Setveni koledar 2023 po mesecih in podatki za setev, sajenje rastlin

Kaj zanimivega vsebujejo Lunine bukve v letu 2023?

sajenje solate

Ste vedeli, da solato in zelje sadimo na dan za list?

V Luninih bukvah 2023 so vrtičkarji navdušeni nad luninem koledarju po mesecih, ki ga je pripravila Irena Stopar. Tako bodo vrtna opravila potekala v skladu z luno.

V začetku je lunin koledar upošteval le njene mene, v novejšem času pa je po astrološki plati dopolnjen z njenimi položaji v različnih astralnih znamenjih.

Zelo se veselimo tudi nasvetov Miše Pušenjak za vrtna opravila od januarja do decembra. V tem delu najdete nasvete za zelenjavni vrt, visoko gredo in domač rastlinjak. Ne zgrešite tudi letnega horoskopa za leto 2023  po astroloških znamenjih. 

Oglejte si vrtna opravila od januarja do decembra

Vrtna opravila po mesecih je združila in pripravila Miša Pušenjak. Tako ne boste zamudili glavnih vrtnih opravil, ki jih je treba narediti v zimskem, pomladanskem, poletnem in jesenskem času. Podana so navodila za zelenjavni vrt, visoke grede in rastlinjak. Našli boste tudi optimalne termine za setev, sajenje rastlin na vrtu.

Primer nasveta Miše Pušenjak za rastlinjak in visoko gredo

Ne zgrešite tudi izčrpnih nasetov za zelenjavni vrt, ki jih je pripravila priznana strokovnjakinja

KLIKNITE TUKAJ za NAROČILO Luninih bukev 2023, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite tudi odličnih nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

Setveni koledar v skladu z luno za delo v vrtu

domača cvetača

Cvetačo pobiramo in sadimo na dan za cvet in ne na dan za list.

V slovenskem luninem koledarju za leto 2023 so navodila za setev listnatih rastlin, sadja in zelenjave s plodovi, podzemnih pridelkov in rastlin s cvetovi.

Po luninem koledarju delamo tako, da je del rastline, ki ga uživamo v skladu z znakom v setvenem koledarju. Na vrtu obvezno počivamo v primeru Luninega in Sončevega mrka.

Tabela 1: Setveni koledar in primeren čas za cvet, plod, list in podzemne pridelke

Pri cvetači, brokoliju, artičoki je užiten cvet, zato jo sadimo, sejemo na dan za cvet. Tudi lan, sončnice in ostala zelišča, ki imajo užiten cvet delamo na dan za cvet. Paradižnik, paprika, grah, fižol, sadno drevje, jagodičje imajo užiten plod in delamo na dan za plod. Dan za list pri solati, zelju, radiču in ohrovtu. Pri krompirju, korenju, kolerabi, črni redkvi in ostalih korenovkah na dan za podzemne pridelke.

 

KLIKNITE TUKAJ za NAROČILO Luninih bukev 2023, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite tudi odličnih nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

Splošni letni horoskop za leto 2023

lunine bukve horoskop

Lunine bukve vsebujejo tudi letni horoskop za leto 2023.

Letni horoskop v Luninih bukvah za leto 2023 je pripravila Irena Stopar. V njem boste odkrili vplive, ki jih v življenju močneje čuti veliko ljudi, zato se boste verjetno v njih našli tudi vi. Vsakdo je rojen v določenem trenutku na določenem kraju. Čas in mesec rojstva imajo lahko vpliv na to, kako močno boste čutili vpliv planetov.

Vpliv Marsa vam bo v letu 2023 pomagal pri delu na vrtu

lunine bukve 2023

Leto 2023 bo v znamenju Marsa, ki vam bo pomagal, da bo delo na vrtu opravljeno do konca. Njegova pozitivna stran je tudi ta, da se zadeve premaknejo iz točke A v točko B. Brez njega bi svoja dela na vrtu ali kmetovanju težje opravili. V letu 2023 naj bo vpliv Marsa predvsem pozitiven, saj bo predvsem vaš zaščitnik in pomočnik, da bo delo ali neko opravilo dobro teklo.

Želimo vam, da bi luna v letu 2023 čim manjkrat zoprno trkala na vrata. Prav tako vam želimo čim več zadovoljstva pri delu na vrtu in upoštevanju zapovedi, ki jih narekuje luna. Naj vam ta čudovit satelit, ki kroži okrog Zemlje čim bolj ljubeznivo pomaga. Vse to in še več vam omogoča slovenski Lunin koledar 2023.  Ne zgrešite tudi vrtnih nasvetov priznane strokovnjakinje Miše Pušenjak in letnega horoskopa.

Zeleni svet priporoča:

Lunine bukve 2023 so odličen pripomoček za vrtnarjenje v domačem vrtu! Za vrtičkarje so zelo uporabna vrtna opravila po mesecih za zelenjavni vrt, visoko gredo in rastlinjak. Priljubljen je tudi setveni koledar, ki vam pomaga vrtnariti v skladu z luno.

KLIKNITE TUKAJ za NAROČILO Luninih bukev 2023, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite tudi odličnih nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


3 komentarjev na “Setveni koledar 2023 po mesecih in podatki za setev, sajenje rastlin

 1. jožica

  Lunin koledar 2023, se ne ujema s setvenim koledarjem,kateri je pravi.Hval z odgovor-

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Lunin koledar je urejen po luni. Koledar Marije Thun upošteva še ostale planete. Tako, da obstaaj več koledarjev in vsi so pravilni, ker ima vsak svoja pravila.

   Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Lunin koledar je urejen po luni. Koledar Marije Thun upošteva še ostale planete. Tako, da obstaj več koledarjev in vsi so pravilni, ker ima vsak svoja pravila.

   Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *