Kako ustavimo muhe, komarje, posteljne pršice, ščurke, bolhe, sobne hrošče in mravlje?

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA:

Ste vedeli, da muhe prenašajo bolezni in bakterije?

Muhe se največkrat zadržujejo na gnojiščih, kompostu, štalah in razpadajočih organskih odpadkih. S pomočjo kril premagujejo velike razdalje in lahko prenašajo bolezenske klice na kruh in ostalo hrano v kuhinji. Zgodi se lahko, da v gospodinjstvo prinesejo tudi kužne črevesne bolezni.

Muhe se pogosto zadržujejo na iztrebkih. ©AdobeStock

Preko hrane lahko prenašajo bolezenske klice in bakterije. ©AdobeStock

Ste vedeli, da se večje število bakterij zadržuje v črevesju muh, ki jih leteče nadloge s pomočjo iztrebkov širijo v notranjih prostorih? Če se muhe pojavijo v večjem številu, uporabimo insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki predstavlja novost na področju zatiranja muh in ostalih insektov v notranjih prostorih.

Tudi ščurki prenašajo številne bolezni

Ščurek na organskih odpadkih sadne hrane. ©AdobeStock

Ste vedeli, da ščurki lahko prenašajo grižo, tifus, kolero in tuberkulozo? To so nočne živali, ki jih v notranjih prostorih nekoliko težje opazimo. V Sloveniji jih največ zasledimo v urbanih področjih, kjer se razmnožujejo hitreje kot miši.

Pogosto jih opazimo v organskih odpadkih. V kleteh, kuhinjah, kopalnicah in ostalih prostorih jih težko ujamemo, zato jih je najlažje zapliniti s fumigatorjem.

Komarji se v poletnem času zelo hitro razmnožujejo

Komarji so poletna nadloga, ki se hitro razmnožuje. ©AdobeStock

Komarji nas največkrat nadlegujejo ponoči in v večernih urah. Tigrasti komarji nas pikajo tudi podnevi. Kri nam sesajo samice, ker jo rabijo za razmnoževanje potomstva.

Samčki niso nadležni in se prehranjujejo večinoma z rastlinskim sokom. Iz jajčec, ki jih samica odloži v stoječo vodo, se v 48 urah izleže ličinka. V poletnem času se lahko iz ličink že v slabem tednu izleže odrasel komar.

Rešitve proti nadležnim komarjem?

V okolici doma odstranimo stoječo vodo, ki komarjem omogoča razmnoževanje. Če v okolici ribnikov ni kačjih pastirjev, nas komarji redno nadlegujejo. Na okna namestimo mrežo proti komarjem. V notranjih prostorih uporabimo insekticidni dimni razpršilec.

Z vrta odstranimo stoječo vodo in omejimo razmnoževanje komarjev. ©AdobeStock

V zunanjih predelih hiše in na sprehodih se priporoča nošenje dolgih oblačil. Srbeče izpuščaje, ki jih povzročajo piki samic komarjev lahko oskrbimo s kisom in bomo imeli manj težav po piku.

STRIKE Fumigator “zaplini” muhe, komarje, pršice, sobne hrošče, ščurke, bolhe,…

Plastično posodico namestimo v sredino prostora. Odstranimo aluminijasti ovoj (pokrov) in namestimo pločevinko STRIKE Fumigator z rdečim delom, obrnjenim navzgor. Dodamo vodo do označenega nivoja. Pazimo, da ne prekoračimo predpisane količine vode! V prostoru, ki je tretiran ne sme biti prisotna nobena oseba in to ves čas trajanja tretiranja.

Sredstvo prične z delovanjem v 30 sekundah. Minimalen čas za vstop v prostor je po preteku dveh ur. Za boljši rezultat pustite delovati vsaj 4 ure ali čez noč. Po 4 urah prostor prezračite.

Zapremo okna in uporabimo STRIKE Fumigator.

Odstranimo aluminijasti ovoj (pokrov).

Pločevinko namestimo v prostor.

Dodamo vodo do označenega nivoja.

KLIKNITE TUKAJ za insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki predstavlja novost na področju zatiranja muh, komarjev, mravelj, bolh in ostalih insektov v notranjih prostorih. Za več informacij o nakupu izdelka pokličite na 080 11 81.

Koliko pločevink uporabimo v prostoru in kako delamo po aktivaciji

Ena 10-gramska pločevinka STRIKE Fumigatorja zadostuje za 25 m2 oz. 65 m3. Na večjih območjih, kjer je treba uporabljati več posodic, najprej aktivirate pločevinko, ki je najbolj oddaljena od izhoda. Pločevinka postane ob aktivaciji z vodo vroča, zato se je z roko neposredno ne dotikamo. Med zaplinjevanjem se v prostoru ne sme nahajati nobena oseba.

Način delovanja insekticidnega dimnega razpršilca

Dim se razširi po celotnem prostoru in “zaplini” vse škodljivce.

STRIKE Fumigator ne pušča nobenih madežev, prahu in ostankov.

Insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator je nov sistem za nadzor insektov in ne pušča nobenih madežev, prahu in ostankov! Je tehnološko inovativen in preprost za uporabo.

Novost sistema omogoča popolno izkoreninjenje insektov, saj se dim razširi po celotnem prostoru, zelo drobni delci dima pa z lahkoto prodrejo v vse razpoke in špranje, kjer se ponavadi skrivajo insekti.

Priporočamo za avtodome, kamp prikolice, vikende, plovila

STRIKE Fumigator je še posebno primeren za dezinfekcijo avtodoma, kamp prikolic, vikendov, plovil, kokošnjakov ter povsod tam kjer imamo težave z insekti. V poletnem času se uporaba STRIKE Fumigatorja še posebno priporoča za počitničke prikolice, plovila in avtodome.

vikend hiška

V času dopusta najprej poskrbimo za to, da nas insekti ne nadlegujejo.

avtodom camper

Uporabno za avtodome in prikolice.

naselje hišk v kempu

Za kamp in mobilne hiške.

Prav je, da v vseh počitniških objektih ukrepamo z insekticidnim dimnim razpršilcem in se rešimo vseh nadležnih insektov, ki nas nadlegujejo v času dopusta.

Rastline, ki komarje odganjajo z vonjem

bazilika proti komarjem

Bazilika na terasi ali okenski polici odganja komarje. ©AdobeStock

Komarje z vonjem odganjajo številne rastline, ki rastejo v bližini vsake hiše. V Sloveniji najpogosteje zasledimo baziliko, koper, meliso, meto, timijan in ostala zelišča z intenzivnim vonjem.

V Dalmaciji smo opazili, da domačini na okna spalnic obesijo šopek bazilike, ki komarje odganja stran od področja spalnice. Baziliko smo opazili tudi v večjih posodah na terasah.

V kurnikih je pogosta nadležna rdeča pršica

STRIKE Fumigator je v Sloveniji še posebej je registriran za čiščenje rdeče pršice, ki je pogosta v kurnikih. Kokoši enostavno odstranite iz prostora, aktivirate fumigator, po 4 urah je kurnik očiščen vseh insektov, mrčesa, rdeče pršice itd.

“Zaplinimo” lahko tudi rdeče pršice v kurnikih, ki nadlegujejo kokoši. ©AdobeStock

Stah pred pajki in različne rešitve, da odkorakajo iz stanovanja

Pajki v osnovi v bivalnih prostorih niso nevarni. Vsi zagotovo poznamo osebo, ki se boji pajkov in ta oseba bi naredila vse, da pajki v njihovi spalnici ali domu preprosto izginejo.

Ste vedeli, da pajke odganjajo vonjave eteričnih olj citrusov ali poprove mete? To dejstvo nam omogoča, da kapljico eteričenga olja dodamo v vodo, ki jo potem s pomočjo razpršilke blago poškropimo po posteljnini.

Če v prostoru uporabimo insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki deluje proti muham, komarjem in ostalim insektom, smo varni tudi pred pajki.

KLIKNITE TUKAJ za insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki predstavlja novost na področju zatiranja muh, komarjev, mravelj, bolh in ostalih insektov v notranjih prostorih. Za več informacij o nakupu izdelka pokličite na 080 11 81.

Posteljne pršice so napogostejša nadloga v spalnicah

posteljne pršice

Iztrebki posteljne pršice lahko povzročajo močne alergijske reakcije. ©AdobeStock

Ste vedeli, da vas v starejših vzmetnicah vsak večer čaka več kot 2 000 000 pršic, ki zaradi velikega števila pršic in njihovih iztrebkov postaja vedno bolj nezdravo mesto za spanje.

S posteljnimi pršicami, ki povzročajo draženje oči, nosu ima težave veliko število ljudi. Močne alergijske reakcije povzročajo predvsem njihovi iztrebki.

Ukrepi za zmanjšanje števila posteljne pršice

Blazine in oddeje naj bodo pralne in iz materialov, ki so protialergijiski. Bombažne oddje peremo tedensko na vsaj 60 °C. Prostor kjer spimo naj bo bo brez preprog, zaves, tudi ostalo pohištno naj ne bo iz blaga. Spalnico redno zračimo in skrbimo, da postelja čez dan ni pokrita. Odsvetuje se tudi sesanje s klasičnim sesalnikom.

V prostoru uporabimo insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki je namenjen zatiranju posteljnih pršic, komarjev, muh, bolh, mravelj in drugih letečih ter plazečih insektov.

Bolhe so pogoste spremljevalke hišnih ljubljenčkov

Tudi bolhe ustavimo z insekticidnim dimnim razpršilecm STRIKE Fumigator. ©AdobeStock

Bolhe so najbolj pogoste v stanovanjih s psi, mački in ostalimi hišnimi ljubljenčki. Ste vedeli, da več kot 90 % bolh živi v stanovanju in samo 10 % na živalih. Na psu ali mački živijo samo odrasle bolhe, jajčeca najdemo največkrat v preprogah odeja in ostalih površinah.

Bolhe so zagotovo dobre razlog, da v notranjih prostorih uporabite insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki je novost na področju zatiranja mravlj bolh in ostalih insektov.

Sobni hrošč in njegove požrešne ličinke, ki delajo škodo

Odrasli sobni hrošči pridejo v stanovanje skozi odprta vrata in okna. Običajno letijo in brez težav pridejo v notranjost bivalnih prostorov ter odložijo jajčeca. Ličinke, ki se izležejo iz jajčec delajo škodo na posteljnini, oblačilih, preprogah in oblazinjenem pohištvu.

Kako se rešimo hroščev v preprogah in ostalih naravnih materialih?

Ličinke sobnega hrošča delajo škodo na naravnih materialih, kot so perje, svila, volna in usnje. Požrešnih ličink se najlažje rešimo s pomočjo insekticidnega dimnega razpršilca STRIKE Fumigator, ki je predstavlja novost na področju nadzora insektov.

Ustavite mravlje v bivalnih prostorih

Mravlje so pogosta nadloga v hišah, stanovanjih in počitniških objektih. ©AdobeStock

Ste vedeli, da mravlje ne marajo alkoholnega kisa, cimeta in pecilnega praška? Tam kjer mravlje vstopajo v bivalne prostore pršimo z eteričnim oljem poprove mete.

Mravljam pripravimo domače vabe z zdrobom ali polento, ki ju zmešamo s sodo bikarbono. Hrana se v želodcu mravlje napihne in mravlja pogine. V notranjih prostorih učinkovito ukrepamo z inseticidnim dimnim razpršilcem.

Varna in pravilna uporaba STRIKE Fumigatorja

 

Insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator je treba uporabljati varno in pravilno. Dosledno upoštevamo pravila in iz prostora odstranimo vso hrano, pijačo, igrače za otroke, krmo za živali, tako da ne pridejo v stik z dimom.

Iz tretiranega prostora odstranimo tudi vse hišne ljubljenčke, vključno s pticami, ribami. Iz prostora umaknemo tudi sobne rastline.

Po ukrepih, ki zagotavljajo varno uporabo izdelka je treba zapreti vrata in okna. V notranjih prostorih odpremo vsa vrata, omare in predale, da se dim razširi na vsa področja, kjer se lahko zadržujejo insekti.

KLIKNITE TUKAJ za insekticidni dimni razpršilec STRIKE Fumigator, ki predstavlja novost na področju zatiranja muh, komarjev, mravelj, bolh in ostalih insektov v notranjih prostorih. Za več informacij o nakupu izdelka pokličite na 080 11 81.

OPOZORILO: Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite etiketo, oznake in informacije o proizvodu.

 

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


13 komentarjev na “Kako ustavimo muhe, komarje, posteljne pršice, ščurke, bolhe, sobne hrošče in mravlje?

 1. Brane Sernel

  Zanima me,ko kokoši vrnemo nazaj v kurnik,ne prenesemo nazaj tudi rdečih pršic.
  Hvala in lp Brane

  Reply
 2. Manja

  Pozdravljeni,zanima me v kakšnih intervalih je potrebno uporabiti dimni razpršilec STRIKE Fumigator,da smo zaščiteni pred insekti.

  Reply
 3. Tonka

  Pozdravljeni,
  hvala za krasne nasvete ,ki jih dajete. Zanima me za dimni razpršilec,če mi pride v poštev tudi pri petršilju na policah oken,kjer se mi pojavljajo mušice.
  Hvala za odgovor in lep pozdrav.
  Tonka

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *