5 super razlogov za vrt brez prekopavanja in delo brez napora

Vrt brez prekopavanja in krompir za najhitrejši pridelek

Davor iz Ljubljane sadi krompir na francoski način, saj je tako delo najlažje. Tla na dolenjskem vrtu pred sajenjem plitko rahlja (5 do 10 cm) in pognoji s kompostom (8 litrov/m2). Za boljši pridelek doda še 30 dag kalijevega sulfata (gnojilo) na 10 m2, ki je dovoljen v ekološki pridelavi ter ga skupaj s kompostom plitko vdela v tla. Pri delu uporablja Ruske vile Premium.

krompir

Krompir lahko sadimo na francoski način.

pridelek

Pridelek se hitreje ukorenini in raste, če tla pripravimo brez prekopavanja.

 

Gomolje položi na razdaljo 50 cm in jo pokrijte z debelim slojem slame. Na ta način se znebi težkega sajenja in izkopavanja pridelka, saj krompir pobira tako, da odstrani zastirko. Tako sadi najbolj zgodnjo sorto krompirja v Sloveniji, ki jo imenujemo Arrow in ga pobira že 55 dni po sajenju.

Zagotovite si vrt brez plevela in ga odstranite pri pripravi tal

Marija iz Sečovelj priporoča vrt brez prekopavanja, ker tako najlažje odstrani plevel. Zaupala nam je, da je delo najbolje opraviti 10 do 14 dni pred prvimi setvami in sajenjem. Če vrtno gredo pripravite s pomočjo Ruskih vil Premium, boste zelo lahko pobrali korenine slaka, osata, regrata in ostalih koreninskih plevelov, ki vam verjetno povzročajo največ težav.

Slak odstranimo z grede vsakič ko rahljamo tla in se ga tako znebimo v nekaj letih. Odstranimo cele korenine, saj jih z Ruskimi vilami ne sekamo. Podobno naredimo tudi pri osatu, koreninah regrata ter ostalih koreninskih plevelih.

koreninski plevel in ruske vile

Ruske vile Premium vam omogočajo, da se z lahkoto znebite plevela.

plevel slak

Slak odstranimo z grede v času rahljanja tal.

Mojster Andrej dela Ruske vile Premium.

👉 KLIKNITE TUKAJ za nakup Ruskih vil Premium, ki so iz najboljših materialov in v celoti narejene v Sloveniji. Za kakovostno izdelavo in materiali stoji mojster Andrej iz okolice Žužemberka.
Za nasvet in pomoč pri nakupu pokličite na GSM: 069 928 945, PON – PET, med 9. in 13. uro. Ves čas lahko kupujete na spletu.

** PREDLAGAMO, DA POHITITE Z NAKUPOM, KER SO ZALOGE OMEJENE. **
Primerjavo med Ruskimi vilami Premium in Hobi si lahko ogledate tukaj.

Ruske vile Premium:
ključ do vrhunskega vrtnarjenja, zdravih rastlin in bogate zemlje

VRTNAR: Za lahkotnost vrtnarjenja, hitrost in učinkovitost, ki varuje vašo hrbtenico in roke. Izkusite večje zadovoljstvo pri delu.

RASTLINE: Uživajo v izboljšanih rastnih pogojih, optimalni vezavi hranil, vode, izjemnem zdravju in obilnejšem pridelku.

ZEMLJA: Izboljšana struktura tal, poveča se prepustnost za vodo in zrak. Boljše življenjsko okolje za talne organizme.

Delo brez napora še posebno veseli upokojence in mlajše vrtnarje

Katja iz okolice Maribora sporoča, da je končno odkrila najlažji način dela. Vesela je, da jo pri delu ne ne boli križ, pa tudi utrujena ni več. Zaupala nam je, da so Ruske vile Premium najboljše vrtno orodje, kar sem ga kadar koli imela.

Naša sogovornica nam je zaupala, da na ta način ni treba čakati vnukov, sina ali druge osebe, ki jih je včasih prosila za pomoč pri delu na vrtu. Ugotovili smo, da vrt brez prekopavanja navdušuje številne upokojence in mlajše vrtnarje, saj z lahkoto pripravijo tla na vrtu.

Mlajši in starejši vrtnarji uživajo v najtežjih opravilih brez napora.

ruske vile

Rahljanje tal opravimo takoj, ko je zemlja primerna za delo.

Vrt brez prekopavanja je še posebno prijazen do žensk in šibkejših vrtnarjev

Joži iz okolice Trebnja pravi, da lahko zdaj najtežje delo na vrtu opravi brez pomoči moža ali sina. Delo opravi takrat, ko ji zemlja to dopušča. Zaupala nam je, da nič ne dela na silo, saj je treba z zemljo na vrtu ravnati nežno. Vrt brez prekopavanja pripravi s pomočjo Ruskih vil Premium, saj najtežje delo opravi vzvod.

Že Aristotel je rekel, da bi lahko premaknil Zemljo, če bi imel dovolj velik vzvod. Ruske vile Premium delujejo kot vzvod in jih ne dvigujemo. Naša sogovornica pravi, da se z njimi pomika po gredi vzvratno tako, da jih vleče po zemlji. Na ta način pripravi gredice brez napora. To priporoča vsem ženskam in šibkejšim vrtnarjem različnih starosti.

ruske vile vrtnar

Vrt brez prekopavanja omogoča lahkotno delo ženskam in šibkejšim vrtnarjem.

Zelenjavni vrt brez prekopavanja in delo brez napora

Tomaž iz okolice Škofje Loke sporoča, da so Ruske vile Premium fantastične, enostavne in praktične. Delo je z njimi je opravljeno hitreje, ne glede na zbitost zemlje. Zakaj bi prekopavali svoj vrt, če je to najtežje opravilo in vam tega ni treba delati? Tomaž sporoča, da vrt brez prekopavanja rahlja v spomladanskem, poletnem in jesenskem času. Tako je zemlja vedno v najboljšem stanju, ker nikoli ni zbita.

vrt brez prekopavanja pridelek

Vrt brez prekopavanja vas bogato nagradi z domačim pridelkom.

Seme na ta način bolje kali, sadike pa se hitreje ukoreninijo. Izboljšamo oskrbo z vodo, saj je zalivanje bolj učinkovito, dež pa lažje pronica v spodnje plasti tal in ne odteka po površini. Tako je tudi pridelek boljši in večji!

Dodaten nasvet za lažje delo in pripravo gredic na setev in sajenje

Ob koncu zime in začetku pomladi zemljo hitro sušijo sončni žarki in veter. Delo z ruskimi vilami Premium je takrat najlažje. Poleti gredo namočimo z vodo in to tako, da z zalivalko na 2 m2 dodamo 10 litrov vode. Jeseni je vrtno gredo dobro rahljati pred jesenskim deževjem.

rahljanje tal na vrtu

Tla vedno rahljamo takrat, ko so primerna za delo in se lepo drobijo.

Vrtne gredice pripravite, ko je pravi čas za opravila na zemlji. Najlažje je delati takrat, ko se zemlja lepo drobi in se ne oprijema orodja ali obutve. Potrpežljivost se splača, saj so setve bolj uspešne, sadike pa se bolje ukoreninijo.

Zeleni svet priporoča:

Olajšajte si najtežja opravila na vrtu in pripravite gredice brez prekopavanja. Vrt brez prekopavanja osrečuje že več kot 15.000 vrtičkarjev, zato smo nekaj njihovih izkušenj predstavili v članku. Nad najlažjo in zelo hitro pripravo tal so še posebno navdušene ženske, starejši vrtnarji in upokojenci. Moški, ki so še pri močeh pa lahko delajo samo z eno roko ali tremi prsti.

Mojster Andrej dela Ruske vile Premium.

👉 KLIKNITE TUKAJ za nakup Ruskih vil Premium, ki so iz najboljših materialov in v celoti narejene v Sloveniji. Za kakovostno izdelavo in materiali stoji mojster Andrej iz okolice Žužemberka.
Za nasvet in pomoč pri nakupu pokličite na GSM: 069 928 945, PON – PET, med 9. in 13. uro. Ves čas lahko kupujete na spletu.

** PREDLAGAMO, DA POHITITE Z NAKUPOM, KER SO ZALOGE OMEJENE. **
Primerjavo med Ruskimi vilami Premium in Hobi si lahko ogledate tukaj.

👉 KLIKNITE TUKAJ in odkrijte svoje vrhunsko orodje za vrtnarjenje, ki vam bo olajšalo delo! Izberite med Nihajno motiko Pepa, Rezalno motiko Anka, Ročno frezo Mici in še mnogo več.

Ne odlašajte z nakupom! Obiščite spletno stran eHorti.si še danes in se podajte na pot do svojega vrta obilja. Vaše rastline bodo uživale kot še nikoli prej, hrbtenica pa vam bo hvaležna za lahkotno delo. Začnite svojo vrtnarsko pot z nami in uživajte uživajte v obilju, ki ga prinaša vaš vrt!

Povezane vsebine:

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *