Setveni koledar, Lunine bukve in vrtna opravila po mesecih

Kaj zanimivega vsebujejo Lunine bukve za vrtičkarje?

sajenje solate

Ste vedeli, da solato in zelje sadimo na dan za list?

 

V Luninih bukvah se vrtičkarji najbolj veselimo luninega koledarja po mesecih, ki ga je pripravila Irena Stopar. Zelo se veselimo tudi nasvetov Miše Pušenjak za vrtna opravila od januarja do decembra.

Ne zgrešite tudi jupitrove lekcije po astroloških znamenjih in splošni letni horoskop.

Navodila za vrtna opravila od januarja do decembra so zelo uporabna

Vrtna opravila po mesecih je združila in pripravila Miša Pušenjak. Z njenimi nasveti nikoli ne boste zamudili glavnih vrtnih opravil, ki jih je treba narediti v zimskem, pomladanskem, poletnem in jesenskem času.
Navodila so podana za okrasni vrt, zelenjavni vrt, visoke grede in rastlinjak. Tako nikoli ne boste zamudili optimalnih terminov za setev, sajenje vrtnin in cvetlic.

lunine bukve

Miša Pušenjak je združila in pripravila vrtna opravila po mesecih.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo Luninih bukev 2022, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

Setveni koledar v skladu z luno in navodila za delo v vrtu

V slovenskem luninem koledarju za leto 2022 so podana navodila za setev listnatih rastlin, sadja in zelenjave s plodovi, podzemnih pridelkov in rastlin s cvetovi. Po luninem koledarju delamo tako, da je del rastline, ki ga uživamo v skladu z znakom v setvenem koledarju.

Pri nas vrtnarimo v skladu z luninim koledarjem.

domača cvetača

Cvetačo pobiramo in sadimo na dan za cvet.

Pri cvetači, brokoliju, artičoki je užiten cvet, zato jo sadimo, sejemo na dan za cvet. Tudi lan, sončnice in ostala zelišča, ki imajo užiten cvet delamo na dan za cvet. Paradižnik, paprika, grah, fižol, sadno drevje, jagodičje imajo užiten plod in delamo na dan za plod. Pri solati, zelju, radiču, ohrovtu na dan za list, pri krompirju, korenju, kolerabi, črni redkvi in ostalih korenovkah na dan za podzemne pridelke.

Na vrtu obvezno počivamo v primeru Luninega in Sončevega mrka.

Splošni letni horoskop za leto 2022

Lunine bukve za leto 2022.

Letni horoskop v Luninih bukvah za leto 2022 je pripravila Irena Stopar. V njem poudarja vplive, ki jih v življenju močneje čuti veliko ljudi, zato se boste v njih našli tudi vi. Vsakdo je rojen v določenem trenutku na določenem kraju. Od tega kdaj in kje ste se rodili, je odvisno, kako močno boste čutili vpliv planetov.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo Luninih bukev 2022, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

Lekcije po astroloških znamenjih

Prihajajoče leto 2022  bo v znamenju Jupitra. V astrologiji mu pravimo veliki benefik, kar bi lahko prevedli kot veliki dobrotnik zodiaka.

Več o jupitrovih lekcijah za ovna, bika, dvojčka in ostala astrološka znamenja si preberite v Luninih bukvah. Za kozoroge smo spoznali, da so previdni, premišljeni in močno usmerjeni v prihodnost. Vedo, da je za nagrade potrebno počakati, zato vztrajajo do zadnjega trenutka.

Zeleni svet priporoča:

Lunine bukve 2022 so odličen pripomoček za vrtnarjenje v domačem vrtu. Za vrtičkarje so zelo uporabna vrtna opravila po mesecih za zelenjavni, okrasni vrt, visoko gredo in rastlinjak. Priljubljen je tudi setveni koledar, ki vam pomaga vrtnariti v skladu z luno.

KLIKNITE TUKAJ za naročilo Luninih bukev 2022, ki vam bodo pomagale sejati in saditi v skladu z luno. Ne zgrešite nasvetov Miše Pušenjak za glavna vrtna opravila od januarja do decembra.

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


8 komentarjev na “Setveni koledar, Lunine bukve in vrtna opravila po mesecih

 1. ivana

  Pozdrav,
  ali je Lunin koledar skladen z biodinamičnim koledarjem po Marii Thun?

  Ivka

  Reply
 2. Marta Habjanič

  Spoštovani,
  ali se plača poštnina za Setveni koledar ga.Miše Pušenjak in Lunine bukve. Obeje bi naročila.
  Hvala za odgovor.
  Pozdrav,
  Marta

  Reply
 3. peter

  pozdravljeni

  jaz imam 4 različne lunine kolendarje za leto 2022,med njimi tudi lunine bukve,ki odstopajo in se niti približno ne ujemajo z ostalimi luninimi kolendarji za vrtnarjenje.torej,kateri kolendar uporabljati v tem primeru??

  lp Peter

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni g. Peter, s koledarji in podatki se nismo preveč ukvarjali. Predvsem se ravnamo na vreme in stanje vlažnosti zemlje. Predlagamo, da to vprašanje naslovite na posamezne avtorje.

   Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *