Prava kosa za košnjo manjšega vrta, sadovnjaka, vinograda ter večjih površin

KLIKNITE ZA OGLED VIDEO PREDSTAVITVE:

Delo z akumulatorsko koso smo posneli v Arboretumu Volčji Potok: https://www.arboretum.si

Kakšna kosa je primerna za občasno košnjo okrog hiše?

Za košnjo atrijev in manjših površin zelenice okrog hiše ali vikenda je zelo praktična akumulatorska kosa STIHL FSA 57, ki jo poganja baterija.

akumulatorska kosa Stihl FSA 57

Lahkotna in tiha košnja z akumulatorsko koso STIHL FSA 57.

 

Z enim polnenjem baterije pokosimo cca. 125 m² trate in cca. 625 m robov zelenice. To velja za travo, ki jo redno kosimo in ni visoka. Akumulatorska kosa je zelo tiha, zato jo priporočamo za mestna in predmestna strnjena naselja.

motorna akumulatorska kosa delo okro hiše

Praktična akumulatorska kosa za urejanje okolice doma.

motorna akumulatorska kosa robovi trate

Urejanje robov zelenice in gredic.

KLIKNITE TUKAJ za več informacij in nakup osnovnega modela akumulatorske kose STIHL FSA 57. Najbolj primerna za delo okrog hiše.

Akumulatorsko koso zelo rade uporabljajo ženske in preprosti hobi vrtnarji, ki manjši vrt pokosijo v dobri uri dela. Z enim polnenjem baterije na običajni trati, ki ni previsoka, kosimo približno pol ure.

Zmogljivejša akumulatorska kosa za košnjo manjših površin

Približno eno uro kombinirane košnje dobro prenaša zmogljivejša akumulatorska kosa STIHL FSA 86 R, ki je primerna za košnjo trave ob ovirah, drevju in grmičevju. Uporabna je za hobi uporabnike, ki kosijo občasno in ne več kot dobro uro na dan.

zmogljivejša akumulatorska kosa

Zmogljivejša akumulatorska kosa STIHL FSA 86 R za manjše površine.

KLIKNITE TUKAJ za več informacij in nakup zmogljivejše akumulatorske kose STIHL FSA 86 R. Najbolj primerna za delo okrog hiše.

Akumulatorsko koso STIHL FSA 86 R lahko nekoliko več obremenimo kot STIHL FSA 57. Isto površino trate tako kosimo manj časa, saj je zmogljivejša. Uvrščamo jo v višji srednji razred akumulatorskih kos.

Za manjša dela okrog hiše lahko uporabimo tudi bencinsko koso

Bencinska kosa Stihl FS 38

Bencinska kosa STIHL FS 38 je primerljiva z akumulatorsko koso STIHL FSA 57.

 

Bencinska kosa STIHL FS 38 je po storilnosti primerljiva z akumulatorsko koso STIHL FSA 57. Z njo kosimo zelenico okrog dreves, grmovnic, gred trajnic in ostalih ovir. Primerna je tudi za tedensko košnjo trate, ki jo pokosimo v dobri uri dela.

Bencinska kosa STIHL FS 38 in akumulatorski kosi STIHL FSA 57, STIHL FSA 86 R nista primerni za delo na zaraščenih področjih in za košnjo visoke trave.

KLIKNITE TUKAJ za motorno koso STIHL FS 38, ki je po storilnosti primerljiva z akumulatorsko koso. Najbolj primerna za delo okrog hiše.

V programu STIHL so na razpolago tudi električne kose, ki so tihe, čiste ter primerne samo za košnjo v bližini električnega priključka.

Tabela: Akumulatorske in bencinske kose STIHL glede na namen rabe

Košnja manjših površin Košnja večjih površin Celodnevno delo Košnja manjših vej in žaganje
Akumulatorska kosa STIHL FSA 57 / / /
STIHL FSA 86R
(zmogljivejša)
/ / /
Bencinska kosa STIHL FS 38 STIHL FS 94 C-E STIHL FS 94 C-E STIHL FS 94 C-E

Kosa za “udarniško” delo med vikendi in košnjo večjih površin

Se sprašujete kakšna kosa je primerna za čiščenje zaraščene krajine, košnjo srednje visoke trave na neomejenih površinah. Želite hitro in lahkotno pokositi večjo zelenico, sadovnjak in vinograd? Uporabite zmogljivo motorno koso, ki je lahka in prenaša večje obremenitve.

Zmogljiva in lahka bencinska kosa Stihl

Zmogljiva in lahka bencinska kosa STIHL FS 94 C-E za celodnevno delo.

KLIKNITE TUKAJ za več informacij in nakup bencinske kose STIHL FS 94 C-E, ki je primerna za košnjo večjih površin, celodnevno delo, košnjo manjših vej in žaganje. (ZELO PRIPOROČAMO)

Za celodnevno delo med vikendi priporočamo uporabo zelo zmogljive bencinske kose STIHL FS 94 C-E. Taka bencinska kosa se ne bo pregrela, uporabljajo jo tudi poklicni vrtnarji. Za “udarniško delo” med tednom ali vikendi je primeren tudi model FS 94 R C-E, ki ima okrogel ročaj.

Za optimalno košnjo izberite motorno koso, ki je lahka in učinkovita

Vsi, ki ste kdaj delali z dobro motorno koso ste hitro spoznali, da ni ravno lahka za delo. V primeru bencinske kose STIHL FS 94 C-E sta teža in moč optimalni. Tako lahko pokosimo večje površine z manj napora, saj se zaradi lažjega stroja poveča naša storilnost.

Bencinska kosa Stihl FS 94 C-E

Bencinska kosa STIHL FS 94 C-E je prava rešitev za košnjo večjih površin.

 

Ta kosa je najlažja za delo in z njo pokosimo največ površine, če se izrazimo v preprostem vrtnarskem jeziku. Vsi, ki na parceli delate dalj časa in ne želite prenašati težkih motornih kos, je to zagotovo najboljša izbira.

Enostavna rešitev za košnjo trnja, podrasti in manjših vej

Podrast, trnje in tanke veje leske ter ostalih grmovnic nam povzročajo veliko težav na področjih, ki se zazraščajo. Pri poklicni in zmogljivi kosi STIHL FS 94 C-E lahko namesto laksa uporabimo klino, ki reši težave na površinah, ki so v fazi začetnega zaraščanja. Tako lahko kosimo tanke veje, ki so debele 1 do 2 cm.

Področja, ki se zaraščajo so najbolj pogosta na zapuščenih parcelah v mestu in na podeželju. Prav tako se območje hitro zarašča na področjih, ki mejijo na naravo. Na motorno koso STIHL FS 94 C-E lahko namestimo nože za goščavje ali rezalne plošče. Tako na območju zaraščanja odstranimo lesko, drevje, grmovje, ki je debeline 5 do 6 cm.

Prava rešitev za visoko travo, drevesa in grmovje, ki zarašča krajino

V primeru dolgotrajne košnje močno razraščene trave, žaganja manjših debel dreves, grmovja uporabimo močnejše, zelo zmogljive motorne kose STIHL FS 131, FS 240 C-E in FR 460 TC-E. Tudi na slednje lahko dodamo nože za goščavje ali rezalne plošče in odstranimo manjša debla dreves, grmovje in ostalo rastlinje, ki zarašča kulturno krajino v Sloveniji. Tako preprečimo, da se gozd širi na območje travnikov in parcel, ki so v bližini narave.

Zeleni svet priporoča:

Z izbiro prave kose bo delo na vrtu in okolici hiše zelo enostavno. Za manjše površine okrog hiše v atriju uporabite akumulatorske kose. Na večjih površinah uporabite lahko in zmogljivo motorno koso STIHL FS 94 C-E, ki vam omogoča celodnevno delo v sadovnjaku, vinogradu in pri čiščenju krajine. Za dodatne nasvete glede košnje trave, vzdrževanja naprav ter izbire ustreznega orodja za posamezni model obiščite spletno stran www.unicommerce.si, ali kontaktirajte produktnega vodjo za program STIHL Ivana Poldana na 041/704-047.

STIHL FS 94 C-E

STIHL FSA 57

STIHL FSA 86 R

STIHL FS 38

KLIKNITE TUKAJ za več informacij in nakup bencinske kose STIHL FS 94 C-E, ki je primerna za košno večjih površin, celodnevno delo, košnjo manjših vej in žaganje. (ZELO PRIPOROČAMO)
KLIKNITE TUKAJ za več in formacij in nakup osnovnega modela akumulatorske kose STIHL FSA 57. Najbolj primerna za delo okrog hiše.
KLIKNITE TUKAJ za več informacij in nakup zmogljivejše akumulatorske kose STIHL FSA 86 R. Najbolj primerna za delo okrog hiše.
KLIKNITE TUKAJ za motorno koso STIHL FS 38, ki je po storilnosti primerljiva z akumulatorsko koso. Najbolj primerna za delo okrog hiše.

Sponzor vsebine je podjetje Unicommerce d.o.o.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *