Vrtnarjenje z Mišo Pušenjak

Privoščite si najobsežnejši domači vrtnarski priročnik Miše Pušenjak

Knjiga ZELENJAVNI VRT  je najobsežnejši domači priročnik o zelenjavi. Edinstveno vrtnarsko gradivo je zadnja povsem posodobljena in dopolnjena knjiga Miše Pušenjak. V knjigi je opisano naravi prijazno delo v vrtu, v njej najdete več kot 60 nasvetov za gojenje domače zelenjave, opisan je tudi način gojenja novejših zelenjadnic.

Med paradižnik posadimo letno solato in posejemo baziliko

Vsem ljubiteljskim vrtnarjem zelo priporočamo knjigo Zelenjavni vrt, ki obsega kar 350 strani in predstavlja pravo enciklopedijo vrtnarjenja.

📗📙 KLIKNITE TUKAJ za knjige, ki jih je napisala Miša Pušenjak in se naučite ekološkega vrtnarjenja na domačem zelenjavnem vrtu!

Vse o naravni pridelavi vrtnin na enem mestu

Knjiga MOJ EKO VRT  nas na enem mestu uči o ekološki pridelavi vrtnin. Pouči nas, da je vrt ekološki v celoti. Najprej spoznamo tla, potem ekološko gnojenje v vrtu, bolezni in škodljivce.

Miša Pušenjak opisuje tudi domače ekološke rešitve proti boleznim in škodljivcem. Posebej so predstavljeni tudi najbolj problematičnim polži in voluharji. Podrobno je opisan tudi kolobar. V Knjigi Moj eko vrt spoznamo tudi pravi izbor semen, vzgojo sadik, primernost posameznih rastlin za ekološki princip v vrtnarjenju.

Več informacij o knjigi si oglejte tudi v kratkem predstavitvenem video posnetku.


Knjiga Moj eko vrt je napisana na željo bralcev in ponuja prave rešitve za vsa ključna vprašanja, ki jih imamo ljubitelji vrtnarjenja.

📗 KLIKNITE TUKAJ za nakup knjige VRTNARIMO Z MIŠO PUŠENJAK (knjižna novost). Članek je pripravljen s pomočjo omenjene knjige, ki vam bo zagotovo pomagala vrtnariti. Nova jubilejna knjiga ima 368 strani in združuje bogat opus vrtnarskih knjig s sodobnimi spoznanji.

Priročnik Miše Pušenjak za visoke grede in vrtičke v posodah

 

Avtorica nas v knjigi Visoke grede in vrtički v posodah seznani z najsodobnejšimi dognanji in nazornim slikovnim gradivom za vse, ki želijo postaviti visoke grede ali urediti vrtiček v posodah na balkonih in terasah.

Bralca seznani s posebnostmi gojenja vrtnin na gomilah ter spodbuja, da z njimi poveča površino pridelave na vrtu.

Enostaven priročnik je obvezno gradivo vsakega vrtnarja

V knjigi VODNIK PO VRTU  je na kratek in jedrnat način predstavljeno vrtnarjenje za začetnike in izkušene vrtnarje. V začetnem delu je predstavljena priprava zemljišča, gnojenje, kolobarjenje, namakanje in ekološko varstvo rastlin.

Več informacij o knjigi si oglejte tudi v kratkem predstavitvenem video posnetku.


Miša Pušenjak je v knjigi opredelila tudi načrtovanje vrta. Za vas so narejeni primeri načrtov vrta za določeno površino. V preglednicah so tudi vsi osnovni podatki za pridelavo vrtnin, predstavljene so tudi posamezne vrtnine.
Na 180 straneh je na kratko predstavljeno okoli 100 najpogostejših vrtnin.

Na enem mestu so zbrani vsi ključni podatki za uspešno vrtnarjenje (dobri in slabi sosedje, razni namigi, medvrstne razdalje, čas sajenja). Za konec je dodan še koledar opravil po mesecih.

Zeleni svet priporoča:

📗 KLIKNITE TUKAJ za nakup knjige VRTNARIMO Z MIŠO PUŠENJAK (knjižna novost).
Članek je pripravljen s pomočjo omenjene knjige, ki vam bo zagotovo pomagala vrtnariti. Nova jubilejna knjiga ima 368 strani in združuje bogat opus vrtnarskih knjig s sodobnimi spoznanji.

V knjigi SEMENARSTVO – Kako pridelati kakovostno seme spoznamo tehnološke postopke za pridelavo semen vrtnin. Odslej bomo lahko seme za domač vrt pridelali sami, ob upoštevanju zakonskih določil pa tudi za prodajo.

📗 KLIKNITE TUKAJ za predstavitev in naročilo knjige SEMENARSTVO – Kako pridelati kakovostno seme, avtor Miša Pušenjak.

📙 KLIKNITE TUKAJ za ostale knjige, ki jih je napisala Miša Pušenjak in se naučite ekološkega vrtnarjenja na domačem zelenjavnem vrtu!

Povezane vsebine:

 

© Zeleni svet

Všečkajte in delite s prijatelji ;)
Prijava na novice


17 komentarjev na “Vrtnarjenje z Mišo Pušenjak

 1. Lidija

  Veselim se vsake nove objave, saj sem od ga Miše Pušenjak že veliko slišala. Lp

  Reply
  • Nada

   Imam kar precej velik vrt. Imam pa zelo veliko nadlogo in to strune. Nikakor se jih ne morem otrest. Ko prekopavam jih pridno pobiram, poskusila sem tudi z nekakakšnimi zrnci pa nič, požrejo in uničijo polovico posevka. Kupim npr. 40 flanc solata ostane mi jih 10 – 20.
   Prosim kako se jih znebiti.

   Reply
 2. Sonja Erlač

  Miša je carica – deklica za vse – rada poslušam njene nasvete preko Radio Ptuj, pa tudi na izobražvanju Društva podeželskih žena Občine Markovci kjer nam rada pristopi z nasveti in odgovarja na naša vprašanja :)!!

  Reply
 3. Andrej Koder

  Knjigo sem kupuil, resnično najbolša knjiga o vrtnarejnju. Vse je zelo razumljivo napisano!

  Reply
 4. Terezija Dim Jurčičeva 29 68210 Trebnje

  Imam dve njeni knjigi. z njimi sem si pridobila vse znanje, ki ga z veseljem
  uporabljam.Knjigo Zelenjavni vrt je vedno na moji mizi.

  Reply
 5. lučka arko

  z vašo pomočjo
  pridelam vse karpotrebujen-vso zelenjavo in zelišča,pa me zanima kaj je z sajenjem raznih vrst buč-tudi hokaido na enem vtru.
  hvala za odgovor.

  Reply
 6. Dragica

  Pozdravljeni
  Prosim če mi lahko svetujete kako naj se rešim mravelj ker mi bodo pojedle vso endivijo in še marsikaj druga. Hvala za nasvet. Z CIMETOM SEM ŽE POSKUSILA PA NE DELUJE.

  Reply
 7. tomaž

  Prosim če mi lahko svetujete kaj bi lahko naredil z zemljo oziroma šoto ki mi je ostala po sajenju Ameriških borovnic oziroma kaj še lahko posadim ali kam taka zemlja še paše.lp Tomaž

  Reply
 8. jožica

  pozdrav
  Kupila sem lunin koledar, pa sem ga primerjala s koledarjem Marije Thun ,pa se čisto razlikujeta.Prosim če mi lahko razložite kateri je pravi semenski koledar.Najlepša hvala za odgovor.lp

  Reply
 9. Vladimira

  Pozdravljeni!

  Berem marčevsko revijo Rože in vrt. Naletela sem na nekaj napak. Na strani 15 ob sliki izkopanega krompirja piše, da uporabimo za seme 40 cm velike gomolje. Potem na strani 49 v receptu piše “200 ga pisanega česnovega paradižnika”. Predvidevam, da je mišljen češnjev paradižnik. Na strani 50, je to res buča Hokaido? Poznamo zgolj okrogle, ne podolgovatih. Upam, da ne najdem še česa. Drugače pa redno spremljam revijo in spletno stran Zeleni svet.

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *