*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Čudoviti balkoni Rajka Vuge iz Mengša

Kliknite na video za ogled nasveta:

Domača ideja in pisana zasaditev v letu 2018

Zasaditev v letu 2018 je zasnovana na osnovi lastne ideje. Rajko Vuga in njegova žena se nista ravnala glede na trende, ki jih narekujejo vrtnarji. V zasaditvi na ograji in balkonu kraljujejo surfinije, petunije, bršljanke in gaure, ki določajo višino zasaditve.

Zasaditev je ob skrbni negi čudovita tudi ob koncu julija. Dež je v deževnem poletju cvetove nekoliko prikrajšal za lepoto. Po besedah našega sogovornika, se bodo že po nekaj dneh sonca pokazali v vsem svojem čaru.

KLIKNITE TUKAJ za čudovite zasaditve v posodah. Knjiga Cvetoče posode vas bo navdušila z bogatim slikovnim gradivom in idejami za domače zasaditve.
Za dodatni nasvet in pomoč pri nakupu nas pokličite na 031 848 038.

V zasaditvi na balkonu in ograji občudujemo surfinije, petunije, bršljanke in gaure.

Prepletanje surfinije, petunije, bršljanke in gaure.

V letu 2017 je prevladovala bela barva

V letu 2017 je bila celotna zasaditev zamišljena v beli barvi. Za višino zasaditve je so poskrbele trave. Bela barva se je lepo ujemala z barvo fasade. Tako je bila zasaditev v enakem tonu kot barva hiše. Ob pogledu na tako kombinacijo, je hiša odeta v snežno belo odejo, ki daje celotni zasaditvi pridih svežine.

Snežno bela zasaditev v letu 2017.

Vsako leto so na preizkušnji novosti

Surfinija sorta Trailing red v obešanki.

 

Gospod Rajko je strasten vrtnar. Vsako leto posadi tudi nekaj novosti. To leto so novosti posajene v obešankah pod nadstreškom, ki jih je tudi nekoliko zavaroval pred dežjem. Novosti je preizkusil tudi v balkonskih koritih z ostalimi balkonskimi lepoticami.

Surfinija Trailing red se lepo obnaša v obešanki in zasaditvi v koritu. Surfinija sorta Coral Morn se dobro razrašča med rdečo bršljanko.

Surfinija Coral Morn krasi nadstrešek.

Rajko v deževnem in hladnem poletju zaliva manj

Naš sogovornik v deževnem in hladnem poletju zaliva manj kot v predhodnjem letu. Zasaditve na balkonu, vrtni ograji in okenskih polici imajo različne potrebe po vodi. Če je je poletje vroče in suho je treba rastline zalivati tudi dvakrat na dan. V letu 2018 je glede na deževno poletje tudi poraba vode manjša.

Barvita kombinacija na okenski polici.

Kontrastna zasaditve v zgornjem nadstropju.

Inovativna oskrba z vodo, hranili in olajšano zalivanje

Za zbiranje vode v vrtu poskrbijo tri 1000 literske cisterne, ki zbirajo deževnico. Deževnica iz cistern se prečrpa v 200 literski sod. Rajko v sod doda hranila in vodo s pomočjo črpalke prečrpa v območje balkona in ostalega dela vrta.

Deževnica se zbira v tri 1000 literske cisterne.

Rajko vodo iz cisterne prečrpa v sod in doda hranila.

Gnoji ob vsakem zalivanju in to v manjših odmerkih. Glede na to, da rastline gnoji redno skrbi tudi za to, da v zemlji ni preveč soli. To izmeri s posebnim pripomočkom in tako poskrbi, da so rastline optimalno založene s hranili.

Črpalka poskrbi, da ni treba prenašati težkih zalivalk.

Primerno oskrbo s hranili preveri s posebnim pripomočkom.

Zeleni svet priporoča:

Posode z izjemnimi zasaditvami bodo polepšale vaše vhode, vrtove, terase in balkone. Matic Sever nas v knjigi Cvetoče posode navduši z bogatim slikovnim gradivom in predstavi zanimive sodobne načine sestavljanja različnih cvetočih in zelenih rastlin v posodah za vse štiri letne čase.

KLIKNITE TUKAJ za čudovite zasaditve v posodah. Knjiga Cvetoče posode vas bo navdušila z bogatim slikovnim gradivom in idejami za domače zasaditve.
KLIKNITE TUKAJ za vrtnarske knjige, ki vam bodo pomagale pri vrtnarjenju.

Za dodatni nasvet in pomoč pri nakupu nas pokličite na 031 848 038.

natisni članek

© Zeleni svet

Deli objavo z drugimi ♥


Prijava na novice


Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© Zeleni svet. Vse pravice pridržane. 
Skupnost ljubiteljev rastlin, narave, urejenega bivalnega prostora in ekološkega vrtnarjenja.