Izvirna jesenska zasaditev v posodi

Video nasvet za zasaditev v posodi smo pripravili v sodelovanju s strokovnjakom Maticem Severjem, s podjetja Trajnice Carniola.

Kliknite spodaj na video posnetek za ogled.

Najprej izberite primerno posodo

Pri izbiri posode se odločite za tako, ki se barvno sklada z zasaditvijo. Če sadite harmonično zasaditev v hladnih barvah, uporabite hladnejše barve z barvnega spektra. V našem primeru samo vam pripravili kombinacijo rastlin za takšno zasaditev, ki ustreza hladnejšim, bolj umirjenim tonom. Več si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.

Za vas smo pripravili prvo zasaditev v rjavkasto, sivih, kremastih tonih

cvetlicna-posoda-A-PROMO

V prvi kombinaciji najprej posadite novozelandski šaš sorte ‘Bronze’, ki je najbolj bujna in največja rastlina. Nadaljujemo z manjšimi rastlinami, ki jih sadimo pred in za največjo rastlino v zasaditvi. Izbrana sorta iskrivke se lepo ujema z šašem.

Nasad je tako zasajen v harmoničnih, srebrno, rjavih tonih, ki smo jih dopolnili še z visečimi mačehami, ki se lepo raztezajo čez rob posode. Dodali smo še rumenolistni šaš sorte ‘Evergold‘, ki celotno zasaditev še dodatno poživi in prikupno visi čez rob posode.

Druga kombinacija zasaditve v posodi je bolj kontrastna

cvetlicna-posoda-B-PROMO

Obe zasaditvi v ponudbi sadite bolj na gosto, da bolje pridejo do izraza.  V tem primeru za višino poskrbi rumenolistni mleček sorte ‘Ascot Rainbow’. Za kontrast z mlečkom poskrbi iskrivka ali hojhera v temnejši barvi. V posodi je še sorta viseče mačehe v rumeno-žametih tonih. Za dokončni učinek poskrbi še jesenska vresa. Vsem rastlinam pred sajenjem nekoliko prikrajšamo korenine, da se bolj vrastejo.

Cvetoča jesenska zasaditev je bolj trajna kot krizantema

Jesenska zasaditev s cvetjem, listi in zanimivimi barvami popestri vaš, dom vrt ali teraso. Tako bo druženje z rastlinami prijetno tudi v septembru, oktobru in vse do zimskih dni. Na grobovih najpogosteje opažamo krizanteme, ki jih hitro posmodi mraz. Priporočamo, da namesto tega raje posadite trajnejši nasad v posodo, ki bolj trpežen in izviren.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


3 komentarjev na “Izvirna jesenska zasaditev v posodi

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *