Ideje za svetlečo čestitko in žareče rastline

Prav posebno presenečenje je, če darilo dobesedno zažari. To vam omogočajo majhne dekorativne »ledice«, ki se ne segrevajo in darilo ali aranžma naredijo popolnoma pravljično. Njihova cena se giblje v velikostnem redu lepše pentlje.

Kako izdelamo čestitko z lučkami?

Lučke najprej pritrdimo na podlago. To naredimo pred tem, ko se čestitka ovije v okrasni papir ali tkanino. V kolikor uporabljamo dekorativno tkanino, jo pritrdimo s pištolo za vroče lepljenje. Prosojnost tkanine našemu darilu pričara praznično čarobno svetlobo.

Lučke namestimo na podlago.

Prosojnost tkanine in čarobna svetloba.

Kot vidite lahko lučke zasvetijo preko tkanine in naredijo pravljični svetleč okvir okoli našega darila. Škatlico z baterijami in stikalom speljemo na spodnjo stran podlage, tako lahko lučke po potrebi ugasnemo in jih tik, preden damo darilo iz rok, ponovno prižgemo. Naj poudarim, da ni nevarnosti pregrevanja materialov.

Osnova za svetlečo čestitko je pripravljena.

Žareča čestitka bo očarala vse generacije

Angel sreče je obdan s svetlečimi zvezdicami.

Vas zanima kako pripravimo preznično svetlečo čestitko? Rešitev je povsem preprosta, če upoštevate navodila za izdelavo inovativne čestitke. Tako je napis na osvetljeni podlagi še bolj izrazit. Unikatna žareča čestitka obdarjencu sporoča, da je vaš angel sreče prinesel vse dobro in odnesel vse slabo.

Božična zvezda in ciklama z lučkami

Svetleča dekoracija božične zvezde.

Impozantna svetčeča ciklama v kelihu.

Božične zvezde, ciklame in druge rastline lahko tudi okrasimo z lučkami, le škatlico z baterijami pritrdimo na palčko, ki je skrita v rastlini in zapičena v substrat. Če pri običajni lončnici zamenjamo samo okrasno posodo, se njena vrednost že spremeni. To lahko opazimo v primeru keliha, ki deluje svečano in naredi ciklamo bolj impozantno.

Pravljična osvetlitev notranjosti rastlin

Ko imamo lončnico osvetljeno v notranjosti, dobimo novo tretjo čarobno pravljično dimenzijo. Skrivnostno osvetljena stebla in listi, ki jih drugače ne opazimo, so prav poseben dekorativni okras, ki spominja na začaran gozd, poln prazničnih presenečenj.

Osvetljena notranjost in pravljična dimenzija.

Z lučkami lahko presenetimo tudi v pisarni

Praznična dekoracija rastline v pisarni.

Pogled na lučke in pozitivna energija.

Na tak način si lahko pričaramo tudi praznično vzdušje na delovnem mestu, saj v pisarnah na mizah večkrat ni prostora za praznično dekoracijo. Obstoječa lončnica s čarobno svetlobo pa nas razveseli in ob pogledu nanjo imamo več praznične pozitivne energije.

Kako zalivamo rastline z lučkami?

Pri zalivanju moramo biti bolj pazljivi, da ne zmočimo baterij in takih rastlin ne pršimo z vodo, ampak poleg njih postavimo okrasno posodo z vodo in na ta način zvišamo relativno zračno vlago.

Dr. Sabina Šegula

Poleg svoje akademske izobrazbe je na Nizozemskem opravila floristični izpit in pridobila naziv Master Dutch Floral Design. Floristično znanje je nato še nadgradila s specializacijo iz področja poročne dekoracije v Nemčiji.

V okviru delovanja svojega podjetja Floweracademy.si izvaja različne projekte, kot so: dekoracije cerkva, poročne dekoracije, tržne raziskave, zasaditve z zelnatimi okrasnimi rastlinami, adventne razstave, piše strokovne članke, učbenike, televizijske oddaje … Ima licenco za izvajanje mednarodnih cvetličarskih izpitov FlorCert, sodeluje s strokovnjaki in podjetji iz tujine, piše in izdaja revijo Akademija cvetja.

natisni članek

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *