Izdelava butarice po korakih in priročnik za izdelavo

Skupaj lahko ustvarimo domače butarice po korakih

To leto sem se odločila, da naredim e-priročnik Butarce po korakih. Veliko delavnic in tečajev je zaradi situacije odpadlo, sploh v tem tednu pred cvetno nedeljo. Zato sem sprejela ta izziv in iz materialov, ki jih lahko najdemo doma ali v naravi izdelala 12 različnih butarc.

V priročniku sem predstavila različne tehnike izdelovanja dekoracij, ki jih lahko uporabite tudi kje drugje.

izdelava butaric

V e-priročniku Butarce po koralih je predstavljena izdelava 12 različnih butaric.

Podrobno sem predstavila izdelavo klasične butarice

Klasična butarca je seveda predstavljena zelo podrobno. V priročniku je postopek izdelave klasične butarice predstavljen na dveh straneh in to kar z 18-imi fotografijami, ki so jim podani podrobni podpisi o postopkih dela.

vejice za butarico

Nabrane vejice za klasično butarico pristrižemo in očistimo.

Cena priročnika Butarce po korakih v e-obliki je 11,99 EUR. Zaradi trenutnih razmer, ko moramo ostati doma in nekaj ustvarjati vam podarim 25 % popusta. Tako je končna cena samo 8,99 EUR. Naročilo pošljite po elektronski pošti na akademija.cvetja691@gmail.com

Kratek povzetek izdelave klasične butarice

Nabrane vejice najprej pristrižemo na enako dolžino. Nato jih očistismo do ene tretjine višine. Vejice zavežemo z vrvico. Postopoma jih polagamo v smerti od vrha proti držalu. Sproti povijamo in dodajamo zelenje. Na močno ovijemo še zadnji šop zelenja in klasična butarica je končana.

vejice za butarice

Vejice za izdevavo klasične butarice.

klasična butarica

Klasična butarica, ki je izdelana po priročniku.

Kako je nastal priročnik za izdelavo butaric?

Celomesečno delo je obrodilo sadove. Ko sem izdelovala dekoracije, je bilo najprej treba temeljito razmisliti, kakšne materiale imate doma. Nato sem z nečakinjami preverila, da tehnike niso pretežke. Potem je sledilo delo in fotografiranje po korakih. Izziv je bil popoln in obsežen.

Priročnik je v elektronski obliki in vesela sem, da lahko širim znanje preko novih medijev. Obsega 24 strani, kjer je vse lepo razloženo.

Butarico lahko naredimo tudi iz polžjih hišic in drena.

Butarica

Butarica iz storžev in trav.

Uporabite lahko tudi les, orehe in netreske.

pisana butara

Ustvarjamo tudi s pomočjo volne in suhe trave.

V tem letu ustvarjam z vami in ne v Vatikanu

Velika noč 2020 bo tokrat drugačna v vseh pogledih. Od leta 2011 sva vsako leto pred cvetno nedeljo odšla na pot proti Vatikanu. Tam sva velikonočne praznike preživljala delovno, saj smo izdelovali dekoracijo za glavni oltar bazilike Svetega Petra v Vatikanu. Prvič od 2011 leta ostajava s Petrom Ribičem v Sloveniji. Ko smo doma je dobro, če se zaposlimo in jaz sem s priročnikom zaposlila tudi vas.

Podoba lanskoletne krasitve bazilike Sv. Petra v Vatikanu.

Cvetje je bilo, je in bo vedno simbol pozitivne energije, optimizma. Želim vam lepe, mirne, upanja polne velikonočne praznike. Naj sonce posije v vaše domove.

sabina šegula

dr.Sabina Šegula

Sabina Šegula priporoča:

Večkrat se vprašamo, na kakšen način in iz kakšnih materialov lahko naredimo butarce. Domišljija nima meja, če poznaš različne tehnike izdelovanja. Veselim se, da je v prostem času nastal priročnik, ki ga lahko delim z vami.

Cena priročnika Butarce po korakih v e-obliki je 11,99 EUR. Zaradi trenutnih razmer, ko moramo doma in nekaj ustvarjati vam podarim 25 % popusta.  Tako je končna cena samo 8,99 EUR.

NAROČILO
Naročilo pošljite po elektronski pošti na akademija.cvetja691@gmail.com V odgovoru vam pošljem račun. Po plačilu računa vam na vaš elektronski naslov posredujem PRIROČNIK Butarce po korakih v e-obliki.

PODATKI ZA PLAČILO
Znesek 8,99 EUR nakažete na TRR: SI56 0312 7100 0867 475
Namen nakazila: vaše ime in priimek Butarce

PRIMER: Andreja Novak Butarce

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *