*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Predstavljamo vrt Lidije in Petra Knavs v Loškem Potoku

Klknite na VIDEO za ogled prelepega vrta:

KLIKNITE TUKAJ in se naročite za ogled vrta Lidije in Petra Knavs. Za več informacij pokličite ga. Lidijo na 031 612 803.

Za okrasne gredice skrbi Lidija

Zelene prste za cvetoče vrtne gredice ima naša gostiteljica Lidija. Pod njenim okriljem se v vrtu razraščajo številne trajnice, grmovnice in okrasna drevnina. Gredice s trajnicami so cvetoče celo leto. Cvetoči utrinek smo ujeli tudi v času našega obiska.

Lidija Knavs skrbi za okrasne gredica s trajnicami, grmovnicami in drevjem.

Okrasni vrt, ki si ga želite ogledati

Okrasni vrt zakoncev Knavs si je možno ogledati skozi celo leto. Najlepši je od pomladi do jeseni. Svoj čar ima tudi v zimskem času. Zagotovo je to lep predlog za izlet ob koncu tedna. Vrt si je mogoče ogledati tudi med tednom. V družbi naše gostiteljice se boste lahko sprehodili med vrtnimi gredicami in si izmenjali vaše vrtnarske izkušnje.

Pogled na skrbno negovane okrasne  gredice.

Ribnik vas bo zagotovo navdušil

Vse arhitekturne rešitve v vrtu so delo Petra Knavsa. Tako se zakonca v vrtu lepo dopolnjujeta. Lidija poskrbi za rastline, Peter za vsa zidarska in tesarska dela. Tudi ribnik je njegovo delo. Ta prostor vrta nas je najbolj prevzel ob obisku. Navdušeni smo bili tudi nad lepim pogledom, ki je popestril naš vrtnarski klepet.

Kliknite na VIDEO za ogled vrta ribnika in okrasnih gredic:

V vrtu ne spreglejte različnih javorjev

Številni javorji v vrtu lepo dopolnjujejo okrasne gredice s trajnicami in grmovnicami. S svojo barvitostjo listov in različnimi oblikami predstavljajo pravi zaklad barvnih odtenkov. Najlepši so v okolici ribnikov. V vrtu boste tako našli več vodnih virov, ki jih obkrožajo javorji in druge rastline.

V okrasnem vrtu vas bodo navdušili številni javorji.

Letna kuhinja je nekaj posebnega

Letna kuhinja se razteza na robu vrta. V tem delu vrta je Peter pokazal vse svoje ročne spretnosti. Tudi dekorativni elementi v letni kuhinji so skrbno izbrani. Na policah lahko občudujete tradicionalne predmete iz preteklosti.

Pogled na letno kuhinjo.

Skrbno je  izdelano tudi leseno pohištvo. Navdušil nas je tudi kamin in delovni pult s štedilnikom. Tako letno kuhinjo si zagotovo želi vsak vrtičkar.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite za ogled vrta Lidije in Petra Knavs. Za več informacij pokličite ga. Lidijo na 031 612 803.

Skrbno izbrani šopki zasaditve

Za dekoracijo vrta skrbi naša sogovornica. V času našega obiska so klopi v vrtu krasili šopki travniškega cvetja in trajnic. V vrtu se lepo razraščajo tudi balkonske zasaditve, ki jih najdemo v vrtnem paviljonu in stavbnem delu vrta.

Travniško cvetje v vazi.

Vrtna zelenica je povezovalni člen vrta

Vrtna zelenica povezuje vrt v celoto. V pomladanskem času je treba skrbeti za redno košnjo. V vročem poletju je vsaka zelenica hvaležna za oskrbo z vodo. Po vrtni gredici se je prijetno sprehajati, lahko tudi sedite in opazujete celotno podobo vrta.

Skrbno negovana vrtna zelenica.

Vrtni dodatki, ki polepšajo vrt

Ob občudovanju vrta smo opazili številne vrtne dodatke, ki polepšajo vrt. Med vrtnimi dodatki smo najprej opazili hotel za žuželke. Vabimo vas, da si jih ogledate tudi vi. Zagotovo boste našli nekaj zanimivega in prensli idejo v vaš vrt.

Hotel za žuželke je vrtni dodatek, ki popestri vsak vrt.

Nas so navdušile inovativne pričje hišice, vrtne klopi, zasaditve v posodah, kamnih, čevljih. Zanimivi so bili tudi ostali mali vrtni čari.

Foto galerija vrtnih dodatkov:

V vrtu lahko opazite tudi številne skale, ki so iz narave in so hkrati tudi prepoznavni znak vrta.

Narava v okolici vrta je enostavno čudovita

Vrt zakoncev Knavs se razteza v objemu neokrnjene narave v okolici Loškega Potoka. Nahaja se na vrhu hriba s katerega se razteza čudovit pogled na okoliške gozdove.

Vrt je v fazi širitve in se vse bolj razteza na okoliške travnike. Ob obisku vrta priporočamo tudi ogled lokalnih znamenitosti, ki vam jih bo predstavila naša gostiteljica.

Vrt je obdan s čudovitim naravnim ozadjem.

Obisk vrta zakoncev Knavs priporočamo tudi vam

Lidija Knavs je odlična gostiteljica. Z obiskom vrta smo bili navdušeni. Izmenjali smo si številne praktične nasvete. Priporočamo, da si vrt med tednom ali vikendom ob predhodni najavi ogledate tudi vi. Možen je posamični ogled ali ogled skupin.

Navdušeni smo nad obiskov vrta Lidije in Petra Knavs.

Dostop do vrta je mogoč z avtobusom, avtom, obiskujejo ga tudi kolesarji. Popestrite si dan in se predajte čarom okrasnega vrta v Loškem Potoku.

Zeleni svet priporoča:

Obisk vrta zakoncev Knavs vam polepša dan. Ogled je možen med tednom ali vikendom. Presenetite partnerja, prijatelja in obiščite vrt, ki vam bo narisal nasmeh na obraz. V vrtu smo vedno veseli. Vašega obiska bosta vesela tudi Peter in Lidija.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite za ogled vrta Lidije in Petra Knavs. Za več informacij pokličite ga. Lidijo na 031 612 803.

© Zeleni svet

 

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


14 komentarjev na “Predstavljamo vrt Lidije in Petra Knavs v Loškem Potoku

 1. Stanislav Ovnič

  Zelo lepo. Gotovo je bilo v to vloženo veliko dela, pa veliko let, pa še marsikaj..
  Pridemo enkrat na obisk.

  Reply
 2. Barbara Lavrich Winani

  Prekrasno, cudovito, pravi botanicni vrt! Vrtna kuhinja mi je posebno vsec! Morata biti vzorec za vse ki imajo vsaj koscek vrta.
  Lep pozdrav, Barbara.

  Reply
 3. Marjana

  Lepo! Pa pojdite na ogled vrtnih zasaditev z domiselnim okrasjem še na vrt Jelice Dugonik, Črešnjevec 23/a, 2352 Selnica ob Dravi
  Lep pozdrav, Marjana Škornik

  Reply
 4. Marica Kaučevič

  nekaj tako lepega še nisem videla in sigurno bomo z družino naredili izlet in si te lepote ogledali. ČESTITKE

  Reply
 5. Mojca Arko

  Lidija in Peter imata najlepši vrt, negovan z izjemnim občutkom za estetiko. Vsi ti naravni elementi, ki vrt sestavljajo pa pričarajo res tisti pravi pristen naravni vrt. Vzor sta lahko vsem vrtoljubcem sploh, ker to vse urejata sama in z naravnimi materiali iz vajinega okoliša. Čestitke!

  Reply
 6. Sonja

  Jaz sem ga pa videla. O vrtu vse v superlativih.
  Idej jima ne zmanjka. In pa seveda pridnosti, ki je predpogoj, da z leti ustvariš takšno lepoto.

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *