*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Pomladni venčki, ki jih želite v vašem domu

Kaj uporabimo za podlago in dekoracijo?

Za podlago venčka lahko uporabimo slamnati obod, ki ga največkrat uporabljamo za adventne venčke. Z različnimi tehnikami zakrijemo obod in dodamo nekaj dekorativnega materiala.

Lahko dodajamo svileno cvetje, lahko suho naravno cvetje, polžje hišice, plodove, okrasne trakove in druge dekoracije. Tako nas venčki razveseljujejo preko celega leta.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet. Čaka vas tudi uporabno darilo.

Prva ideja za pomladanski venček z obodom iz jute

Predstavljam vam idejo za lep unikaten pomladni venček. Venček lahko položite na krožnik, v sredino pa vstavite steklen valj, ki vam služi kot svečnik. Tako lahko uživate tudi pomladi ob čarobni svetlobi sveč.

Kot vidite na končni fotografiji, se lahko venček postavi na okrasni krožnik in v sredino vstavi valjasto stekleno vazo s svečo v sredino.

Pomladanski okrasni venček s stekleno vazo, juto in izbrano dekoracijo.

Pri prvi tehniki uporabimo trak iz jute, ki ga spletamo v zanke in jih sproti pritrjujemo na slamnato podlago s kovinskimi sponkami. Dekorativne dodatke po zgornjem delu prilepimo s pištolo za vroče lepljenje, ko je obod končan.

Osnovi material za delo.

Tarak iz jute spletemo v zanke in pritrdimo na podago.

Na pripravljeno osnovo prilepimo dekoracijo.

Pri izdelavi prvega venčka lahko uporabimo tudi kos blaga in z njim prekrijemo slamnato podlago. Seveda pri pritrjevanju naredimo gube, ki jih pritrdimo s kovinskimi sponkami. Na enak način, kot smo dokončali venček v prvem primeru, dokončamo tudi tega. Vsekakor lahko tako narejene venčke obesimo tudi na vrata.

Slamnato podlago prekrijemo s kosom blaga.

Pritrjevanje s kovinskimi sponkami.

Končan obod.

Namesto jute lahko uporabimo tudi kos blaga.

Ideja za drugi pomladanski venček iz filca

Valje zalepimo s pištolo za hladno lepljenje.

 

Zanimivo strukturo oboda dobimo, če debelejšo okrasno volno ali filc zrežemo na kose, ki jih zvijemo v manjše valje. Da obdržijo obliko, jih zlepimo s pištolo za hladno lepljenje, in z enako tehniko pritrdimo po obodu venca. Vrhnji del zapolnimo z različnimi svilenimi cvetlicami, naravnimi plodovi, prepeličjimi jajčki.

Okrasni venček, ki je obdan s filcem.

Pomladanski venček iz volnenega traku

Pomladanski venček iz volnenega traku.

Drugačno tehniko in enake materiale uporabimo pri naslednji izdelavi venčka. Iz volnenega traku narežemo kvadrate. Nato vsak kvadrat najprej prepognemo na polovico, in nato še enkrat.

En krak kovinske sponke potisnemo skozi tri plasti, enega pa skozi eno plast volne. Nato pa vse skupaj potisnemo v slamnato podlago. Nadaljevanje je že znano.

Volneni trak pritrdimo na podlago.

Dekoracija venčka.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet. Čaka vas tudi uporabno darilo.

Zadnji pomladanski venček s perjem

In še zadnja ideja za tiste, ki imajo radi v pomladnem času dekoracijo s perjem. Najprej obod oblepimo z volnenim trakom po notranjem obsegu in zunanjem. Pri lepljenju uporabljamo pištolo za vroče lepljenje. Nato pa preko volne nalepimo okrasno perje.

Najprej oblepi obod z volnenim trakom.

Urejen notranji in zunanji obod.

Lepljenje perja na volneni obod.

Kot vidite je veliko novih idej, ki jih lahko uporabite pri pomladni ustvarjalnosti. Verjamem, da vam lahko uspe. Pri ustvarjanju vam želim veliko lepih trenutkov.

Končna podoba venčka s perjem.

Dr. Sabina Šegula

Poleg svoje akademske izobrazbe je na Nizozemskem opravila floristični izpit in pridobila naziv Master Dutch Floral Design. Floristično znanje je nato še nadgradila s specializacijo iz področja poročne dekoracije v Nemčiji.

V okviru delovanja svojega podjetja Floweracademy.si izvaja različne projekte, kot so: dekoracije cerkva, poročne dekoracije, tržne raziskave, zasaditve z zelnatimi okrasnimi rastlinami, adventne razstave, piše strokovne članke, učbenike, televizijske oddaje … Ima licenco za izvajanje mednarodnih cvetličarskih izpitov FlorCert, sodeluje s strokovnjaki in podjetji iz tujine, piše in izdaja revijo Akademija cvetja.

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *