*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Vrt Ramazzotti v Vnanjih Goricah in prekrasne skulpture

KLIKNITE NA VIDEO ZA OGLED:

Začetki vrtnih skulptur segajo v čas železnih rib

Prva skulptura, ki jo je ustvaril Primož je bila riba. To je bil klen, ki jo je tudi pobarval in jo je na vrtu vseeno načela rja. Po tem je sklenil, da skulptur ne barva več, ker je barva rje tudi barva zemlje in hkrati ne predstavlja tujka v vrtu.

Primož Šinkovec s svojim sinom in unikatne morske ribe v družbi krogel.

železne ribe

Začetki vrtnih skulptur so povezani z ribami.

Obdobje krogov in različnih okroglih umetnin

Naš gostitelj pravi, da je obdobje ustvarjana s krogi povezano z zemljo, planeti in atomi. Kroglo lahko umestimo na moderen, angleški ali starinski vrt. Krogla s svojo obliko vrt omehča, hkrati je to trden element, ki izraža simbol moči.

V vrtu se krogle lepo dopolnjujejo s cvetovi čebulnic. Strukturno polepšajo tudi različne zasaditve gred s trajnicami. Lepe so tudi v samostojni postavitvi. Še posebno lepo se izrazijo v skupinah.

Kroglo lahko umestimo na vsak vrt.

železne krogle

Najmočnejši vpliv in moč izražajo v skupinah.

Osvetljene krogle na platnu, ki ga premika veter, ponoči ustvarijo čudovito igro senc.

KLIKNITE TUKAJ in posredujte Primožu osebno sporočilo, če želite naročiti vrtno skulpturo ali zanimivo vrtno ograjo. Lahko ga pokličete tudi na telefonsko številko 031 803 737 in vrt okrasite z unikatnim delom, ki je narejeno v Sloveniji.

Železen klavir je umetniški presežek

Kreativna ustvarjalnost Primoža nima meja. Zagotovo je železen klavir v naravni velikosti unikatno delo, ki je našlo svoj prostor v enem lepših vrtov v Sloveniji. Tako je klavir ostal v deželi na sončni strani Alp in bo še naprej razveseljeval vse ljubitelje domačih vrtov.

železen klavir

Železen klavir v naravni velikosti.

klavir

Unikatno delo Primoža Šinkovca.

Primož je strasten oboževalec Erosa Ramazzottija

Naš vodič skozi vrtne skulpture je strasten oboževalec italijanskega glasbenika Erosa Ramazzottija. Tako je tudi svoj vrt skulptur poimenoval Giardino Ramazzotti. Njegove melodije prepeva tudi v domačem vrtu.

Primož rad zapoje tudi kakšno pesem priljubljenega pevca Erosa Ramazzottija.

giardino ramazzotti

Primož in njegov Giardino Ramazzotti.

ramazzotti

Napis Ramazzotti in igra senc.

Prijatelji skulptur so doma po celem svetu

V Perthu živi Primožev dober prijatelj Igor, ki je strasten akvarist in je v darilo prejel skulpturo ribe. Tako sta prijatelja simbolično povezana ves čas. Prijatelji so doma tudi v Franciji. Skulptura Cannes in Perth, ki je doma v Vnanjih Goricah tako povezuje prijatelje, ki so doma po celem svetu.

skulptura

Skulptura Cannes in Perth je doma v Vnanjih Goricah.

Strast do glasbe se izraža tudi skozi glasbila.

Umetniška dela Primoža Šinkovca so doma tudi v Italiji, Avstraliji, Sloveniji, Irski in Hrvaški. Po svetu je skupno čez 100 skulptur, v domačem vrtu pa druga polovica.

mednarodni vrt

Po svetu je že več kot 100 skulptur.

eros ramazzotti

Napis “EROS” krasi vrtno steno.

Male vrtne skulpture imajo poseben čar

V vrtu smo občudovali števile majhne skulpture v različnih podobah. Zagotovo sta nas navdušila pes in netopir. Zelo prijetne so bile tudi železne kokoši, ki smo jih dobil v dar in bodo lep spomin na obisk vrta.

V vrtu smo odkrili tudi skupino mačk.

Male živali popestrijo vrt.

železna želva

Morska želva.

V vrtu zasledimo različne male živali.

Pozdravil nas je tudi netopir.

Zanimive so tudi ostale umetelne kreacije

Za nekatere skulpture je bilo treba narediti kalup iz betona in potem variti na pripravljeno osnovo. Tako sta nastali tudi spodnji deli, ki sta še posebno zanimivi. Za osnovo sta bili uporabljeni izložbeni lutki in nastalo je enkratno umetniško delo.

Skulpture lahko krasijo tudi steno. Zagotovo se strinjate, da so mravlje na opečnati osnovi še posebno zanimive.

železna lutka

Za osnovo dela je bila uporabljena izložbena lutka.

Mravlje hodijo po opečnati steni.

Pri delu mu pomaga tudi partnerka

S partnerko imata skupen hobi, ki je v tem primeru varjenje in delo s skulpturami. Tako kreativno preživljata svoj prosti čas. Njene linije v končnih izdelkih so bolj mehke, pomaga mu tudi s skicami za skulpture, ki jih dokončno izdela Primož. Skulpturte na folijo skicira v naravni velikosti, da jih potem partner lažje prenese v novo dimenzijo.

Vrtna ograja krasi vhod hiše v Ljubljani

Delo z železom ne obsega samo vrtnih skulptur. V Ljubljani so doma vrtna vata, ki krasijo vhod v hišo. Tudi na tej ograji je naš gostitelj pustil svoj podpis v obliki krogov, ki so njegov razpoznavni znak v obdobju ustvarjanja s krogi.

Vrtna ograja in krogi v Ljubljani.

Rjo na železu lahko ustvarimo s solno kislino

Primož svetuje, da rjo na železu zelo hitro ustvarimo z močnejšo solno kislino. To najlažje naredimo tako, da poškropimo železo s pršilko, ki vsebuje solno kislino in jo potem po nekaj minutah speremo z vodo. S tem postopkom ustvarimo mlado rjo v pol ure.

Primož prisega na obločno varjenje z elektrodami

Za varjenje uporablja majhen inverterski varilni stroj. Pri delu uporablja samozatemnilno varilno masko, da ima lahko pri delu prosti obe roki. Skulpture vedno ustvarja na prostem, da se čim prej znebi sivega dima, ki nastane pri delu z varilnim aparatom. Dolge elektrode mu omogočajo varjenje tudi na težko dostopnih delih.

Zanimiva kreacija na stari lopati.

Svoboda se izraža v skulpturah, ki jih lahko kupite

Primožu je bila umetnost vedno všeč. Osebno si je ni mogel privoščiti, ker mu ni bila dostopna zaradi finančnih omejitev. Ugotovil je, da si jo lahko približa s samostojnim ustvarjanjem.

Zdaj ustvarja že skoraj 20 let in rezultat svojega dela deli z vami. Vrtne skulpture lahko tudi osebno naročite in si tako polepšate domač vrt. Tako boste podprli ustvarjalnost in v vrt dodali nekaj novega.

Zeleni svet priporoča:

Z vrtnimi skulpturami bo vrt še bolj zanimiv in privlačem. Primož Šinkovec in Vnanjih Goric je ustvaril že veliko skulptur, ki krasijo različne lokale in privatne vrtove v Sloveniji in tujini. Izdeluje tudi umetelne vrtne ograje.

KLIKNITE TUKAJ in posredujte Primožu osebno sporočilo, če želite naročiti vrtno skulpturo ali zanimivo vrtno ograjo. Lahko ga tudi pokličete na telefonsko številko 031 803 737 in vrt okrasite z unikatnim delom, ki je narejeno v Sloveniji.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *