Uporaba lesa za namizne dekoracije

Priprava lesenega polena za dekoracijo

Najprej si moramo priskrbeti poleno, ki je okroglo in ima nekoliko večji premer kot je lonček izbrane ciklame. Nato po obodu, en centimeter od roba zavrtamo v les manjše luknjice premera 5mm in 1cm globoko. V te luknjice vstavimo približno 30 cm dolge konce žic, ki so oplaščene z naravnimi vlakni. Žice se pritrdijo s silikonom (kliknite na fotografije za ogled v polni velikosti).

Osnova dekoracije je leseno poleno.

Baza na katero pritrdimo različne naravne materiale.

Pletenje baze za pritrjevanje naravnih materialov

Potem začnemo z daljšo rustikalno žico plesati. Žico, ki je pritrjena na les vsakič ovijemo z daljšo žico. To ponavljamo in naredimo 4 do 5 koncentričnih krogov. Na ta način smo spletli bazo, na katero bomo nato pritrdili različne naravne materiale. Najprej dodamo volnene vrvice, s katerimi prepletemo žice. Dodamo vejice z lišaji, nekaj mahu, storžev, nabrane polžje hišice.

V leseno dekoracijo dodamo volno.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Umestitev sobne rastline v podlago

Ko smo dokončali naše gnezdo, vanj postavimo podstavek ali lonček, v katerega vstavimo sobno rastlino. Ciklama je dobila popolnoma nov videz. Ciklamo povežemo z leseno podlago, da še malo bolj uredimo kompaktni videz. Na koncu v substrat vstavimo še temnejše gole veje ruševja.

V urejeno podlago dodamo ciklamo.

Ciklamo povežemo z leseno podlago.

Dodatna ideja in dekoracija s pleteno volneno oporo

Osnova dekoracije za rezano cvetje.

Odrezali smo osem metrskih koncev različno obarvanih vrvic, ki smo jih med seboj zvezali z vozli. Tako smo dobili raznobarvno pleteno volneno oporo, v katero nato dodamo različni material. Po obodu prilepimo nekaj naravnega materiala.

Lesene podstavke lahko uporabimo tudi za dekoracije z rezanim cvetjem. Ponovno navrtamo luknjice po obodu lesenega podstavka. Tokrat vanje vstavimo lesene palčke. V tem primeru bomo okoli palčk odvijali volnene vrvice.

Dodajanje ostalih naravnih materilov.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

Volnena opora, palčke in epruvete za rezano cvetje

V golo sredino zalepimo dva plodova, ki bosta zapolnila praznino. Uporabili smo ju za oporo palčkam, ki smo jih razporedili in zalepili tako, da tvorijo preplet, v katerega smo vstavili epruvete. Nekatere smo zalepili, druge pa le vstavili v preplet.

Epruvete nam služijo kot majhne vaze, v katere nalijemo vodo in vstavimo cvetje. Z dodatkom vejic dreves ima dekoracija lep in naraven videz.

Sredino zapolnimo z epruvetami in naravnimi materiali.

V epruvete vstavimo cvetove orhidej ali rezanega cvetja.

Dr. Sabina Šegula

Poleg svoje akademske izobrazbe je na Nizozemskem opravila floristični izpit in pridobila naziv Master Dutch Floral Design. Floristično znanje je nato še nadgradila s specializacijo iz področja poročne dekoracije v Nemčiji.

V okviru delovanja svojega podjetja Floweracademy.si izvaja različne projekte, kot so: dekoracije cerkva, poročne dekoracije, tržne raziskave, zasaditve z zelnatimi okrasnimi rastlinami, adventne razstave, piše strokovne članke, učbenike, televizijske oddaje … Ima licenco za izvajanje mednarodnih cvetličarskih izpitov FlorCert, sodeluje s strokovnjaki in podjetji iz tujine, piše in izdaja revijo Akademija cvetja.

 

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *