Coleus canina je rastlina, ki odganja mačke, pse, zajce, miši, .. z vrta

Naravna rešitev za odganjanje mačk in ostalih živali z vrta, terase, …

Predstavljamo izjemno zanimivo naravno rešitev za odganjanje neželenih živali iz vašega vrta. Neprijeten vonj rastline, ki jo latinsko imenujemo Coleus canina oddaja vonj, odvračalno deluje na mačke, pse, zajce, miši, lisice in druge vrtne vsiljivce. Rastlina je lepa na pogled, njen vonj ljudje težko zaznajo in za nas ni moteč.

Ta naravni odganjalec je bolj učinkovit, če se večkrat na dan dotaknemo njegovih listov. Vonj in učinek je intenzivnejši v poletnih mesecih, ko je bolj toplo.

Coleus canina sadika

Coleus canina oddaja vonj, ki odvračalno deluje na mačke, pse, zajce, miši in druge vrtne vsiljivce.

Kako neprijeten vonj deluje na vrtne vsiljivce, ki urinirajo, kopljejo ali grizejo

Naravni odganjalec za pse, mačke in druge živali, ki kopljejo in urinirajo na vrtu deluje tako, da izloča posebne kemične spojine, ki so neprijetne za večino vrtnih vsiljivcev. S svojim vonjem deluje na receptorje v nosu živali, kar povzroča nelagodje in jih odvrača od približevanja rastlini. Uspešno deluje tudi na divje zajce, ki grizejo rastline in se hranijo na vrtu.

Pri nas smo ugotovili, da mačke ne zakopavajo svojih iztrebkov v bližino te rastline, ki raste na vrtu. Tako, da jo bomo sedaj nasadili še bolj na gosto.

❌🐭👉 KLIKNITE TUKAJ za nakup sadik rastline spelji se (Coleus canina), ki odganja mačke, pse, zajce, miši in druge vrtne vsiljivce. Razdalja sajenja med sadikami je 30 do 40 cm. Sadimo jo v obliki pregrade.

** PREDLAGAMO, DA POHITITE Z NAKUPOM, KER SO ZALOGE OMEJENE. **

Pravilno sajenje, zalivanje in oskrba rastline, ki odganja neželene živali

Rastlina bo najbolje uspevala v rahli in odcedni zemlji, kjer voda ne zastaja. Najbolj ji ugaja sončen do delno senčen prostor. Pse, mačke in ostale vsiljivce najbolj učinkovito odganja, če jo sadimo v obliki pregrade. V tem primeru jo sadimo na razdaljo 40 cm. Možno je tudi sajenje v posode ali korita.

Coleus canina cveti v maju in juniju, zato ji v tem času odstranjujte odcvetele cvetove. Tako vzpodbudite novo rast. Pogoje za prezimovanje in razmnoževanje smo predstavili v nadaljevanju nasveta.

Coleus canina

Coleus canina najbolj učinkovito odganja vsiljivce, če jo sadimo v obliki pregrade.

Izvor naravnega repelenta, ki odganja živali in slovensko ime

Coleus canina izvira iz toplih podnebnih območij Afrike, kjer je razvila svoj naravni obrambni mehanizem pred živalskimi plenilci. Rastlina ima zanimivo slovensko ime spelji se, ki je direkten prevod angleškega poimenovanja piss off. Tako je to nenavadno ime ostalo v uporabi tudi pri vrtnarjih v Sloveniji. Nekateri jo imenujejo tudi Fuj muc in Fuj pes.

Priskrbite si sadike rastline spelji se in jih posadite na vaš vrt, atrij, teraso, …

Če želite omejiti sosedove mačke in pse v okolici vaše terase, vrta ali atrija si priskrbite sadike naravnega odganjalca neželenih živali. Sadike Coleus canina čim prej presadite na vrt ali v večje posode, korita, da se do poletja ukoreninijo.

Sadike rastline spelji se (Coleus canina )

Sadike rastline spelji se (Coleus canina ) čakajo, da jih posadite na svoj vrt, teraso, …

Naše sadike so dobro ukoreninjene in pripravljene za presajanje, kar pomeni, da lahko takoj začnete izkoriščati njihove koristi. Preverite trenutno ponudbo in izkoristite ugodne cene!

❌🐭👉 KLIKNITE TUKAJ za nakup sadik rastline spelji se (Coleus canina), ki odganja mačke, pse, zajce, miši in druge vrtne vsiljivce. Razdalja sajenja med sadikami je 30 do 40 cm. Sadimo jo v obliki pregrade.

** PREDLAGAMO, DA POHITITE Z NAKUPOM, KER SO ZALOGE OMEJENE. **

Kako razmnožimo in prezimimo rastlino spelji se?

coleus canina razmnoževanje

Coleus canina se uspešno razmnožuje s potaknjenci.

Rastlina na vrtu ne prezimi, saj ne prenaša nizkih zimskih temperatur. V hladnem obdobju leta ji najbolj ustreza temperatura okrog 10 °C.

Če jo gojite v loncu in postavite na vrt, jo jeseni prenesete v svetel notranji prostor in pozimi poskrbite za skromno zalivanje.

Drugi način ohranitve rastline je, da jeseni narežemo potaknjence in jih postavimo v vlažno mivko. Hranimo jih pri temperaturi med 10 in 15 °C in počakamo, da se ukoreninijo. Spomladi (april), ko mine nevarnost pozebe poskrbimo za presajanje na vrt.

Spelji se je estetsko privlačna rastlina, ki obogati vsak vrt

Ta rastlina je estetsko privlačna in bo obogatila vaš vrt. Z lepimi modrikasto-zelenimi listi in nežnimi cvetovi bo lep dodatek vsakemu vrtu ali balkonu! Poleg tega pa je to naravna alternativa kemikalijam, ki se običajno uporabljajo za odganjanje živali.

Zraste do višine okrog 30 cm in je nizke rasti. Uvrščamo jo lahko tudi v ospredje zasaditev s trajnicami in drugimi okrasnimi rastlinami v cvetlični gredi.

Zeleni svet priporoča:

Ne zamudite priložnosti, da obogatite svoj vrt z rastlino, ki polepša vaš prostor, hkrati pa služi tudi kot naravni odganjalec za mačke, pse, zajce in druge vrtne vsiljivce.

Coleus canina ima lepe liste in cvetove, ki popestrijo vsak vrt. Njena oskrba je nezahtevna, saj zahteva minimalno vzdrževanje. Spelji se je rastlina, ki je primerna za vse vrste vrtnarjev, tudi začetnike. Ustavite vrtne vsiljivce brez uporabe škodljivih kemikalij in ukrepajte na naraven način.

❌🐭👉 KLIKNITE TUKAJ za nakup sadik rastline spelji se (Coleus canina), ki odganja mačke, pse, zajce, miši in druge vrtne vsiljivce. Razdalja sajenja med sadikami je 30 do 40 cm. Sadimo jo v obliki pregrade.

** PREDLAGAMO, DA POHITITE Z NAKUPOM, KER SO ZALOGE OMEJENE. **

Povezane vsebine:

©Zeleni Svet

Prispevek je pripravljen v sodelovanju s spletno trgovino Sadikanadom.si (MM trgovina d.o.o.).

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


2 komentarjev na “Coleus canina je rastlina, ki odganja mačke, pse, zajce, miši, .. z vrta

 1. Andreja

  Tri sadike stanejo 10,50 eur, s plačilom po povzetju pride vse skupaj 25 eur. Lepo vas prosim, pri stroških dostave pa res pretiravate.

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni,

   transport za rastline je dražji, kot za neobčutljive izdelke, ki ne rabijo posebne skrbi, da se ne poškodujejo.

   Za naročila pod 25 EUR nastanejo dodatni stroški za pakiranje in to v vrednosti 1,5 EUR. Pri plačilu po povzetju nastanejo dodatni stroški 3 EUR.

   Plačilo po predračunu je najcenejše, sicer pa se v košarici avtomatsko spreminja poštnina, ko stranka spreminja višino zneska in načine plačila.

   Najbolje je urediti plačilo po predračunu.

   Lep dan, ekipa Zeleni svet

   Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *