*** Zelenisvet.com – vodilni vrtnarski medij ***

Efektivno čiščenje z mikroorganizmi

Zagotovite si čist dom in rastlinjak. Za nakup in dodatne informacije o čistilu z efektivnimi mikroorganizmi KLIKNITE TUKAJ

Sestava in uporaba naravnega čistila

Ekološko čistilo je pridobljeno s fermentacijo zelišč, sadja in rjavega riža. Vsebuje efektivne mikroorganizme, naravne organske kisline in encime. Za učinkovito naravno čiščenje bivalnih prostorov priporočamo nakup vsaj 2 izdelkov. 1 liter čistila običajno porabimo v enem mesecu.

7 glavnih prednosti čistila s koristnimi mikroorganizmi

1.    odstrani neprijetne vonjave
2.    preprečuje razvoj pršic, plesni
3.    povsem naraven in učinkovit način čiščenja
4.    prijazen do kože in okolja
5.    ohranja koristne mikroorganizme
6.    zmanjšuje število škodljivih organizmov
7.    izboljšuje kakovost zraka

Uporaba čistila v kopalnici in rastlinjaku

Čistilo z efektivnimi mikroorganizmi doziramo v WC, pisoar, odtoke ali sifon in tako odstranimo neprijetne vonjave, hkrati očistimo tudi odtoke. Doziramo ga v odmerku 1 dl (100 ml)/10 dni.

em-refresh

S pomočjo razpršilke čistilo s koristnimi mikroorganizmi nanesemo na ploščice, umivalnik, tuš kabino in ostale površine v kopalnici. V tem primeru čistilo zmešamo z vodo v razmerju 1:20 (50 ml čistila/1 l vode) in poškropimo.

Po nanosu čistila površino enostavno obrišemo. V rastlinjakih v enakem odmerku škropimo stene rastlinjaka in s tem naredimo zdravo okolje za rastline.

Čiščenje tal z mikroorganizmi

Povsem ekološko čistilo s koristnimi mikroorganizmi redčite z vodo v razmerju 1:100. Priporočamo, da zmešate 1 dl (100 ml) čistila in 10 l vode. V primeru, da tla niso mastna uporabimo samo čistilo z mikroorganizmi.

Za čiščenje mastnih madežev najprej uporabite kis in potem na suho površino s krpo nanesete še čistilo z efektivnimi mikroorganizmi, ki ste ga predhodno zmešali z vodo.

Izdelek nima dodanega parfuma, zato se v prostoru sprošča vonj, ki nas spominja na mešanico jabolčnika in kisa.  Le-ta kmalu po uporabi tudi izgine.

Ekološko čistilo je uporabno tudi v kuhinji

ciscenje-kuhinje

Za čiščenje delovnega pulta, mize, korit in ostalih površin v kuhinji čistilo redčimo z vodo v razmerju 1:20 in poškropimo površino, ki jo potem obrišemo s krpo.

Učinkovito odstranjevanje plesni v kopalnicah, stenah in oknih

Koristni mikroorganizmi so učinkoviti proti plesnim, če jih z vodo zmešamo v razmerju 1:20 in površino dobro poškropimo, da se namoči. Po potrebi postopek ponovimo. Tako plesen odmre, saj ji preprečimo pogoje za življenje. Po odmrtju plesni je treba površino prepleskati ali odstraniti madež.

Da ne pride do pojava plesni v kopalnicah in drugih vlažnih prostorih priporočamo redno preventivno uporabo, saj plesnive madeže čistilo ne odstranjuje.

Primerjava s klasičnimi čistili

Agresivna klasična čistila ne razlikujejo med koristnimi in škodljivimi mikroorganizmi. Z njimi hitro in agresivno uničimo vse mikroorganizme. Tako tvorimo prazen prostor, ki je vabljiv za škodljive bakterije in druge organizme, ki negativno vplivajo na kakovost bivanja.

Mikroorganizmi v ekološkem čistilu izločajo encime, ki pomagajo pri presnovi umazanije nekoliko počasneje kot agresivna čistila. Takšen način čiščenja je veliko bolj prijazen do okolja, saj v prostoru ohranjamo koristne organizme, ki uspešno izpodrivajo škodljive. Pri redni uporabi se izboljša kakovost bivanja in klima v bivalnih prostorih.

Zeleni svet priporoča:

Zagotovite si čist dom in rastlinjak. Za učinkovito naravno čiščenje bivalnih prostorov in rastlinja priporočamo nakup vsaj 2 izdelkov. 1 liter čistila običajno porabimo v enem mesecu.
Za nakup in dodatne informacije o čistilu z efektivnimi mikroorganizmi KLIKNITE TUKAJ.

Sorodne vsebine:

© Zeleni svet

Deli objavo z drugimi ♥


Prijava na novice


2 komentarjev na “Efektivno čiščenje z mikroorganizmi

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *

© Zeleni svet. Vse pravice pridržane. 
Skupnost ljubiteljev rastlin, narave, urejenega bivalnega prostora in ekološkega vrtnarjenja.