Vrtnarjenje z Mišo Pušenjak

Privoščite si najobsežnejši domači vrtnarski priročnik Miše Pušenjak

Knjiga ZELENJAVNI VRT  je najobsežnejši domači priročnik o zelenjavi. Edinstveno vrtnarsko gradivo je zadnja povsem posodobljena in dopolnjena knjiga Miše Pušenjak. V knjigi je opisano naravi prijazno delo v vrtu, v njej najdete več kot 60 nasvetov za gojenje domače zelenjave, opisan je tudi način gojenja novejših zelenjadnic.

Med paradižnik posadimo letno solato in posejemo baziliko

Vsem ljubiteljskim vrtnarjem zelo priporočamo knjigo Zelenjavni vrt, ki obsega kar 350 strani in predstavlja pravo enciklopedijo vrtnarjenja.

Za nakup in dodatne informacije o edinstveni vrtnarski knjigi KLIKNITE TUKAJ.

Vse o naravni pridelavi vrtnin na enem mestu

Knjiga MOJ EKO VRT  nas na enem mestu uči o ekološki pridelavi vrtnin. Pouči nas, da je vrt ekološki v celoti. Najprej spoznamo tla, potem ekološko gnojenje v vrtu, bolezni in škodljivce.

Miša Pušenjak opisuje tudi domače ekološke rešitve proti boleznim in škodljivcem. Posebej so predstavljeni tudi najbolj problematičnim polži in voluharji. Podrobno je opisan tudi kolobar. V Knjigi Moj eko vrt spoznamo tudi pravi izbor semen, vzgojo sadik, primernost posameznih rastlin za ekološki princip v vrtnarjenju.

Več informacij o knjigi si oglejte tudi v kratkem predstavitvenem video posnetku.


Knjiga Moj eko vrt je napisana na željo bralcev in ponuja prave rešitve za vsa ključna vprašanja, ki jih imamo ljubitelji vrtnarjenja.

Za nakup in dodatne informacije o vrtnarski knjigi, ki je napisana po želji bralcev KLIKNITE TUKAJ.

Priročnik Miše Pušenjak za visoke grede in vrtičke v posodah

Avtorica nas v knjigi Visoke grede in vrtički v posodah seznani z najsodobnejšimi dognanji in nazornim slikovnim gradivom za vse, ki želijo postaviti visoke grede ali urediti vrtiček v posodah na balkonih in terasah.

Bralca seznani s posebnostmi gojenja vrtnin na gomilah ter spodbuja, da z njimi poveča površino pridelave na vrtu.

visoka greda

Za nakup in dodatne informacije o vrtnarski knjigi KLIKNITE TUKAJ.

Enostaven priročnik je obvezno gradivo vsakega vrtnarja

V knjigi VODNIK PO VRTU  je na kratek in jedrnat način predstavljeno vrtnarjenje za začetnike in izkušene vrtnarje. V začetnem delu je predstavljena priprava zemljišča, gnojenje, kolobarjenje, namakanje in ekološko varstvo rastlin.

Več informacij o knjigi si oglejte tudi v kratkem predstavitvenem video posnetku.


Miša Pušenjak je v knjigi opredelila tudi načrtovanje vrta. Za vas so narejeni primeri načrtov vrta za določeno površino. V preglednicah so tudi vsi osnovni podatki za pridelavo vrtnin, predstavljene so tudi posamezne vrtnine.
Na 180 straneh je na kratko predstavljeno okoli 100 najpogostejših vrtnin.

Na enem mestu so zbrani vsi ključni podatki za uspešno vrtnarjenje (dobri in slabi sosedje, razni namigi, medvrstne razdalje, čas sajenja). Za konec je dodan še koledar opravil po mesecih.

Za nakup in dodatne informacije o vrtnarski knjigi, ki je napisana po želji bralcev KLIKNITE TUKAJ.

Zeleni svet priporoča:

V branje priporočamo vse 4 knjige priznane avtorice Miše Pušenjak. Najobširnejša in celovita je knjiga Zelenjavni vrt, zelo priporočamo tudi knjigo Moj eko vrt, v priročnikih Za vsak vrt in Vodnik po vrtu pa najdete vse osnovne vrtnarske rešitve, ki so koristne za vsakega vrtnarja.

Za nakup knjige KLIKNITE NA SPODNJE POVEZAVE:

 1. Zelenjavni vrt
 2. Moj eko vrt
 3. Visoke grede in vrtički v posodah
 4. Vodnik po vrtu

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


13 komentarjev na “Vrtnarjenje z Mišo Pušenjak

 1. Lidija

  Veselim se vsake nove objave, saj sem od ga Miše Pušenjak že veliko slišala. Lp

  Reply
  • Nada

   Imam kar precej velik vrt. Imam pa zelo veliko nadlogo in to strune. Nikakor se jih ne morem otrest. Ko prekopavam jih pridno pobiram, poskusila sem tudi z nekakakšnimi zrnci pa nič, požrejo in uničijo polovico posevka. Kupim npr. 40 flanc solata ostane mi jih 10 – 20.
   Prosim kako se jih znebiti.

   Reply
 2. Sonja Erlač

  Miša je carica – deklica za vse – rada poslušam njene nasvete preko Radio Ptuj, pa tudi na izobražvanju Društva podeželskih žena Občine Markovci kjer nam rada pristopi z nasveti in odgovarja na naša vprašanja :)!!

  Reply
 3. Andrej Koder

  Knjigo sem kupuil, resnično najbolša knjiga o vrtnarejnju. Vse je zelo razumljivo napisano!

  Reply
 4. Terezija Dim Jurčičeva 29 68210 Trebnje

  Imam dve njeni knjigi. z njimi sem si pridobila vse znanje, ki ga z veseljem
  uporabljam.Knjigo Zelenjavni vrt je vedno na moji mizi.

  Reply
 5. lučka arko

  z vašo pomočjo
  pridelam vse karpotrebujen-vso zelenjavo in zelišča,pa me zanima kaj je z sajenjem raznih vrst buč-tudi hokaido na enem vtru.
  hvala za odgovor.

  Reply
 6. Dragica

  Pozdravljeni
  Prosim če mi lahko svetujete kako naj se rešim mravelj ker mi bodo pojedle vso endivijo in še marsikaj druga. Hvala za nasvet. Z CIMETOM SEM ŽE POSKUSILA PA NE DELUJE.

  Reply
 7. tomaž

  Prosim če mi lahko svetujete kaj bi lahko naredil z zemljo oziroma šoto ki mi je ostala po sajenju Ameriških borovnic oziroma kaj še lahko posadim ali kam taka zemlja še paše.lp Tomaž

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *