Kako preprečimo bolezni in ustavimo škodljivce v vrtu?

Začetek poletja je ključen za dober pridelek vrtnin, ki smo jih sejali in sadili konec aprila in v mesecu maju. Skrb za paradižnik, fižol, kumare, špinačo, sadno drevje se vam bo zagotovo obrestovala, saj bolezni in škodljivci ne počivajo tudi v domačem vrtu. Priporočamo, da ne pozabite varstvo krompirja pred koloradskim hroščem.

Dokazana Bio krepitev paradižnika s sredstvom za odporne in vitalne rastline

Kliknite na video za ogled nasveta. 


Številni poskusi so pokazali, da sredstvo za odporne in vitalne rastline v razmerah, ki so za rast in razvoj manj prikladne, spodbuja splošno odpornost in vitalnost rastlin.

KLIKNITE TUKAJ za nakup in informacije o sredstvu za odporne in vitalne rastline.  Za manjši vrt priporočamo nakup paketa 5-ih izdelkov.

Sredstvo za odporne in vitalne rastline je primerno za vse vrste rastlin:

• paradižnik in ostale plodovke,
• pečkate in koščičaste sadne vrste,
• vinska trta,
• krompir,
• jagode,
• okrasne rastline.

Za ohranitev zdravih rastlin nanos ponavljamo skladno z rastjo (7 do 10 dni) in obnovimo po vsakih obilnejših padavinah.

Uši, koloradskega hrošča in rastlinjakovega ščitkarja in ostale škodljivce ustavite pravočasno, uporabimo učinkovite ekološke pripravke

Koloradskega hrošča na gredah pobiramo že spomladi, ko pridejo iz zemlje. V času, ko opazimo ličinke je treba takoj ukrepati z ekološko sprejemljivimi pripravki, ki delujejo delno sistemično in prodrejo tudi v rastlino. Tako lahko uspešno ustavite koloradskega hrošča, uši in ostale škodljivce, ki se skrivajo v grmu ali med listjem.

Če požrešni pohod ličink kolordskega hrošča ne ustavite v zgodnjem poletju naredijo ogromno škode na krompirju, napada tudi jajčevec in paradižnik.

V vročem poletju veliko škode naredijo tudi bele mušice, ki jim pravimo rastlinjakov ščitkar. V tem času so zelo aktivne tudi uši na fižolu, špinači in ostalih vrtninah.

  

Za ukrepanje proti ušem, koloradskemu hrošču, tripsom in ostalim grizočim in sesajočim insektom priporočamo uporabo pripravka iz pečk tropskega drevesa neem ali drugih ekoloških pripravkov.  Pripravek iz pečk tropskega drevesa neem se po rastlini premika delno sistemično, tako uspešno ukrepamo proti ušem, ščitkarju in koloradskim hroščem, ki so skriti v grmu krompirja. Drugi pripravki delujejo samo kontaktno in so samo delno učinkoviti.

Pripravek iz pečk tropskega drevesa neem lahko mešamo s pripravki iz rjavih, rdečih in zelenih morskih alg, ki poskrbijo za uspešno regeneracijo.

Po napadu uši, koloradskega hrošča, ostalih škodljivcev in bolezni rastlinam pomagamo z rjavimi morskimi algami

Po napadu škodljivcev in bolezni je treba rastlinam pomagati, da si čim prej opomorejo. Poletna vročina za rastline predstavlja še dodatni stres, saj ovira normalen razvoj krompirja, paradižnika, paprike, solate, radiča, endivije in ostalih vrtnin, ki smo jih posadili v vrtu.

Zato moramo rastlinam takoj pomagati z rdečimi morskimi algami, ki rastline hitro vrne v njihovo prvotno stanje, saj omogoča ponoven zagon in obnovo rasti. Tako rastlino po napadu škodljivcev, bolezni in stresu spet vrnemo v prvotno stanje, in si zagotovimo dober domač pridelek.

KLIKNITE TUKAJ za informacije in nakup pripravka na osnovi rdečih morskih alg. Za manjši vrt priporočamo nakup paketa 5-ih izdelkov.

Najboljši učinek v domačem vrtu dosežemo, če jih uporabljamo redno na vsakih 10 dni.

Kako do zdravega in domačega pridelka

Rdeče morske alge so vir kalcija in magnezija

Za preprečevanje pojava trohnenja plodov pri paradižniku, papriki, rjavenje listnih robov pri solati, ter sivih lis v glavi zelja uporabimo pripravek iz rdečih morskih alg, ki je odličen vir kalcija in magnezija. Ta ekološki pripravek tudi krepi rastline in aktivira rastlinam lastne obrambne mehanizme. Za doseganje učinkovite preventivne zaščite vrtnin ga pričnemo uporabljati še pred pričetkom pojava težav oz. v zgodnjih razvojnih fazah.

Pomanjkanje kalcija na paradižniku

Pomanjkanje kalcija na paradižniku

 

Zeleni svet priporoča:

Za optimalen domač pridelek PRIPOROČAMO NAKUP DVEH PAKETOV 5-ih izdelkov. Tako si ob redni preventivni uporabi zagotovite dober, zdrav domač pridelek paradižnika in ostalih rastlin v vrtu.

KLIKNITE TUKAJ za sredstvo za odporne in vitalne rastline.
KLIKNITE TUKAJ za pripravek na osnovi rdečih morskih alg.

Sorodne vsebine:

Bio krepitev paradižnika

© Zeleni svet11 komentarjev na “Kako preprečimo bolezni in ustavimo škodljivce v vrtu?

 1. Zlatka

  Na kodrolistnatem ohrovtu se pojavljajo bele lise. Kaj bi to lahko bilo? Hvala za odgovor.lp.

  Reply
 2. jozef

  prosim če mi lahko svetujete kaj naj naredim, ker mi voluhar na grobu kjer
  imam razno cvetje z cebulicami in mi vse cvetlice z cebulicami unici.

  Reply
 3. Irena

  Na vinogradniski breskvi je ena sama lepljiva snov, usi ali kaj. Kako se tega resit… Hvala za odgovor

  Reply
  • Zeleni Svet Avtor

   Pozdravljeni, verjetno gre za uši. Uporabite enega od priporočenih insekticidov. Za nakup se zglasite v bližnji zadrugi – kmetijski apoteki.

   Reply
 4. Branka

  Pozdravljeni ! Prosim za nasvet, paradižnikovi listi so se začeli sukati in rumenijo . Kako lahko preprečim in kaj bi to bilo. Sadike imam posajene v plastinjaku . Hvala za vaš odgovor !

  Reply

Dodaj odgovor

Vaš email naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena z *