Jesenski nagrobni aranžmaji, šopki, ki očarajo srce in duha

Angeli, križi in druge figure v nagrobnih dekoracijah

V nagrobne aranžmaje se lahko dodajo tudi različne figure angelov, križev. Tako se umesti v težišče aranžmaja. Razporeditev ostalih materialov pa je lahko bolj enakomerno porazdeljena, v skupinah, lahko so oblikovane stroge linije.

Tradicionalni motiv križa in umetelna nagrobna dekoracija.

Figure umestimo v težišče aranžmaja.

Na grob lahko položimo tudi trajni šopek

Osnova za nagrobni trajni šopek je narejena iz zimzelenega zelenja in različnih oblik. Dodajo se dekorativne suhe plodove, ki so lahko v naravnih odtenkih, ali v modni temno pastelno rožnati barvi. Tudi tokrat detajli dajo poudarek na unikatnosti izdelkov.

Podobne kreacije lahko ustvarjate na tečajih, ki jih organizira dr. Sabina Šegula.

Poleg že naštetih možnosti se nagrobni aranžmaji lepo dopolnijo z okrasnimi rastlinami v lončkih. Tako se lahko uporabijo jesenske vrese, jesenske rese, glauterija, nizke trave, netreski, hebe ali sedumi. Kombinacije grobe in fine strukture naredi nasadke še privlačnejše.

nagrobni aranžma

Ideja za trajni šopek iz zimzelenega zelenja.

Suho – sveži venec z izvirno dekoracijo

Spletena košara v obliki venca je dobra osnova za oblikovanje venca iz rastlin v lončkih in dodajanjem dekorativnih suhih plodov. Tako se oblikuje nasad, ki ima videz aranžmaja. Rastline, ki jih uporabimo, naj bodo odporne na vremenske neprijetnosti.

sveži venec

Sveži venec iz trajnic, zelišč in suhih dodatkov.

Kombinacijo različnih hojher (Heuchera), kalocefalusa (Calocephalus), šašov (Carex), glauterije(Gaultheria) in ciklam (Cyclamen ) dopolnimo s povešavimi linijami bršljana (Hedera helix). Uporabimo lahko tudi druge okrasne rastline, ki jih drugače sadimo tudi po grobovih.

Ciklama v nasadu zdrži temperaturo – 5 °C.

Novosti – novi materiali in cvetličarska goba, ki postane sestavni del aranžmaja

Tokrat se je na tržišču pojavila nova cvetličarska goba za sveže cvetje, ki je obarvana črno. Lastnosti ima enake, kot jih ima navadna zelena cvetličarska goba, vendar se nekoliko drugače uporablja.

Poudarjeno cvetje na cvetličarski gobi.

Ta novi izdelek (Smithers OASIS) je zasnovan tako, da postane črna goba sestavni del aranžmaja. To pomeni, da je v celoti ne zakrijemo, ampak z njeno »čistino« cvetje še bolj poudarimo.

Cvetličarska goba lahko postane sestavni del aranžmaja.

Vsi skrbniki naj se dogovorijo o enotni podobi groba

Ne pozabite, da je celotni videz groba izjemno pomemben. Lahko deluje kot celota, celotna dekoracija se dopolnjuje in se ujema s stilom groba. Lahko pa je grob urejen tako, da je brez aranžmajev zasaditev usklajena s stilom groba, nato pa se nanj položi aranžmaje brez povezave s celotno podobo.

Temu se izognemo tako, da se vsi, ki skrbijo za videz groba, dogovorijo o enotni podobi. Dekoraciji sveče naj v enakem stilu sledi nagrobni aranžma. Umirjena, enotna, harmonična podoba groba deluje veličastno in spoštljivo.

Domač aranžma ima prednost pred množično »industrijsko« izdelavo

V zadnjem času je žal krašenje grobov prešlo na »industrijsko« izdelavo aranžmajev, ki ne odražajo neke posebne čustvene sporočilnosti, ki naj bi bila namenjena pokojniku. Ko naredite nekaj posebnega ali izberete nekaj unikatnega, pustite osebno sporočilo.

Se vidimo na novem tečaju!

Z veseljem Vam sporočam, da se ponovno lahko vidimo na tečajih. Na vsakem tečaju odnesete domov 3 izdelke.

Za lažje načrtovanje vaših ustvarjalnih trenutkov si oglejte celoten program tečajev.

Bodite pozorni na datume tečajev, ki se približujejo, aranžmaji za 1. november, advent in decembrske praznične dekoracije. Skupine se že oblikujejo. Ne odlašajte s prijavo, pridružite se na prijetnem skupnem izdelovanju dekoracij. Se vidimo!

PS.: Če iščete ideje, kako razveseliti svoje bližnje ob praznikih, jim lahko podarite čudovito ustvarjalno popoldne z  darilnim bonom  za tečaj.

Več na: www.floweracademy.si

Pišite in pokličite na: akademija.cvetja691@gmail.com / 031 753 877

Lep dan, Sabina Šegula

Pri dekoraciji velja pravilo, manj je več, kar pomeni, da je bolje imeti en večji aranžma, usklajen s podobo groba in dekoracijo sveče, kot množico brezosebnih »industrijsko« izdelanih aranžmajev. Če se odločite za večji aranžma, narejen iz zimzelenega zelenja in eksotičnih plodov, ga lahko po prvem novembru z malo popravkov spremenite v božično – novoletnega.

Priporočamo obisk tečajev, ki jih organizira dr. Sabina Šegula

 

Kot vidite, je možnosti za nagrobne dekoracije veliko. Ne pozabite na glavni namen in sporočite svojim rajnim, da mislite nanje, dekoracije naj bodo edinstvene. Cvetličarji imajo kar nekaj rešitev za vaše probleme.

dr. Sabina Šegula

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *