*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Domače in izvirno valentinovo darilo

Za ustvarjanje potrebujemo dva odtenka zelenega in rdeč krep papir, dekorativno žico, obojestranski lepilni trak, pištolo za vroče lepljenje in seveda steklenico.

Steklenico fiksno ovijemo v zelen papir

Najprej odrežemo kos temnejšega odtenka zelenega papirja. Papir mora biti tako velik, da z njim ovijemo steklenico. Če želimo pokazati kaj je v steklenici, naredimo okence tako, da pokažemo etiketo.

Oba konca papirja po višini zlepimo z vročim lepilom. Pri tem papir tudi na spodnjem delu steklenice prilepimo.

Steklenico, ovito v zelen papir stisnemo na začetku stekleničinega vratu in to mesto zalepimo z obojestranskim lepilnim trakom.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet. Čaka vas tudi uporabno darilo.

Rdeč papir uporabimo za cvetove

Nato vzamemo rdeč papir in ga dvakrat prepognemo vzdolž reber papirja. Zavihki naj bodo široki približno 5 cm. Nato izrežemo posamezne cvetne liste (6 kos) v obliki podolgovatega očesa.

Za zaključek dodamo cvetove večne ljubezni

Vzamemo tri cvetne liste in jih strehasto položimo na lepilni trak. Nato ponovimo postopek z obojestranskim lepilnim trakom in preostalimi tremi cvetnimi listi.

Iz svetlejšega zelenega papirja izrežemo še dva lista različnih velikosti, ki ju zataknemo za vrvico, s katero smo dodatno ovili steklenico.

V sredini cveta prilepimo na zamašek prašnike, ki smo jih naredil iz dekorativne žice. Cvet bolje razpremo, če v sredini cvetne liste rahlo rategnemo.

Kot dodatek na enak način dekoriramo tudi dva kozarca.

Veselo in zaljubljeno Valentinovo!

Dr. Sabina Šegula

Poleg svoje akademske izobrazbe je na Nizozemskem opravila floristični izpit in pridobila naziv Master Dutch Floral Design. Floristično znanje je nato še nadgradila s specializacijo iz področja poročne dekoracije v Nemčiji.

V okviru delovanja svojega podjetja Floweracademy.si izvaja različne projekte, kot so: dekoracije cerkva, poročne dekoracije, tržne raziskave, zasaditve z zelnatimi okrasnimi rastlinami, adventne razstave, piše strokovne članke, učbenike, televizijske oddaje … Ima licenco za izvajanje mednarodnih cvetličarskih izpitov FlorCert, sodeluje s strokovnjaki in podjetji iz tujine, piše in izdaja revijo Akademija cvetja.


natisni članek

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *