožnega vrta.

rosa di genova

Simbol ligurskega mesta je vrtnica sorte “Rosa di Genova” Foto: Sabina Šegula

Kaj si lahko ogledate v zgodovinskem mestu Genova?

Genova ©AdobeStock

Poleg razstave Euroflora priporočamo tudi ogled mesta Genova. Foto: Sabina Šegula

 

Mesto Genova ima bogato zgodovino, ki obiskovalcem ponuja nepozabno doživetje. Spomladanski čas je idealen za raziskovanje mesta, ki gosti številne dogodke povezane z mednarodno razstavo cvetja in okrasnih rastlin.

Prekrasne palače in ostala arhitekturna dediščina so zagotovo dober razlog za odkrivanje mesta. Ljubitelji hrane in vina boste navdušeni tudi nad ligursko kulinarično ponudbo, ki je morsko obarvana.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *