Trendovska balkonska zasaditev v barvah sonca

Kliknite na video ter spoznajte čudovite balkonske lepotice.

KLIKNITE TUKAJ za Urbanscape® Zelene kocke, ki zmanjšajo porabo vode v balkonskih zasaditvah.
Za pomoč pri nakupu pokličite na 01 50 05 194 ali pišite na email info@grow-at-home.

Za sončno okensko polico smo izbrali rdečo in rumeno kombinacijo

Korita v tonih rdeče, vijolične, pink in rumene in oranžne barve in bronastim poudarkom bomo postavili na sončno okensko polico. Za sončne lege vedno izberemo žive barvne kombinacije. Tako pride zasaditev bistveno bolje do izraza in krasi balkonsko ograjo do pozne jeseni.

zasaditev v korita in lonce

V korito smo sadili petunije, rumeni pokončni bidens, milijon zvonček oranžen in vijoličen z dvojnim cvetom, strukturni sladki krompir, pijavčnico in rdečelistno perjanko.

 

Kako smo pripravili zemljo za balkonsko zasaditev?

zelene kocke green cubes

Urbanscape® Zelene kocke dodamo zemlji.

Ob sajenju smo poskrbeli, da bodo rastline tekom celega leta imele na voljo dovolj vode in hranil. Vse 4 rastline smo posadili v korito brez vodne rezerve dolžine 60 cm.

Substratu smo poleg gnojila enakomerno vmešali tudi Urbanscape® Zelene kocke. Tako bomo imeli manj dela z zalivanjem, zasaditev bo lepša in tudi bolj bujna v cvetenju in zelenju.

Zemlji smo vmešali Urbanscape® Zelene kocke in dodali dolgodelujoče gnojilo

zemlji smo dodali zelene kocke

V zemljo smo vmešali Urbanscape® Zelene kocke.

Zemlji smo poleg Urbanscape® Zelenih kock dodali še dolgodelujoče osmocote gnojilo.

Naše izkušnje kažejo, da se Urbanscape® Zelene kocke odlično odrežejo pri preskrbi rastlin z vodo in rastlinskimi hranili. Zemlja v koritih in loncih ostane rahla, tako se korenine enakomerno razporedijo po volumnu zemlje.

KLIKNITE TUKAJ za Urbanscape® Zelene kocke, ki zmanjšajo porabo vode v balkonskih zasaditvah.
Za pomoč pri nakupu pokličite na 01 50 05 194 ali pišite na email info@grow-at-home.

Zasaditev za sončno lego sestavljajo petunija, milijon zvonček in rumeni bidens

V koritu smo združili petunijo, rumeni bidens in roza milijon zvonček z dvojnim cvetom. Tako se bo barvna paleta cvetov tekom poletja združila v za oko prijetne ognjene kombinacije odtenkov, ki spominjajo na barve sončnega zahoda.

korito cvetje in petunija

Petunija in ostale cvetoče rastline bodo cvetele do pozne jeseni. Rastline pred sajenjem razporedimo po koritu, da si ustvarimo sliko zasaditve.

Za strukturo poskrbita sladki krompir, pijavčnica in rdečelistna perjanka

sladki krompir sadika

Sladki krompir.

 

Nismo pozabili na strukturne rastline v listih za pokončno in visečo dopolnitev korita. Izbrali smo sladki krompir, ki se bo v bakrenem odtenku velikih listov privesil nad zasaditev in zapolnil prazno mesto.

 

Za višino bo poskrbela rdečelistna perjanka v rdeče bakreni barvi listov in nepozabnih socvetjih, ki trajajo dolgo v jesen.

Rdečelistna perjanka

Rdečelistna perjanka.

Okrasne trave so resnično impozantne in graciozne lepotice s katerimi se nenehno poigrava veter. Tudi povešajoča pijavčnica bo v zeleno rumeni barvi listov poskrbela za polnitev zasaditve v listih. Pijavčnica lahko zraste do 1 m.

Zakaj smo sladki krompir in rdečelistno perjanko posadili z lončkom?

Iz izkušenj vemo, da se sladki krompir zelo razraste v koritih. Če sladkemu krompirju z lončkom omejimo rast, ne bo tvoril velikih gomoljev in omejeval rast ostalih rastlin, temveč bo razvil le liste.

Enako smo storili s s travo rdečelistno perjanko. Na ta način želimo umiriti rast bujno rastočih rastlin. Tako poskrbimo, da strukturne rastline ne ovirajo v rasti in cvetenju cvetočim rastlinam.

Plastičnemu lončki smo izrezali dno.

Sladki krompir smo posadili v lončku brez dna, da smo preprečili pretirano razraščanje.

Letošnji maj je topel, zato kar pohitite s sajenjem balkonskih korit

Ker nam letos napovedujejo lepo vreme, lahko s sajenjem pohitite. V primeru, da bodo ledeni možje presenetili bo vseeno treba spremljati temperature in zaščititi občutljive rastline, kot so sladki krompir, mleček, in ostale. Korita enostavno umaknite v zavetje in počakajte, da nizke temperature minejo.

korita za cvetje

Korito po potrebi umaknemo in rastline zaščitimo pred nizkimi temperaturami.

Kako smo poskrbeli za lepše rastline z manj zalivanja?

S pomočjo Urbanscape® Zelenih kock poskrbimo za manj pogosto zalivanje.

 

Za lepše rastline z manj zalivanja smo poskrbeli tako, da smo substratu za sajenje dodali Urbanscape Zelene kocke. Urbanscape® Zelene kocke vežejo veliko količino vode in zmanjšajo potrebo po zalivanju tudi do 50 %. Zaradi ugodnega delovanja Urbanscape zelenih kock se bolje razrašča koreninski sistem, ker ugodno vpliva na rast in razvoj rastline.

Zagotovimo boljšo rast in večjo zeleno maso rastlin. Zaradi ugodnih rastnih pogojev se poveča število socvetij. Cvetenje je bolj bogato in rastline lepše na pogled.

Mešanico Urbanscape® Zelenih kock in zemlje priporočamo:

• za gojenje rastlin v cvetličnih lončkih,
• za balkonski zelenjavni vrt,
• za sajenje posodovk v večja korita,
• za zasipavanje sadilnih jam za drevesa in grmovnice,
• za vse vaše vrtičkarske in vrtnarske podvige.

Kako pravilno uporabiti Urbanscape® Zelene kocke?

Eno 20 l pakiranje Urbanscape Zelene kocke zadostuje za zasaditev treh korit dimenzije 100 x 15 x 20 cm. Za eno korito običajno porabimo 30 litrov zemlje in 6 litrov Zelenih kock. Če sadimo rastline, ki so bolj žejne jih lahko dodamo tudi več.

Zemljo v katero smo vmešali Urbanscape® Zelene kocke v pravilnem razmerju smo stresli v korito.

KLIKNITE TUKAJ za nakup Urbanscape® Zelene kocke, ki zmanjšajo porabo vode v balkonskih zasaditvah.

Za pomoč pri nakupu pokličite na 01 50 05 194 ali pišite na email info@grow-at-home.

Vlakna Urbanscape® Zelene kocke vpijejo sedemkratno količino vode glede na svojo težo. V sušnih letnih dneh vodo postopoma sproščajo, zato je poraba vode in v njej raztopljenih hranil manjša. Posledično je manjša tudi potreba po zalivanju.

Predvidevamo, da se bo poraba vode v večini zasaditev zmanjšala za polovico. Tako boste manj časa porabili za zalivanje in dalj časa uživali ob pogledu na cvetoče lepotice.

Urbanscape® Zelene kocke so okolju prijazne in naravnega izvora

Naravna sestava Urbanscape® Zelenih kock zagotavlja dlične pogoje za rast in cvetenje. Urbanscape® Zelene kocke so narejene iz vulkanskih kamnin, ki so v celoti naravnega izvora.

Zeleni svet priporoča:

zelene kocke

Za eno korito običajno porabimo 30 litrov zemlje in 6 litrov Urbanscape® Zelene kocke. Če sadimo rastline, ki so bolj žejne jih lahko dodamo tudi več.

Za sajenje uporabite kakovostne substrate in gnojila. Sadike kupujte v preverjenih vrtnarijah. Skrbno vzgojene sadike, ki so strokovno vzdrževane so ključnega pomena za bujno rast in bogato cvetenje.

KLIKNITE TUKAJ za Urbanscape® Zelene kocke, ki zmanjšajo porabo vode v balkonskih zasaditvah.
Za pomoč pri nakupu pokličite na 01 50 05 194 ali pišite na email info@grow-at-home.

©Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *