*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Recepti za pripravo domačih škropiv

Pomagajte si s spodnjo tabelo

V praktično oblikovani tabeli vam predstavljamo domača škropiva, ki jih lahko naredite sami in uporabite v domačem vrtu. Tako boste na naraven način zmanjšali škodo, ki jo naredijo različne bolezni in škodljivci. V članku vam priporočamo tudi nekaj pripravkov, ki jih lahko kupite v naši spletni trgovini, saj vseh receptov običajno ne pripravljate sami.

Tabela 1.: Domača škropiva po vrstah rastlin, načinu delovanja in receptu za pripravo in uporabo (KLIKNI NA TABELO ZA POVEČAVO):

Tabela receptov za pripravo domačih škropivprenesi tabelo PDF

 

 

Pri uporabi domačih škropiv iz rastlin, ki smo jih našteli v tabeli bodite pazljivi, saj nepravilna priprava in uporaba lahko škoduje rastlinam. Več o informacij o uporabnosti in pripravi ostalih domačih škropiv si preberite s klikom TUKAJ.

KLIKNITE TUKAJ za nakup in informacije o sredstvu za odporne in vitalne rastline.  Za manjši vrt priporočamo nakup paketa 5-ih izdelkov.

Soda bikarbona krepi rastline pred boleznimi

Soda bikarbona deluje bazično in krepi rastline pred glivičnimi boleznimi. V 10 litrih tople vode  zmešamo 2,5, žlice sode bikarbone in 6 žlic rastlinskega olja. Za boljši oprijem pripravka dodamo še nekaj kapljic tekočega detergenta, ki ga uporabljamo v kuhinji za pomivanje posode. Pred uporabo vsebino dobro premešamo in škropimo po rastlinah.

Stresanje sode bikarbone v vodo.

Škropljenje rastlin v vrtu.

 

Zeleni svet priporoča:

Zagotovite si dober, zdrav, domač pridelek paradižnika in ostalih rastlin. Za optimalen domač pridelek PRIPOROČAMO NAKUP 5 izdelkov.  Tako omogočite redno celoletno preventivno krepitev rastlin paradižnika in ostalih rastlin v vrtu.

KLIKNITE TUKAJ za nakup in informacije o sredstvu za odporne in vitalne rastline. Za manjši vrt priporočamo nakup paketa 5-ih izdelkov.

Sorodne vsebine

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *