Ruske vile za rahljanje tal, vrt brez štihanja in manj napora

Vrtna tla pripravite brez štihanja, saj tako pozitivno vplivate na talne organizme in izboljšate kakovost tal. Za delo uporabite ruske vile in zemljo pripravite samo z globokim rahljanjem.

KLIKNITE NA VIDEO ZA OGLED NASVETA:

★★★★★ Odzivi zadovoljnih kupcev:

“Zelo olajša delo, hitrejša obdelava površine.” – Saška H.

“Z uporabo vil sem veliko hitrejša pri pripravi tal, delo je veliko lažje, ni obračanja zemlje. Najbolj mi je všeč, da lahko delo opravljam stoje brez upogibanja, hitro in kakovostno.” – Marjetka N.

“Ruske vile so super. Uporaba je primerna tudi za “manjmočne”. – Špela Z.

KLIKNITE TUKAJ za nakup Ruske vile-PREMIUM (NOVO), ki so iz najboljših materialov in v celoti izdelane v Sloveniji. Odlikuje jih zelo kvalitetna izdelava in materiali. 

Razliko med različnimi Ruskimi vilami si lahko ogledate s klikom tukaj.
Za dodaten nasvet in pomoč pri nakupu lahko pokličete na 040 669 449.

Hitro in učinkovito delo z ruskimi vilami

Ruske vile v zemljo potisnete zelo hitro in enostavno. To naredite tako, da vile dvignete in jih z nogo potisnete v tla. Nato jih potegnete nazaj z eno ali obema rokama. Postopek ponavljate dokler ne končate z globokim rahljanjem.

Ruske vile Premium uporabljamo tudi za poletno in jesensko rahljanje tal.

Delo bo lažje, če boste z ruskimi vilami zajeli manj zemlje. Tako boste tla globoko rahljali in pozitivno vplivali na talne organizme. Izboljšali boste tudi kakovost tal. Delo opravite tako, da se zemlja ne oprijema obutve in orodja.

Delovna širina ruskih vil je 30 cm. Delo je hitro in enostavno opravljeno. Ruske vile nadomestijo najmanj 2 do 3 osebe. Tako bo delo opravljeno 2 do 3 krat hitreje. Tudi hrbtenica in roke bodo manj obremenjene. Veselje pri delu je tako večje, saj bo za delo porabljeno veliko manj energije.

ruske vile

Rahljanje težkih ilovnatih tal z Ruskimi vilami Premium.

Globoko rahljanje zbite vrtne poti.

Posebne ruske vile so izdelane iz toplotno obdelane kovine, ki prenaša velike obremenitve. Tako boste z lahkoto obdelali vrtne steze, poti, težja in lahka vrtna tla. V vrt brez težav spremenite tudi travnik. Orodje je kvalitetno in bo svojemu namenu služilo več desetletij.

Ruske vile Premium so lahke za delo in prenašajo velike obremenitve.

ruske vile premium

Globoko rahljanje vrtne grede.

Velikost držala pri ruskih vilah

držalo za ruske vile

Držalo za vile ali lopato pritrdimo na ruske vile.

Velikost lesenega držala pri ruskih vilah: 1 držalo, 130 cm (dolžina) in 4 cm (premer). Držalo je treba kupiti ločeno in vile sestaviti doma. Uporabite kar univerzalno držalo za lopate in vile, ki ga kupite v vsaki kmetijski trgovini. Držalo je treba pritrditi na kovinski del in potem lahko pričnete z delom.

Lahko in hitro delo z ruskimi vilami

Ruske vile so lahke in imajo delovno širino 30 cm. Tako jih lažje premikamo po vrtu. Vile zapičimo v tla in z eno ali obema rokama potegnemo držalo nazaj. Delamo lahko z levo in desno roko. Po potrebi roki zamenjamo. Pri delu stojimo pokončno. Hrbtenica ni obremenjena, saj se za delo porabi manj moči.

Hrbtenica ni obremenjena, delo opravimo z manj napora.

Orodje je še posebno primerno za vse vrtičkarje, ki jim „štihanje“ vrta predstavlja težko obremenitev hrbta in rok. Tako boste delo opravili z veliko manj napora.

KLIKNITE TUKAJ za nakup Ruske vile-PREMIUM (NOVO), ki so iz najboljših materialov in v celoti izdelane v Sloveniji. Odlikuje jih zelo kvalitetna izdelava in materiali. 

Razliko med različnimi Ruskimi vilami si lahko ogledate s klikom tukaj.

Za dodaten nasvet in pomoč pri nakupu lahko pokličete na 040 669 449.

Peščena in ilovnata tla

Težja ilovnata tla pripravimo že jeseni. Lahka peščena tla lahko pripravite tudi v zgodnje spomladanskem času. Ob jesenskem delu v oktobru, novembru lahko odstranite zgornje drobilne vile in zimskemu mrazu prepustite, da zdrobi zemljo v drobno grudičasto strukturo.

Delo bo brez zgornjih drobilnih vil potekalo še lažje in hitreje. Takšen način dela se še posebno obrestuje v težjih ilovnatih tleh.

Vrtna gredica po globokem rahljanju z ruskimi vilami.

Svetujemo, da tla pripravite še v oktobru ali začetku novembra. Vsekakor pohitite, da zemljo pripravite pred hujšim mrazom. Tako so spomladi tla hitreje primerna za prve setve in sajenja. Lahka peščena tla lahko rahljate tudi v pomladanskem času. Tako boste pozitivno vplivali na talne organizme in izboljšali kakovost tal. Delo opravite v suhem vremenu, ko se zemlja ne oprijema obutve in orodja.

Pomen zgornjih drobilnih vil pri pripravi vrtnih tal

Zgornje drobilne vile takoj drobijo zemljo.

Zgornje drobilne vile takoj drobijo zemljo. To je še posebno koristno, če vrtna tla pripravljate v pomladanskem času. Tako ni potrebno dodatno drobljenje zemlje z motiko, saj ste tla pripravili na način globokega rahljanja. Po globokem rahljanju vrtna tla zravnate z grabljami in pričnete s setvijo ali sajenjem.

Zeleni svet svetuje:

Ohranite kakovost vrtnih tal in talni živi svet. Zemljo obdelajte brez štihanja in jo globoko rahljajte z ruskimi vilami. Delo z ruskimi vilami poteka hitro in enostavno. Manj bodo obremenjene tudi hrbtenica in roke.

KLIKNITE TUKAJ za nakup Ruske vile-PREMIUM (NOVO), ki so iz najboljših materialov in v celoti izdelane v Sloveniji. Odlikuje jih zelo kvalitetna izdelava in materiali.

Za dodaten nasvet in pomoč pri nakupu lahko pokličete na 040 669 449.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


23 komentarjev na “Ruske vile za rahljanje tal, vrt brez štihanja in manj napora

 1. Marija

  Pozdravljeni!
  Jaz imam podobne vile, samo če je veliko plevela, ne pridejo v poštev, ker se plevel nabira na vile in ga je treba ročno odstraniti. Kjer pa ni plevela, so pa te vile odlične.

  Reply
  • Ivan

   Kakšne trdovratne plevele,kot je slak,se uniči le z vztrajnim štihanjem in hkratnim pobiranjem korenin.Šele po tem je možno uporabljati ruske vile.

   Reply
 2. Claudia

  Pozdravljeni, videti je res enostavno,
  kako pa se ruske vile uporabijo, če želiš vrt pognojiti? Lep pozdrav.

  Reply
 3. Judita

  Imam vrt na Rakovi jelsi. Imamo veliko listja. Zanima me, naj ga zaorjemo v Razor ali prej potresemo po vrtu?
  Ker je precej mokro imamo kar nekaj problemov, saj se nam vdira.

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni ga. Judita, težko ocenimo na daleč, kakšne razmere imate, zastajanje vlage, stoječa voda ni dobro za uspevanje rastlin. Listje raje v tem primeru pograbite in kompostirajte.

   Reply
 4. janko

  komentar na ruske vile – fantastično, enostavno, praktično, hitro, lahko opravljeno delo ne glede na zbitost zemlje.

  Reply
 5. Vilma Rupnik

  Spoštovani!
  Pri vas sem kupila ruske vile. Zame so pretežke. Morda bi razmislili o lažjem materialu za izdelavo ženske variante ruskih vil?
  Vilma

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni ga. Vilma, hvala za idejo, žal trenutno to ni mogoče, material (jeklo) ima svojo težo in glede na trpežnost ne gre drugače.

   Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni g. Branko, tudi sami imamo ilovno zemljo, treba se je dela lotiti pravi čas, ko je zemlja rahlo vlažna. Zemlja ne sme biti suha in zbita in pa mokra.

   Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Leseni ročaj ni vštet v osnovno ceno izdelka, lahko ga dokupite ločeno ob zaključku naročila (v košarici). Sicer uporabite standardno držalo za lopato (130 x 4 cm). Držalo je na voljo v vsaki bolje založeni kmetijski trgovini.

   Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni, za Ruske vile se uporablja standardno držalo za lopato (130 x 4 cm) in za Nihajno motiko Pepa standardno držalo za grablje (150 x2,4 cm). Lep dan, ekipa Zeleni svet

   Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *