Ali veste kako izbrati kaminsko peč?

V pretekli zimi, ko so bile cene električne energije in cene zemeljskega plina iz dneva v dan višje so bili številni rojaki pahnjeni v tako imenovano energetsko revščino. Tudi gretje s pomočjo drv in pelet se je podražilo, a na voljo je cenovno relativno ugodna rešitev, to pooseblja kaminska peč, ki je lahko primerna za prav vsak dom.

kaminska peč

Kaminska peč je lahko primerna tudi za vaš dom. Foto: Maria Orlova (Pexels)

Temperaturna nihanja in globalne spremembe vremena

Proces globalnega segrevanja, ki se manifestira v ekstremnih vremenskih pojavih, je tudi letos številne presenetil. Dobesedno čez noč smo iz poletnih temperatur in kratkih rokavov prešli v debele jakne in zimske temperature. Ne glede na način segrevanja pa so bili le redki pripravljeni na takojšnje ogrevanje doma.

A lahko rečemo, da taka temperaturna nihanja zagotovo niso presenetila ljudi, ki imajo kaminsko peč. Ta je namreč zelo uporabna v tako imenovanem prehodnem obdobju, ko so nočne in jutranje temperature nizke, dnevne pa so nekoliko bolj zmerne. Zato v tem obdobju potrebujemo le nekaj ur gretja na dan. In prav v takih situacijah je kaminska peč lahko odlična rešitev.

Kaminska peč in prijetna energija ognja

kaminska peč in prijetna energija ognja

Kaminska peč in prijetna energija ognja. Foto: Alex Lázaro (Pexels)

Kaminska peč je odlična rešitev v kolikor si želite svoj dom napolniti s prijetno energijo ognja.

Za razliko od kamina, ki je v bistvu njen večji brat, so kaminske peči primerne za vsak prostor, ker so v veliki večini samostoječe. To pomeni, da pri umestitvi v prostor ne potrebujete velikih posegov.

 Kaminska peč pa vam lahko služi tudi kot lepotni dodatek v izbranem prostoru. S svojo toploto pa bo kaminska peč poskrbela še za nekaj toplote.

Pravilna izbira kaminske peči

Pred izbiro kaminske peči pa morate predvsem razmisliti o tem kako in zakaj jo boste uporabljali. Kaminske peči nameč niso dovolj zmogljive, da bi ogrele celoten dnevni prostor, lahko pa poskrbijo za prijetnejše vzdušje, ko vas obdajo z nekaj toplote v najbolj hladnih delih dneva.

Ponudba kaminskih peči je velika, zato boste lahko izbirali med številnimi barvami in oblikami. Svetujemo vam, da izberete model kaminske peči, ki se najbolje poda v izbrani prostor. Pri izbiri pa seveda upoštevajte tudi moč peči. Če boste izbrali prešibko, bo vaša investicija povsem brezpredmetna. Če pa boste izbrali peč, ki je premočna za določen prostor, potem tudi ne boste dosegli želenega učinka. Pretirana vročina vam namreč lahko tudi škoduje.

Vzdrževanje in čiščenje

Vsekakor je naš najboljši nasvet, ki vam ga lahko damo ta, da si s kaminsko pečjo ne ustvarjajte pretiranega dela. S tem želimo povedati, da kaminske peči potrebujejo redno čiščenje, vzdrževanje in tudi vir za delovanje.

Namen kaminske peči bi moral biti, da služi vam, ne da vi služite njej. Zato raje izberite peč, ki ne potrebuje neprestanega nalaganja, odločite se za peč, ki ne pušča preveč saj in se lahko hitro, predvsem pa enostavno očisti. Le kdo si želi več časa čistiti kaminsko peč, kot pa jo uporabljati?

Pred dokončno izbiro kaminske peči pa se odpravite na spletno mesto ceneje.si. Cene kaminskih peči se namreč močno razlikujejo med seboj, zato boste lahko z le nekaj kliki prihranili več sto evrov. Tudi finančni vidik nakupa kaminske peči je zelo pomemben in ga ne smete zanemariti. Če bi se radi v kratkem ogreli s kaminsko pečjo, nikar ne odlašajte, ampak si poglejte pestro ponudbo in med seboj primerjajte več sto peči.

Sponzor vsebine je Ceneje d.o.o.

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *