*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Nagradna igra je zaključena!

NAGRAJENCI SO:

5X dekorativni set Mikrozelenjava (1. nagrada):
Marija Bratuša, Boris Kramberger, Edita Klemen, Darja Bernik, Bojan Novak.

5X uporaben vrtnarski paket (2. nagrada):
Anita Komar, Janez Lebar, Irena Hedl, Tamara Vodopivec, Brigita Vitez.

7x Lunine bukve 2019 (3. nagrada):
Nada Srt, Danica Rakuša, Lidija Mastnak, Boris Jeseničnik, Nevenka Verovšek, Jože Kopač, Agata Boncelj Tonejec.

5x Fiskars škarje Inspiration (4. Nagrada):
Petra Pristavnik, Sonja Kotnik, Lucija Lozar, Alenka Klasinc, Peter Bricelj.

5x bavarski kivi (5. nagrada):
Marjan Koželj, Borut Laznik, Franc Šandor, Blanka Pobežin, Anton Vedenik.

5x lončna robida Ruby Beauty (6. nagrada):
Spomenka Gerželj, Brigita Guček, Marija Krapše, Jana Erzar Medić, Alojz Kasjak.

***

Si želite vrtnarsko nagrado leta 2018?

 

Želite prejeti decembrsko vrtnarsko nagrado? Izbirate lahko med lončno nizko robido, bavarskimi kiviji, vrtnimi škarjami, kompletom za zelenjavo z okenske police. Zelo uporaben je tudi veliki vrtnarski paket.

Na vas čaka 32 PAKETOV UPORABNIH VRTNARSKIH NAGRAD ODDAJTE VAŠ GLAS za NAGRADNI PAKET ali POSAMEZNO NAGRADO. Izberite eno nagrado ali nagradni paket pod točko 1, 2, 3, 4, 5 ali 6. Vse ki bodo podvajali vpise bomo morali iz nagradne igre izločiti.

*Bolj natančni pogoji za sodelovanje v nagradni igri so zapisani na dnu strani.

1.) Dekorativni komplet za zelenjavo z okenske police

Si želite pridelati domačo zelenjavno z okenske police? Potem glasujte za Urbanscape dekorativni komplet Mikro zelenjava. Z dekorativnim kompletom  lahko vzgojite domačo rukolo ali krešo tudi na vaši okenski polici. Več Urbanscape izdelkov za urbano vrtičkanje si oglejte s klikom TUKAJ.

Set za vzgojo mikro zelenjave vsebuje podstavek, pladenj za vzgojo iz 100% reciklirata, rastno podlago, ter tri različne vrste semen (vodna kreša, rukola, redkev)Rastna podlaga je blazinica iz mineralnih vlaken, pridobljenih iz staljenih magmatskih kamnin (in brez dodanih kemikalij).

Set je primeren je za vsako okensko polico. Dimenzije seta za vzgojo mikro zelenjave: 55 cm dolžina, 12 cm širina in 6 cm višina. 5 x Urbanscape dekorativni komplet Mikro Zelenjava podarja podjetje Knauf Insulation iz Škofje Loke.

2.) Zelo uporaben veliki vrtnarski paket

Zagotovo vas bo navdušil uporabni paket, ki bo rešil vašo težavo s polži in mravljami. Zadovoljne in bujno cvetoče bodo tudi vaše orhideje in  balkonsko cvetje. Sejali boste tudi Ljubljansko ledenko in popestrili vaš domač solatni krožnik. Kliknite pod fotografijo in oddajte glas za veliki vrtnarski paket.

Podjetje Agroprom d.o.o. podarja 5 x veliki vrtnarski paket. Posamezni paket vsebuje 1x Ferramol vabo za polže 200g, 1x Loxiran vabo za mravlje, 1x Nutre univerzalne, 1x Plantec gnojilo za balkonsko cvetje 300g in 1x seme solate sorte Ljubljanska ledenka.

3.) Lunine bukve 2019 z vrtnimi nasveti za 12 mesecev

Pri delu v vrtu vam bodo zagotovo pomagale LUNINE BUKVE 2019  Miša Pušenjak je pripravila uporaben in natančen koledar opravil za vrt in dom po mesecih. Tako boste seznanjeni z vsemi vrtnimi opravili v zelenjavnem, okrasnem, sadnem vrtu, v rastlinjakih in visokih gredah.

Založba kmečki glas podarja 7 x Lunine bukve 2019, Lunin koledar po mesecih s setvenimi podatki in napotki za aktivnosti v skladu z luno. V bukvah je tudi horoskop za leto 2019. 

4.) Moderne in kakovostne vrtne škarje

Kvalitetne in moderne škarje so želja vsakega vrtnarja. Tako boste z lahkoto opravili rez vrtnic, zelišč, trte, sadnega drevja in okrasnih rastlin. Škarje Fiskars Inspiration™ Bypass  odlikuje moderno simpatično ogrodje in kvalitetna rez. Rezilo škarij je iz karbonskega jekla. Navdušila vas bo tudi  inspirativno modra ali roza barva.

5 x Moderne Fiskars SingleStep škarje podarja podjetje Unicommerce d.o.o.

Škarje Bypass P26 v trendni modri ali roza barvi poleg vseh prednosti standardnih SingleStep škarij nudijo masivne ročaje za udoben prijem. Škarje so izjemna kombinacija designa za enakomerno rezanje in kvalitete.

Non stick PTFE premaz na zgornjem rezilu namreč omogoča manjše trenje ter lažje rezanje in čiščenje. 

5.) Paket odpornega bavarskega kivija

Si želite bavarski kivi, ki zelo odporen na nizke temperature. Brez težav prezimit pri temperaturi -25 °C. Pred uživanjem plodov ni treba lupiti. Nasvet o gojenju bavarskega kivija si oglejte s klikom TUKAJ  Tako se boste celo jesen sladkali z drobnimi plodovi v grozdih.

Podjetje Fajn tim d.o.o. podarja 5x paket sadik bavarskega kivija (1 x moška in 1 x ženska rastlina). Lonec 10 l, sadike cca 1,20 m, starost 5 let, rodijo v naslednjem letu.

Actinidia arguta bavarski kivi Weiki ženska rastlina je ena izmed starejših sort med bavarskimi kiviji. Plodovi so ovalni velikosti 2,5 – 3 cm, ki zorijo v sredini septembra do konca oktobra.  Zraste do 10 metrov z letnim prirastom do 3 metrov.

Actinidia arguta bavarski kivi Bayern kiwi je moški opraševalec in kot tak zelo dober opraševalec za ostale ženske rastline ter priporočljiv tudi pri samooplodnih sortah, kjer opraševalec opravi vlogo opraševalca  s tem, da poveča plodove in rodnost. Za svojo rast rabi oporo. Z eno moško rastlino lahko oprašite približno 6 ženskih rastlin. Moška rastlina ne tvori plodov.

6.) Nizka lončna robida za balkone, terase, atrije in vrt

Zagotovo boste navdušeni nad domačim pridelkom nizke robide brez trnov. Nizka robida sorte ‘Purple Opal’ zraste do višine 0,7 metra in jo lahko sadimo v cvetlične lonce ali korita. Tako vas bo s plodovi razveselila na balkonu, terasi, v atrij ali vrtu. Več o sajenju lončne robide si preberite s klikom TUKAJ

Podjetje Trajnice Carniola podarja 5 x lončna robida sorte ‘Purple Opal’, ki nima trnov in kljub majhnemu grmičku obrodi veliko sočnih, črnih robid. Vsako leto jo dognojimo. Postavimo jo na sončno mesto. Obiramo od julija do avgusta.

Žrebanje in pogoji za sodelovanje v nagradni igri

Med prejetimi glasovi bomo izžrebali 32 nagrajencev. Nagradna igra se zaključi v soboto 15.12. 2018 ob 23:59 uri. Nagrade bomo razdelili v roku 14 dni od zaključka nagradne igre. Nagrade boste prejeli po pošti.

S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate s prijavo na brezplačne novice portala Zeleni svet, od katerih se lahko kadarkoli odjavite. Če ste že prijavljeni vam ne bomo posredovali dvojnih sporočil. Vsi vaši podatki so tajni in jih hranimo skladno s pogoji.

Podatkov ne posredujemo zunanjim osebam, razen tistih, ki jih bomo potrebovali za dostavo nagrade ali izdelka. V tem primeru bomo našemu partnerju poslali vaš naslov za dostavo.

Želimo vam vesel december in veliko uspeha v vrtnarjenju!

Zeleni svet in partnerji

© Zeleni svet. Vse pravice pridržane. 
Skupnost ljubiteljev rastlin, narave, urejenega bivalnega prostora in ekološkega vrtnarjenja.