Villa Fabiani, romantične vrtnice ter razvojno partnerstvo za Kras in Brkine

KLIKNITE ZA OGLED VIDEA

Vrtnice v rožnem vrtu privabljajo številne obiskovalce iz Slovenije in tujine

Posestvu Villa Fabiani dajejo poseben čar in pečat rožni vrtovi. Cvetoče vrtnice s svojo romantičnostjo in prefinjenostjo privabljajo številne obiskovalce ter žlahtnijo že tako izjemno zgodovinsko dediščino dvorca s posestvom. Prav tako navdušuje kraška pokrajina in vinogradi v ozadju posestva.

Posestvu Villa Fabiani dajejo poseben čar in pečat cvetoče vrtnice.

KLINITE TUKAJ za rezervacijo ogleda posestva Villa Fabiani, poroke ali prenočišča.
Za pomoč pri rezervaciji pokličite na telefonsko številko 041 315 580.

V času obiska smo se navduševali nad dišečimi in cvetočimi vrtnicami.

 

Obiskovalce posebej spomladi in v poletnem času očarajo nasadi več sto cvetočih vrtnic, ki so nastali v sodelovanju z Bredo Bavdaž Čopi, predsednico Društva ljubiteljev vrtnic Slovenije in podpredsednico Svetovne federacije vrtničarskih društev za Evropo, ter z Arboretumom Volčji potok.

Ogled rožnih vrtov Ville Fabiani z Bredo Bavdaž Čopi.

Ogled posestva in rožnih vrtov Ville Fabiani je možen tudi za obiskovalce

V času obiska smo občudovali posestvo Villa Fabiani, ki se uvršča med najpomembnejše kulturne spomenike Osrednje Primorske. Poleg Tavčarjevega dvorca v Poljanski dolini je edini primer ohranjenega kmečkega dvorca v Sloveniji.

Več kot 600 let staro vinogradniško posestvo je zasnovano kot tipična italijanska villa rustica, z osrednjo zgradbo in odprtim južnim dvoriščem.

Pogled na posestvo Villa Fabiani iz zraka.

Pomožni objekti, Faladur, Oranžerija, kašče, konjušnica in šola, so vsaka za sebe posebnost s svojimi lastnimi zgodbami in izjemnim turističnim potencialom.

V ozadju posestva se raztezajo vinogradi in terase z vrtnicami.

Čudovite vrtnice se vzpenjajo nad vinogradom.

KLINITE TUKAJ za rezervacijo ogleda posestva Villa Fabiani, poroke ali prenočišča.
Za pomoč pri rezervaciji pokličite na telefonsko številko 041 315 580.

Razvojno partnerstvo Villa Fabiani združuje Kras in Brkine

polona abram

Polona Abram je vodja projekta.

V času obiska smo se udeležili novinarske konference Razvojno partnerstvo Villa Fabiani. Vodja projekta Polona Abram je predstavila EKO KMETIJO BRINJEVKA, ki zagotavlja delo težje zaposljivim osebam. V okviru projekta razvija nove butične produkte in to v sodelovanju s KUHARSKIM MOJSTROM Petrom Patajcem iz Okrepčevalnice Ruj, ki pripravlja pristne kraške jedi iz najboljših lokalnih sestavin na kreativen in originalen način.

Novinarska konferenca, Razvojno partnerstvo Villa Fabiani.

ZELIŠČNO-ETNOLOŠKA DOMAČIJA BELAJEVI vas preseneti z živjo kuhinjo, saj se kuha v naravi in to iz sestavin, ki jih imamo na voljo. VINSKA KLET PRI STARČIH – TAVČAR, ki ohranja vinogradniško tradicijo najmanj 400 let. DRUŠTVO TURISTIČNIH VODNIKOV KRASA IN BRKINOV skrbi za strokovno vodenje turistov na področju Krasa in Brkinov. V projekt je vključen tudi INKUBATOR D.O.O. SEŽANA, ki je najstarejši in največji podjetniški inkubator v Sloveniji.

Vsi partnerji v projektu ustvarjajo okolje in razmere za oblikovanje nove blagovne znamke Villa Fabiani, ki bo popestrila turistično ponudbo Krasa in Brkinov.

Novinarsko konferenco smo zaključili na degustacijski delavnici

Degustacija novih produktov za blagovno znamko Ville Fabiani.

 

Obisk Ville Fabiani smo zaključili na degustacijski delavnici, ki jo je v organizaciji EKO kmetije Brinjevka pripravil kuharski mojster Peter Patajac, lastnik okrepčevalnice Ruj iz Dola pri Vogljah in dobitnik Michelinovega priznanja Bib Gourmand.

Med drugim smo okušali tudi butične produkte za nove blagovno znamko.

Degustacijska delavnica Sabina Polh, EKO kmetija Brinjevka in kuharski mojster Peter Patajac.

Štirje glavni stebri razvoja Zavoda Fabiani, ki jih želijo okrepiti v naslednjih letih

Kot je povedala Blanka Malgaj, solastnica Ville Fabiani in direktorica Zavoda Fabiani, poslovne dejavnosti vile slonijo na štirih stebrih – pridelavi vrhunskega vina, revitalizaciji kulturnega spomenika in s tem tudi javnih ogledov, butični turistični nastanitvi, živahnem družabnem stičišču, kjer se odvijajo razni kulturni in izobraževalni dogodki, poslovna in strokovna srečanja ter poročne slovesnosti.

blanka malgaj

Blanka Malgaj nam je predstavila razvoj Ville Fabiani v naslednjih letih.

Blagovna znamka Villa Fabiani in izdelki lokalnega porekla

Blagovna znamka Villa Fabiani bo imela enotno celostno podobo za izbrane produkte in jo bodo aktivno tržili pri zahtevnejših kupcih.

Nakup bo možen prek spletne trgovine, na posestvu Fabiani ali prek različnih butičnih prodajnih lokacij v povezavi z drugimi javnimi in zasebnimi turističnimi deležniki na območju. V ta namen je Zavod Fabiani tudi ustanovil Razvojno partnerstvo.

Zeleni svet priporoča

Vsem ljubiteljem vrtnic, narave, dobre kulinarike priporočamo obisk Ville Fabiani, ki se nahaja v neposredni bližini Štanjela. Nagradite se z lepoto, ki ga ponuja čudovit rožni vrt in skrbno negovano posestvo. Rezervirate lahko tudi prenočišče ali najamete objekt za poroko, koncert in ostale prireditve.

Villa Fabiani

Villa Fabiani.

KLINITE TUKAJ za rezervacijo ogleda posestva Villa Fabiani, poroke ali prenočišča.
Za pomoč pri rezervaciji pokličite na telefonsko številko 041 315 580.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *