Naravni vrtni plavalni ribnik in inovativne vrtne savne

Naravni plavalni ribnik brez kemije

Naravni plavalni ribnik je sonaravno vodno telo. Fotografije: ZALOŽBA KMEČKI GLAS

 

Naravni plavalni ribnik je vodno telo, ki vsebuje elemente vrtne mlake in plavalnega bazena. Bistvo naravnega plavalnega ribnika je v tem, da se voda čisti brez dodatka kemikalij (brez klora). V naravnem plavalnem bazenu vodo čistimo s pomočjo filtrov, mikroorganizmov in rastlin, ki na naraven način čistijo vodo.

Kliknite na video za ogled vrtnega ribnika gospe Sonje Eberhart Čelan:

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in naročilo knjige Vodni vrt avtorjev Ivan Esenko, Marjetka Hrovatin in Tevž Tavčar. Primerna je za vse ljubitelje sonaravnih vodnih vrtnih motivov, ki si v vrtu želijo okrasen in uporaben vrtni element.

Kako je urejen naravni plavalni ribnik?

Naravni plavalni ribnik je urejen iz plitvega dela, kjer imamo zasajene rastline in poglobljenega dela, ki je namenjem plavanju.

ribnik za plavanje

Ureditev plavalnega ribnika s plitvim in globokim delom ter rastlinami. Fotografije: ZALOŽBA KMEČKI GLAS

Kakšna je prednost naravnega plavalnega ribika

Naravni plavalni bazen je namenjen vsem ljubiteljem narave in sonaravnega bivanja. Umestite ga v večje zasebne vrtove, kmečke turizme, glampinge. Namenjen je ohranjanju naravnih habitatov in ohranjanju čistega okolja, ter obstoju rastlinskih in živalskih vrst.

Naravni plavalni bazen porabi zelo malo energije za vzdrževanje. Za ohranjanje ravnovesja, izkorišča naravne danosti. Treba pa je redno čistiti plavalni del ribnika in negovati rastline.

Tri inovativne vrtne savne

savna

Savna v gozdu. Fotografije: ZALOŽBA KMEČKI GLAS

 

V knjigi Vodni vrt je zadnji del knjige posvečen inovativnim vrtnim savnam. Vrtne savne so poseben vrtni element namenjem sproščanju in počitku ter knajpanju.

Postavite jih tam, kjer imate lep razgled na vrt in naravo.

Savne so narejene iz steklenih površin in lesa, kar pomeni, da so ekološke gradnje. Zunanji del je iz macesnovega lesa, notranji del savn je iz smrekovega lesa. Savne ogrevamo s kurjavo na drva.

Kamnita savna na jadranskem otoku. Fotografije: ZALOŽBA KMEČKI GLAS

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in naročilo knjige Vodni vrt avtorjev Ivan Esenko, Marjetka Hrovatin in Tevž Tavčar. V knjigi je predstavljena tudi izdelava vrtne savne s pečjo na drva.

Kliknite na video za ogled savne v hribih:

 

Kliknite na video za ogled savne na drevesu:

 

Kliknite na video za ogled savne na morju:

Zeleni svet priporoča:

Knjiga Vodni vrt je namenjena vsem, ki si želite sonaravnega ustvarjanja in bivanja z naravo ter poskrbeti za ohranjanje rastlinskih in živalskih vrst. V knjigi so uporabni napotki za izdelavo in ureditev mlak in plavalnih bazenov, vzdrževanje in zasaditev z rastlinami. Poseben zadnji del knjige je posvečen inovativnim vrtnim savnam, ki se odlično podajo v naravni ambient.

 

KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in naročilo knjige Vodni vrt avtorjev Ivan Esenko, Marjetka Hrovatin in Tevž Tavčar. Primerna je za vse ljubitelje sonaravnih vodnih vrtnih motivov, ki si v vrtu želijo okrasen in uporaben vrtni element.

Vsebina je povzeta iz knjige Vodni vrt, avtorji: Ivan Esenko, Marjetka Hrovatin in Tevž Tavčar. ZALOŽBA KMEČKI GLAS. Fotografije: ZALOŽBA KMEČKI GLAS

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *