*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Recepti za pripravo domačih škropiv

Pomagajte si s spodnjo tabelo

V praktično oblikovani tabeli vam predstavljamo domača škropiva, ki jih lahko naredite sami in uporabite v domačem vrtu. Tako boste na naraven način zmanjšali škodo, ki jo naredijo različne bolezni in škodljivci. V članku vam priporočamo tudi nekaj pripravkov, ki jih lahko kupite v naši spletni trgovini, saj vseh receptov običajno ne pripravljate sami.

Tabela 1.: Domača škropiva po vrstah rastlin, načinu delovanja in receptu za pripravo in uporabo (KLIKNI NA TABELO ZA POVEČAVO):

Tabela receptov za pripravo domačih škropivprenesi tabelo PDF

 

 

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Pri uporabi domačih škropiv iz rastlin, ki smo jih našteli v tabeli bodite pazljivi, saj nepravilna priprava in uporaba lahko škoduje rastlinam. Več o informacij o uporabnosti in pripravi ostalih domačih škropiv si preberite s klikom TUKAJ.

Soda bikarbona krepi rastline pred boleznimi

Soda bikarbona deluje bazično in krepi rastline pred glivičnimi boleznimi. V 10 litrih tople vode  zmešamo 2,5, žlice sode bikarbone in 6 žlic rastlinskega olja. Za boljši oprijem pripravka dodamo še nekaj kapljic tekočega detergenta, ki ga uporabljamo v kuhinji za pomivanje posode. Pred uporabo vsebino dobro premešamo in škropimo po rastlinah.

Stresanje sode bikarbone v vodo.

Škropljenje rastlin v vrtu.

Kdaj in kolikokrat škropimo z domačimi pripravki?

Z domačimi pripravki preventivno škropimo vsakih 5 dni in po močnejših padavinah. V primeru pogostega dežja tudi bolj pogosto. Največ težav z glivičnimi boleznimi imamo v deževnih poletjih. V primeru suhega in vročega poletja v vrtu ne bo veliko težav. Takrat škropimo samo enkrat na teden ali vsakih 10 dni.

Sorodne vsebine

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *