6 privlačnih zasaditev in balkonske rože ter cvetje za cvetoče poletje

Kliknite na video in si oglejte prikupne kombinacije balkonskih zasaditev

Prispevek smo pripravili v sodelovanju z vrtnarstvom Valner. Svetuje Branka Valner

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

3 ideje za prvo balkonsko zasaditev z rožami, ki cvetijo do jeseni

Prva balkonska zasaditev za sončno stran in sonce je zanimiva v svoji barvitosti. V prvi posodi, ki je najmanjša so rastline s prikupnimi cvetovi in listi. Na zunanji stran posode se razraščajo milijon zvončki v oranžnih odtenkih. Z neštetimi cvetovi nas razveseljuje tudi begonija ‘ Sunpleasure’, ki se razrašča v obliki grmička.

V svetlejših tonih ji dela družbo senecio in v nadaljevanju pokončni bidens ‘Bidopsis ®Efraim’s Gold’ z zlato rumenimi cvetovi, ki cvetijo vse do jeseni. Lepa je tudi petunija v rožnatih odtenkih in hipoest z listnimi pegami, ki se ujemajo z barvo cvetov petunije.

V najmanjši zasaditvi rastejo milijon zvončki, begonia, pokončni bidens, šaš, petunija, senecio in hipoest.

Druga posoda in balkonske rože, ki se dopolnjujejo s prvo zasaditvijo

Tudi balkonske rože v drugi zasaditvi so skrbno izbrane in zasajene v srednje veliko posodo. Za višino in nežnost poskrbi krivovejnata korokija, v rožnatih odtenkih cvetov in listov zasledimo še petunijo, hipoest in begonijo. V dišečih listih in prikupnih cvetovih je očarljiva tudi pelargonija ‘Odorata’. Zasaditev je zaključena še z gerbero s polnjenim cvetom.

Balkonsko cvetje v drugi posodi dopolnjuje najmanjšo zasaditev.

Tretja posoda in balkonsko cvetje za vroče poletne dni, ki cvetijo do jeseni

Predstavljamo še zadnjo idejno zasaditev z balkonskimi rožami, ki je zasajena v največji posodi. Tudi v tej idejni zasnovi se ponovi krivovejnata korokija, ki poskrbi za višino in strukturo. V sredini ji dela družbo šaš s suličastimi listi in tako lepo povezuje korokijo z ostalim cvetjem.

V nadaljevanju se ponovijo cvetoče lepotice iz prejšnjih zasaditev. V posodi se tako razraščajo petunija, begonija in gerbera v rožnati barvi, pokončni bidens ‘Bidopsis ®Efraim’s Gold’ z zlato rumenimi cvetovi, dva pisanolistna hipoesta ter milijon zvončki v oranžnih odtenkih.

V največji posodi se ponovijo kombinacije s predhodnih zasaditev, ki vse tri posode povežejo v celoto.

3 ideje za drugo poletno zasaditev z balkonskim cvetjem v bakrenih barvah

Posode, ki so v bakrenih barvah se lepo dopolnjujejo s kordelino, ki predstavlja osrednjo rastlino v prvi posodi in poskrbi za višino. V bakrenih odtenkih so prikupne tudi pisanolistne pelargonije, ki se v poletnem času bohotijo s privlačnimi cvetovi v različnih odtenkih.

Na vročino je odporna tudi sončna vodenka ‘Sunpatiens’. Celotno zasaditev dopolnjujejo še trije milijon zvončki v oranžnih odtenkih.

Kordelina, pisanolistne pelargonije, sončna vodenka ‘Sunpatiens’ in milijon zvončki v oranžni odtenkih.

5. Balkonsko cvetje v naslednji posodi vam omogoča barvito in cvetoče poletje

Pravo razkošje cvetenja obetajo dalije s polnjenimi cvetovi v večinoma rumeni barvi, ki dajejo kontrast celotni zasaditvi. Tudi v tej kombinaciji najdemo pisanolistno pelargonijo v svetlejših tonih. Pokončno se razrašča rumeno cvetoča lantana, ki odlično prenaša vroče poletje.

Preko posode se razraščajo še milijon zvončki v oranžnih odtenkih. V cvetju in listih je zanimiva tudi sončna vodenka ‘Sunpatiens’, ki dobro prenaša težavne poletne razmere.

Rumene dalije, pisanolistne pelargonije, lantana, milijon zvončki in sončna vodenka ‘Sunpatiens’.

KLIKNITE TUKAJ in se naročite na brezplačne novice Zeleni svet.
Čaka vas tudi uporabno darilo.

6. Najmanjša posoda v drugi zasaditvi je barvita in razigrana

V najnižji zasaditvi druge skupine rastline prav tako najdemo različne pelargonije, ki poskrbijo za barvitost v listih in cvetju. V roza odtenkih izstopajo dve verbeni, nageljček in brahikoma ali avstralska marjetica, ki v slabem vremenu nekoliko zapre svoje cvetove.

V zadnji in najnižni posodi zasledimo kombinacijo balkonskega cvetja ter trajnic.

V rumeni barvi zasledimo tudi bidens, ki se razrašča bolj kompaktno. Med strukturnimi rastlinami zasledimo tudi pisanolistni bršljan, ki je lep tudi v jesenskih zasaditvah.

Kombinacija vseh treh posod v skupinski postavitvi.

Balkonsko cvetje in cena za različne sadike, ki so na razpolago v vrtnarijah

Zanimive sorte in kakovostne balkonske rastline, ki so predstavljene v članku so gojene v slovenski vrtnariji Valner, ki se nahaja na obrobju Šentjurja pri Celju. Njihove kakovostne sadike lahko kupite v vodilnih trgovskih centrih po celi Sloveniji in domači vrtnariji.

Sadike vrtnarstva Valner so na razpolago v vodilnih vrtnih centih v Sloveniji.

Branka Valner usvarja in svetuje v družinski vrtnariji s tradicijo ter kvalitetnimi sadikami.

Cena je vedno povezana s kakovostjo in dobrimi blagovnimi znamkami. Rastline, ki jih sadijo za vas vzgajajo skozi celo leto. Tako skrbijo za široko ponudbo, balkonskih rastlin, sadik zelenjave, zelišč, sadja in jagodičja.

Pozvezane vsebine:

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


8 komentarjev na “6 privlačnih zasaditev in balkonske rože ter cvetje za cvetoče poletje

  1. Maja

    Zanima me, koliko pride zasadite za balkon, kot imate predstavljeno. Posoda večja +zasaditev?

    Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *