*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Kaj je apiterapija?

Pomen apiterapije kot »vrsta medicine«

Danes ima apiterapija širši pomen kot nekoč. Ni samo postopek – metoda zdravljenja, podprta s 5.000 letnimi izkušnjami človeštva, temveč je »vrsta medicine«, ki je podprta z več kot stoletnimi raziskavami in znanstvenimi dognanji, ki so v zadnjem obdobju obravnavana na svetovnih kongresih Apimondije in Apimedice.

Kliknite spodaj za kratko predstavitev knjige Apiterapija (avtor Vlado Pušnik):

KLIKNITE TUKAJ za naročilo knjige Apiterapija, avtor Vlado Pušnik – ZALOŽBA KMEČKI GLAS.

Na do zdaj 44 svetovnih kongresih Apimondije od leta 1897 vsaki dve leti dobivamo informacije o vedno novih raziskavah in izsledkih na področju apiterapije.

Od leta 2006 se strokovnjaki s področja apimedicine dobivajo vsaki dve leti tudi na specializiranih svetovnih kongresih APIMEDICA in APIQUALITY, ki prinašata vedno nova spoznanja in znanstvene ugotovitve o lastnostih in učinkih čebeljih pridelkov.

Apiterapija je dopolnitev uradne medicine

Apiterapija je del integrativne medicine in je lahko dobra dopolnitev uradni medicini, če jo ta pozna in dopušča ter sprejema dobronamerno.

Satnik za pridobivanje medu in cvetnega prahu v satju.

Apiterpija je holistična medicina. To pomeni celovito zdravljenje: vse uporabiti oz. povzeti ali vse zdraviti. Holistična je zato, ker je harmonično povezana z naravnimi procesi in uporablja spoznanja drugih holističnih terapij, kot so: fitoterapija (uporaba zelišč), aromaterapija (uporaba hlapljivih snovi), akupunktura, akupresura, ajurveda … in seveda dognanja uradne medicine.

Dandanes torej pod pojmom apiterapije ne poenostavljamo samo uporabe čebeljega strupa proti revmatskim obolenjem ali uporabe medenih oblog za celjenje najtrdovratnejših ran ali propolisa, kot naravnega antibiotika proti vnetjem, temveč uporabo vseh čebeljih pridelkov in pripravkov iz njih kot preventivo proti boleznim ali zdravljenje akutnih in kroničnih obolenj, kjer je to mogoče.

Katere čebelje proizvode vključuje apiterapija?

Apiterapija pri lajšanju ali odpravljanju zdravstvenih tegob uporablja čebelje pridelke: med, cvetni prah, propolis, čebelji vosek, matični mleček in čebelji strup.

presejan cvetni prah

Svež presejan cvetni prah.

Metode uporabe so zelo različne. Tako pripravke uporabljamo za notranjo in zunanjo uporabo – torej skozi usta in druge telesne odprtine, zunanje z oblogami, mazili, masažami, pranimi inhalacijami, aerosolnimi inhalacijami tudi z aerosolnimi aparati, tretiranji s pomočjo ultrazvoka, elektroforezo, torej z galvanskim tokom, injekcijami ipd.

Skratka, čebela nam ponuja veliko možnosti s svojimi pridelki, ki jih človeštvo lahko s tisočletnimi izkušnjami ter s sodobnimi metodami in znanjem s pridom uporabi za boljše počutje, povečano odpornost ali zdravljenje različnih obolenj.

Zeleni svet priporoča:

Apiterapija se ukvarja z lajšanjem ali odpravljanjem zdravstvenih tegob z uporabo čebeljih pridelkov. V knjigi Apiterapija se zato seznanimo s sestavo in učinki medu in z vsestranskostjo propolisa.

apiterapija

Knjiga Apiterapija je praktično uporabna, saj prinaša veliko informacij o uporabi čebeljih pridelkov, odmerjanju in trajanju uporabe za posamezne namene apimedicine (pregled uporabnosti pridelkov pri posameznih boleznih).

KLIKNITE TUKAJ za naročilo knjige Apiterapija, avtor Vlado Pušnik – ZALOŽBA KMEČKI GLAS.

Vir: Apiterapija, avtor Vlado Pušnik – ZALOŽBA KMEČKI GLAS

Deli objavo z drugimi ♥


Prijava na novice


Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© Zeleni svet. Vse pravice pridržane. 
Skupnost ljubiteljev rastlin, narave, urejenega bivalnega prostora in ekološkega vrtnarjenja.