6 odličnih idej za lep in urejen vrt

KLIKNITE NA VIDEO ZA OGLED NASVETA:

Video nasvet in urejanje okrasnih gredic smo posneli v Vrtnem centru Frbežar.

1. Tiha košnja brez hrupa, izpuhov in kabla

Tiha košnja z akumulatorsko kosilnico.

Tiho košnjo trate brez hrupa in kabla omogoča akumulatorska kosilnica, ki je idealna za srednje velike površine, velike do 400 m2.

Z njo brez težav pokosite površino, ki je enaka površini enega in pol igrišča za tenis. S tiho akumulatorsko kosilnico je košnja veliko lažja tudi za ženske, saj kosilnico lažje zaženejo in vodijo.

KLIKNITE TUKAJ za tiho akumulatorsko kosilnico STIHL, ki jo poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

V vrtu ni treba uporabljati električnih kablov, tako je košnja enostavna, ekološka (ni izpuhov, tišja naprava) in hitra. Akumulatorska kosilnica za pogon uporablja kakovostno litij-ionsko baterijo, ki jo lahko uporabljamo tudi na drugih akumulatorskih strojih.

Kako in kje uporabljamo baterijo, ki poganja akumulatorske stroje?

Litij-ionsko baterijo uporabljamo tudi na ostalih baterijskih strojih.

 

Za delo z različnimi akumulatorski stroji zadostuje ena baterija, ki jo pri delu s stroji menjamo. Baterija bo zdržala dobro uro in pol dela. Dobro je, da je nikoli ne izpraznimo čisto do konca. To preverimo na sami bateriji in jo napolnimo, ko ima še 10 do 15 % energije. Baterija se hitro napolni in po kratkem počitku že lahko nadaljujemo z delom.

Baterija poganja tudi vrtno koso.

2.  Lahka košnja težavnih površin in robov trate

Enostavna košnja z akumulatorsko vrtno koso STIHL.

Preprečevanje poškodb na rastlinah.

Za košnjo robov trate je zelo uporabna akumulatorska kosa, ki je lahka, varčna in učinkovita. Z njo uredimo tudi površino okrog grmovnic in dreves. Za delo je zelo priročno varovalo, ki ščiti rastline pred poškodbami. Vso akumulatorsko orodje po uporabi očistimo s krpo. Za čiščenje ne uporabljamo vode. Kosa je močna, nastavljiva po višini in ergonomsko oblikovana.

KLIKNITE TUKAJ za lahko, varno in učinkovito koso STIHL, ki jo poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

3. Tiho, lahko, zmogljivo odstranjevanje listja in ostalih smeti

Z akumulatorskim pihalnikom odpihnemo drobne veje, listje z gred, trate, tlakovcev in ostalih površin. Pihalnik je mobilen, zmogljiv in tih. Primeren je  za uporabo na mirnejših lokacijah, kot so okolice vrtcev, bolnišnic in v spalnih bivalnih naseljih.

Pomladansko čiščenje po košnji.

Vso akumulatorsko orodje je zelo primerno za delo v mirnih naseljih. Tako z delom ne boste motili sosedov v jutranjih urah ob koncu tedna.

Akumulatorski pihalnik je uporaben tudi poleti.

Jesensko odstranjevanje listja. Pozimi pa z njim lahko spihate nekaj centimetrov sveže zapadlega snega iz dvorišča.

KLIKNITE TUKAJ za tih, lahek in zmogljiv pihalnik STIHL, ki ga poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

4. Učinkovita in hitra rez grmovnic, sadnega drevja, žive meje

Z lahko, zelo tiho in zmogljivo akumulatorsko žago režemo debelejše veje, ki so prevelike za klešče in škarje. V vrtu je zelo uporabna pri rezi grmovnic in visokodebelnega sadnega drevja. Rez je tako hitra, natančno opravljena in učinkovita. Pred rezjo preverimo tudi nivo olja za verigo. Prednost žage je, da se veriga hitro in enostavno napenja.

KLIKNITE TUKAJ za tiho akumulatorsko žago STIHL, ki jo poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

Rez grmovnic opravimo z lahko akumulatorsko žago.

Živo mejo prvič režemo spomladi, ko začne s svojo rastjo. To naredimo takoj po večjem prirastu. Delo poteka hitro in lahko z zmogljivim akumulatorskim rezalnikom. Zaradi majhne teže je delo z njim enostavno in je primeren tudi za ženske roke.

Rez žive meje z akumulatorskim orodjem.

KLIKNITE TUKAJ za lahek in učinkovit akumulatorski rezalnik za živo mejo STIHL, ki ga poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

5. Čiščenje dvorišča, dovoznih poti, pločnikov in ostalih površin

Enostavno in hitro pometemo večje in manjše površine.

 

Čiščenje dovoznih poti, dvorišč, pločnikov, parkirnih prostorov, večjih teras je lahko hitro in učinkovito, če uporabite akumulatorski stroj za pometanje.

Pri delu s strojem za pometanje ni prahu, ki se običajno dviga pri pometanju.

Smeti se zbirajo v zbiralnik in jih po končanem delu stresemo v smeti. Pri delu se normalno sprehajamo in ne občutimo napora.

KLIKNITE TUKAJ za hitro in učinkovito pometanje s strojem STIHL, ki ga poganja tehnologija akumulatorskih baterij. Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

6.  Odstranjevanje umazanije s tlakovcev, stopnic, vrtnega pohištva

Čiščenje motornega kultivatorja po delu v vrtu.

Z visoko tlačnim čistilnikom brez težav odstranite umazanijo na fasadi, tlakovcih, stopnicah. Z njim je tudi čiščenje vrtnega pohištva enostavno opravilo. Zelo priročen je tudi za pranje motornega kultivatorja po delu v vrtu.

Efektivno čiščenje fasade in visokotlačni čistilec.

Umazanijo z lahkoto očistimo s kolesa in avtomobila. Čiščenje z visoko tlačnim čistilcem omogoča velik prihranek vode, celo do 80 %, kar je zelo pomembno pri varovanju našega okolja.

KLIKNITE TUKAJ za zmogljiv električni visokotlačni čistilnik STIHL z dodatnim udobjem.
Za več informacij pokličite Ivan Poldan na 041 704 047.

Za odstranjevanje umazanije, maha, lišajev in podobnega na večjih površinah je visokotlačni čistilec odlična rešitev.

Visokotlačni čistilnik odlikuje večja moč čiščenja

Odstranjevanje umazanije s tlakovanih površin.

Stroj deluje tako, da ustvarja visok tlak vode, ki jo ustvari šoba na koncu čistilne naprave. Njegova moč čiščenja je 75 % večja, če ga primerjamo z navadnimi vrtnimi cevmi za pranje. Tako je veliko večja tudi njegova učinkovitost.

Čiščenje stopnic.

Namen uporabe visokotlačnega čistilnika v domu in vrtu:

  • čiščenje fasade (packe, alge, plesni)
  • efektivno čiščenje tlakovanih površin (stopnice, škarpe, tlakovci)
  • čiščenje vrtnega pohištva
  • pranje avtomobila, kultivatorja, traktorjev, orodja, koles, …

Pri odstranjevanju trdovratne umazanije na tlakovanih površinah, vrtnem orodju in ostalih površinah, ki niso občutljive na poškodbe, se z nastavkom bolj približamo viru umazanije in delamo z večjim tlakom.

Visokotlačni čistilec uporabimo za čiščenje vrtnega pohištva.

Za pranje vrtnih strojev, traktorjev, avtomobila, fasade, vrtnega pohištva iz lesa uporabimo drug nastavek in manjši tlak, da preprečimo poškodbe.

Kako izberemo kakovostni visokotlačni čistilec?

Električni visokotlačni čistilec.

Kakovostni visokotlačni čistilec ima: aluminijasto glavo črpalke, brezkrtačni indukcijski motor, integrirano podvozje, škropilni komplet za doziranje čistilnega sredstva, rotor šobo, nastavljivo ploščato šobo z nastavitvijo pritiska, sklopko proti zvijanju in hitro spojko na pištoli in napravi.

Pomemben je tudi položaj za shranjevanje razpršilne komponente med premori, robustna in trpežna 9-metrska z jeklom armirana visokotlačna cev.

Boben za cev, ojačan nosilni ročaj iz aluminija, zelo dolga razpršilna komponenta z mehkim ročajem za udobno delo, aluminijast teleskopski ročaj, stranski predal z prostorom za shranjevanje šob in omrežnega kabla.

 

Zeleni svet svetuje:

Z uporabo akumulatorskih orodij za delo v vrtu bo delo potekalo lažje, tiho, hitro, prijaznejše do okolja in sosedov. Delo z njimi je enostavno in učinkovito. V pomoč pri čiščenju različnih površin bo tudi električni visokotlačni čistilec.

Akumulatorsko orodje Sthil.

KLIKNITE TUKAJ za tiho akumulatorsko kosilnico.
KLIKNITE TUKAJ za lahko, varno in učinkovito koso.
KLIKNITE TUKAJ za tih, lahek in zmogljiv pihalnik.
KLIKNITE TUKAJ za lahek in učinkovit akumulatorski rezalnik za živo mejo.
KLIKNITE TUKAJ za tiho akumulatorsko žago.
KLIKNITE TUKAJ za hitro in učinkovito pometanje s strojem.
KLIKNITE TUKAJ za zmogljiv električni visokotlačni čistilnik z dodatnim udobjem.

Kontakt za več informacij: Produktni vodja STIHL – Ivan Poldan

Sponzor vsebine je podjetje Unicommerce d.o.o.

natisni članek

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *