Sadike zelenjave, ki niso okužene in gensko spremenjene

KLIKNITE SPODAJ ZA OGLED VIDEO PRISPEVKA:

Kje gojimo zdrave sadike zelenjave in zelišč za Slovenijo?

Rastlinjaki družinske vrtnarije Cornus v Prlekiji se raztezajo sredi čudovite narave v bližini Gajševskega jezera. V tem prekrasnem delu Slovenije so doma največji pokriti rastlinjaki za pridelavo sadik zelenjave in začimb. V njih družinski člani in pridne roke domačinov vzgajajo domače sadike, ki so pridelane na naravi prijazen način.

rastlinjaki cornus

Rastlinjaki družinske vrtnarije Cornus v Prlekiji.

Gajševsko jezero

V neposredni bližini se nahaja Gajševsko jezero.

Sadike Cornus so zdrave in niso gensko spremenjene

Sadike Cornus, ki jih proizvajajo v slovenski vrtnariji niso gensko spremenjene, so brez virusov, bolezni in vrhunske kakovosti. Sadike so prilagojene našim klimatskim razmeram in testirane v Sloveniji. Kupite jih lahko v vseh večjih vrtnih centrih, bolje založenih kmetijskih zadrugah in vrtnarijah.

sadike cornus

Sadike Cornus niso gensko spremenjene.

V Sloveniji imamo strogo zakonodajo pri vzgoji sadik in strog fitosanitarni nadzor. To je zagotovo najboljša popotnica za pridelavo zdravih zelišč in domače zelenjave.

KLIKNITE TUKAJ in preverite kam greste lahko po zdrave slovenske sadike v vaši bližini. Sadike Cornus lahko kupite v vseh bolje založenih vrtnih centrih, kmetijskih zadrugah in vrtnarijah. Za več informacij o zalogah sadik v vašem kraju pokličete na telefonsko številko 02 587 17 74.

Letno pridelajo več kot 15 milijonov domačih sadik

S pomočjo slovenskih sadik Cornus se povečuje samooskrba Slovenije. Tako se zmanjšuje uvoz sadik iz tujine, ki so lahko tretirane s pripravki, ki jih v Sloveniji ne uporabljamo. V vrtnariji letno pridelajo več kot 15 milijonov sadik, kar kaže na to, da imajo vrtičkarji radi njihove sadike.

vrtnarija cornus

V vrtnariji Cornus letno pridelajo več kot 15 milijonov sadik.

V slovenski vrtnariji Cornus poznajo želje in potrebe kupcev. Tako se nakup domače sadike, ki ni prišla iz tujine, zagotovo obrestuje.

Sadike zelenjave in zelišč rastejo v najboljših pogojih

Sadike rastejo v zelo kvalitetnem rastnem substratu, ki omogočajo sadikam optimalno rast in razvoj korenin. V družinski vrtnariji iz Prlekije imajo tehnološko zelo napreden način vzgoje sadik, ki se lahko primerja z vsemi tujimi vrtnarijami.

sadike jagod

Kvalitetne sadike jagod rastejo v najboljših pogojih.

Solata je na trgovskih policah že slab mesec po setvi, pridelujejo tudi paradižnik, jagode, papriko, por, zelje, cvetačo in vse ostale vrtnine, ki jih sadimo v domač vrt.

sadika ohrovta

Zelje, ohrovt in cvetača dobro prenašajo nizke temperature po sajenju.

Najsodobnejši način za gojenje sadik zelenjave v Sloveniji

Vse sadike se razvijajo v manjših platojih, kar zmanjša možnost okužb sadik. Tako so sadike zdrave in vam omogočajo bogat domač pridelek. V rastlinjakih je urejen najsodobnejši način za ogrevanje, zračenje in zalivanje sadik. Za to poskrbi računalniško voden sistem.

Vsaka sadika je tako oskrbljena z zadostno količino vode, ustrezno temperaturo, poskrbljeno je tudi za primerno osvetlitev.

sadike pršenje

Pršenje sadik po kalitvi in zagotavljanje ustrezne vlage.

zračenje rastlinjakov

Zračenje rastlinjakov in ventilatorji.

Skrbna nega in pridne roke domačinov

Ljubezen do rastlin je izražena tudi s skrbno nego. Za sadike skrbijo zaposleni iz lokalnega področja. Z nakupom domačih sadik tako podpiramo številne slovenske družine, ki živijo v Prlekiji in okolici. Denar tako kroži v Sloveniji in ne v tujini, kar je zelo pomembno za lokalno gospodarstvo in prebivalstvo.

sadike cornus

S sadikami Cornus delajo z ljubeznijo.

Vse sadike se vedno skrbno pregleda

Sadike Cornus se presajajo strojno in ročno, rastline tudi sejejo. Skrbne roke poskrbijo za to, da je vsaka sadika ravno takšna kot si jo želi vsak vrtičkar. Vse sadike se skrbno pregleda in posreduje v prodajo takrat, ko so v najboljši razvojni fazi za sajenje. Takrat je tudi čas, da se sadike zloži na transportni voziček, ki gre na pot v vse bolje založene vrtnarije, kmetijske zadruge in vrtne centre v Sloveniji.

pregled sadik

Vse sadike pred transportom skrbno pregledajo.

KLIKNITE TUKAJ in preverite kam greste lahko po zdrave slovenske sadike v vaši bližini. Sadike Cornus lahko kupite v vseh bolje založenih vrtnih centrih, kmetijskih zadrugah in vrtnarijah. Za več informacij o zalogah sadik v vašem kraju pokličete na telefonsko številko 02 587 17 74.

Domače sadike iz Slovenije so prava rešitev

meta

Sadike mete pred prodajo.

 

Pod blagovno znamko Cornus so odbrane najboljše sorte solate, paprike, paradižnika, kumar, pora in ostalih vrtnin. Zagotovo boste navdušeni tudi nad peteršiljem, pelinom, zeleno, mačjo meto, timijanom in ostalimi zelišči.

zelišča gojenje

Gojijo tudi številna druga zelišča.

Sadike so primerno velike, nepoškodovane in pridelane v Sloveniji. Na etiketi je jasno zabeležena vrsta zelenjave in poimenovanje sort, kar za sadike iz tujine pogosto ne velja.

Cilji družinske vrtnarije Cornus

Cilj družinske vrtnarije Cornus je povečati domačo slovensko pridelavo sadik in s tem vplivati na manjši uvoz sadik iz tujine. V vrtnariji želijo zaposliti še več pridnih rok iz bližnje in širše okolice. Tako domačemu kupcu ponudijo zelo kvalitetne sadike, ki jih dnevno odpremijo po vseh bolje založenih vrtnarijah, kmetijskih zadrugah in vrtnih centrih v Sloveniji.

pregled sadik

Za sadike Cornus skrbijo pridne roke domačinov.

robot presajanje in sajenje

Pri presajanju jim pomaga tudi robot.

Skrb za manjše obremenjevanje okolja in svežo sadiko

Domače sadike iz Prlekije manj obremenjujejo okolje, saj je pot do kupca krajša, kot v primeru sadik, ki na trgovske police pridejo iz tujine. Število sončnih dni v Prlekiji je večje, kar zmanjša tudi porabo energije za ogrevanje.

sveže sadike

Dnevno sveže sadike Cornus poiščite tudi v vašem kraju.

Sadike Cornus so sveže in v najkrajšem času v bližini vseh vas, ki prisegate na zdravo domačo zelenjavo in zelišča. Verjamemo, da vam ni vseeno kakšno hrano zaužijete vsak dan. V vrtne centre, kmetijske zadruge in vrtnarije jih v sezoni dostavljajo dnevno, kar ja najbolje za vse vrtičkarje.

mačja meta

Po vrtnariji se rad sprehaja maček Bučko, ki obožuje mačjo meto.

Boste izbrali domačo ali tujo sadiko?

Odločitev o nakupu domače ali tuje sadike je na strani kupcev. Vrtičkarji se morajo sami odločiti, katere sadike bodo sadili v domač vrt. V rastlinjakih družinske vrtnarije Cornus se začne vzgoja sadik. Pri vas se nato nadaljuje zgodba gojenja zdrave domače zelenjave, ki jo boste sadili v vrt, rastlinjak, posode, korita ali visoke grede.

domače sadike

Priporočamo nakup domačih sadik iz Slovenije.

Kje v Sloveniji lahko najdete sadike Cornus?

dostava sadik

Vse sadike so pridelane v Sloveniji.

Sadike Cornus so vedno na zalogi v osrednji Sloveniji, na Koroškem, Podravju, Pomurju, savinjski in zasavski regiji. Najdete jih tudi na Gorenjskem, Dolenjskem, Primorskem in Notranjskem. Tako boste domače sadike lahko sadili v mestu in na vasi.

Želimo vam uspešno vrtnarjenje s kvalitetnini, domačimi sadikami, ki so pridelane v Sloveniji.

Zeleni svet priporoča:

S sajenjem kvalitetnih, domačih, slovenskih sadik Cornus skrbite, da vaša zelenjava ni gensko spremenjena in tretirana s pripravki, ki v Sloveniji niso dovoljeni. Izbor sort je prilagojen našim klimatskim razmeram. Sadika Cornus je pridelana v Sloveniji in zato manj obremenjuje okolje kot sadika uvožena iz tujine. Domača sadika Cornus je kvalitetna in slovenska.

KLIKNITE TUKAJ in preverite kam greste lahko po zdrave slovenske sadike v vaši bližini. Sadike Cornus lahko kupite v vseh bolje založenih vrtnih centrih, kmetijskih zadrugah in vrtnarijah. Za več informacij o zalogah sadik v vašem kraju pokličete na telefonsko številko 02 587 17 74.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


8 komentarjev na “Sadike zelenjave, ki niso okužene in gensko spremenjene

 1. Bruno

  Spostovani.
  Cestitke za uspehe pri ponudb in vzgoji sadik. Vemo da se tovrstne sadike tretira v tujini z vsemogocimi sredstvi. Kako vam uspe milionske kolicine vzgojiti v zdrave in trpezne sadike brez invazivne kemije?

  Reply
  • Mitja

   Pozdravljeni,
   Da vam odgovorim na to vprašanje g. Bruno.
   Sadike vzgajamo z minimalno uporabo pesticidov. To nam omogoča Envirolyte tehnologija (elektroliza) za pripravo vode, ki na popolno naraven način s pomočjo kalijeve soli izdela biocid, ki ga redno uporabljamo kot dodatek pri zalivanju.
   Sadike so zato bolj zdrave in odpornejše.

   Mitja Čuček
   CORNUS d.o.o.

   Reply
 2. Mitja

  Pozdravljeni,

  Bruno:
  “Kako vam uspe milionske kolicine vzgojiti v zdrave in trpezne sadike brez invazivne kemije?”

  Da vam odgovorim na to vprašanje g. Bruno.
  Sadike vzgajamo z minimalno uporabo pesticidov. To nam omogoča Envirolyte tehnologija (elektroliza) za pripravo vode, ki na popolno naraven način s pomočjo kalijeve soli izdela biocid, ki ga redno uporabljamo kot dodatek pri zalivanju. Sadike so zato bolj zdrave in odpornejše.

  Mitja Čuček
  CORNUS d.o.o.

  Reply
 3. ivana

  Spoštovani Mitja,
  posredujte nam, prosim, kontakt za več informacij v zvezi s to tehnologijo.
  Razkuževanje , maske, čiščenje vode, kloriranje vode morda ni prava rešitev za vodovode…

  Enkrat pridem k vam, vi pa založite Jesenice, imamo tržnico.
  Lani sem vaše sadike sicer videla v Merkurju. Izboljšajte način trženja, tudi s sodelovanjem z EKO društvi.

  Zeleni svet je naš svet, hvala.

  Love&Light
  Ivka

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *